Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154343
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Macie Pytania ? Postaram się odpowiedzieć. Oczywiście związane z TF3. Nie wiem czy odpowiem na zupełnie wszystko, bo nie wiem wszystkiego.

wamakar

1. Czy TransFormerzy widzą dodatkowe wymiary? W jakiej formie je postrzegają? W moim rozumowaniu im więcej wymiarów ma droga tym większą jest przeszkodą tymczasem oni wykorzystują je wedle woli. Wydaj mi się, że technologia przesunięcia masy wykorzystuje komputer, który widzi więcej wymiarów niż TransFormerzy i uzyskując do nich dostęp przemieszcza część materii za kant figury, której jednego lub więcej boków nie mogę dostrzec ani dotknąć. Myślę, że część ciała Soundwave podąża razem z nim w odległości jednego kroku od niego.
2. Na jakiej zasadzie Działa giwera Megatrona? Czy jest to armata artyleryjska, która wystrzeliwuje jedną cząstkę antymaterii otoczoną otoczką energetyczną, która wytraca się oddając energię napotkanym atomom i w końcu uwalnia antycząstkę gdy całkiem zaniknie lub rozbije się o cel? Czy Megatron dokonuje detonacji wewnątrz swojej struktury i ukierunkowuje energię eksplozji w elektromagnetycznym tunelu próżniowym? Czy z czarnej dziury pozyskuje amunicję czy tylko energię do zasilenia swojej armaty? Megatron wykosztowuje się energetycznie tylko dla uzyskania dostępu do niej? Sam nie musi przenosić wymagających stabilizacji ładunków?

TurboSpychacz

coś pięknego

ocenił(a) film na 10
fejm

dobre...

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

Napisałeś to specjalnie, żebym nie znał odpowiedzi ? Takiego pytania się nie spodziewałem. A ma ono coś wspólnego z TF3 ( filmem ) ?

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

Ale pytanie dobre ...

ocenił(a) film na 2
wamakar

wolałbym za dużo o filmie nie wiedzieć,ale chciałbym mieć pewność,że Megatron będzie w tej części,wiesz może?

ocenił(a) film na 8
Ajinur

Ja mam pytanie, czy scena z Laserbeak'iem to scena w Ukrainie? Chodzą takie pogłoski

ocenił(a) film na 9
RollOut

Osobiście wydaje mi się że to ... Rosja. Ale Ukraina jest możliwa. Tak przy okazji warto wspomnieć o Rosji ( w końcu to jedna z głównych lokacji w filmie ). Shockwave tam wyląduje (raczej)

ocenił(a) film na 9
Ajinur

Tak.

TurboSpychacz

ej facet weź przestań... ;]

ocenił(a) film na 7
TurboSpychacz

Turbo masz u mnie piwo

wamakar

Czy scena na molo to początek filmu czy zakończenie ?

strzelec555

i tak nic nowego nie wiesz o filmie wiec nic tutaj sie nie dowiemy, tylko spamujesz i tak jest już od ch*ja nie potrzebnych tematów tego typu...

ocenił(a) film na 9
dombek1

Zakładając ten temat chyba bardziej miałem na myśli wymienienie się informacjami. Oczywiście nie wszystkimi. Niektórzy wiedzą to, a niektórzy tamto.

ocenił(a) film na 8
strzelec555

Strzelec, to zdecydowanie połowa Filmu (tak sądzę)

DawidPB94

też tak sądzę.....Ej, a może będzie tak.... Optimus i autoboty odlatują -> Ziemia przegrywa z Decepticonami -> Przybywa Sentinel Prime i kilku jego autobotów

The_Fallen

Coś w tym jest, stawiam 75 proc ze tak bedzie, przeczucie... aż zaczynam żałować, że to przeczytałem..:)

fejm

jeszcze sie okaże, że wam większość filmu zdradziłem....czuł bym się dziwnie...

The_Fallen

Do założyciela tematu - interesuje mnie kwestia rozmnażania transformerów.

Neo26

1. Napisałeś to specjalnie, żebym nie znał odpowiedzi ?

NIe. Stwierdziłeś, że twoja wiedza jest na tyle duża, żeby zwracać się do ciebie, więc rozpocząłem dyskusję.

2. wolałbym za dużo o filmie nie wiedzieć,ale chciałbym mieć pewność,że Megatron będzie w tej części,wiesz może?

Tak. http://4.bp.blogspot.com/-e1vY5uVqmx0/TVWhPjgS4yI/AAAAAAAAKjQ/gmyZL2o9lOY/s1600/ TF3MegatronToy.jpg

3. Czy scena na molo to początek filmu czy zakończenie ?

Oglądając trailer stwierdziłem, że jest dwuznaczna, ale zakładam się o snickersa, że jest częścią końcówki. Zonk będzie jeśli okaże się być środkiem :D

4. Do założyciela tematu - interesuje mnie kwestia rozmnażania transformerów.

Ja odpowiem bo to jest proste. Szkoły są dwie - jedna mówi o tym, że TransFormerzy zostali stworzeni od podstaw przez nadrzędny byt (Matrycę, Wszechiskrę, Primusa), a druga, że wychodzą z fabryk jak krzesła ikeki i Vector Prime koduje w nich skomplikowaną osobowość.

TurboSpychacz

Dzięki, ale nadal czegoś nie rozumiem (zaznaczam, że chodzi mi o filmową wersję TransFormerów).

1. W ROTF Jetfire wspomniał, że miał ojca i matkę, a bliźniacy są niby bracmi.

2. Na pokładzie "Nemesis" Starscream hodował armię protoform za pomocą techniki podobnej do klonowania.

Trochę zmienię temat - jak wytłumaczyc podwójną obecnośc Constructiconów w ROTF?
Zetknąłem się z kilkoma wytłumaczeniami:

- każdy Constructicon miał swojego "klona", możliwe, że były to protoformy wyhodowane na "Nemesis", które skopiowały ich robot - mody.

- Constructicony to TYP robotów, więc nic dziwnego, że kilka osobników miało ten sam wygląd

- Te maszyny budowlane, które tworzyły Devastatora nie były Constructiconami. To był po prostu Devastator w kawałkach, a kawałki przyjęły postac maszyn budowlanych, przez przypadek takich samych, jak prawdziwe Constructicony.

- Należy jeszcze wspomniec, że w ROTF pojawia się deceptikon, który wygląda identycznie jak tragicznie zmarły w pierwszej części Bonecrusher.

Byłbym bardzo wdzięczny za wytłumaczenie tych powikłań, pozdrawiam.

Neo26

1. Dzięki, ale nadal czegoś nie rozumiem (zaznaczam, że chodzi mi o filmową wersję TransFormerów).

To jest uboga historia. Nie ma w niej nic więcej poza kilkoma wybuchami i saltami ogromnych mechanoidów. Odpowiedź na te pytania nie jstnieje ponieważ twórcy serii nie wymyślili ich lub nie udostępnili. Sam możesz dorobić sobie wiedzę, której pozyskanie interesuje cię. Ja wspomagam się poprzednimi seriami, wyobraźnią swoją oraz ludzi bardziej obeznanych ode mnie i łączę je posiłkując się swoim rozumem i cudzą krytyką.
Idea rozmnażania w filmowej serii wygląda tak, że TransFormerzy zostali jednorazowo zbudowani przez dynastię Primów by wspomagali ich w poszukiwaniach energii. Później zniknęli i zostawili im Cybertron wraz z Wszechiskrą, która też potrafi tworzyć życie z martwej materii.

2. W ROTF Jetfire wspomniał, że miał ojca i matkę, a bliźniacy są niby bracmi.

Nie, że matkę tylko, że jego ojciec był pierwszym kołem. Czy nie jest oczywiste, że był to żart? Jego procesory były już po prostu przedatowane i nie wiedział o czym mówił.
http://fc05.deviantart.net/fs48/i/2009/203/6/c/Jetfire__s_Father_by_StrixMoonwin g.jpg
Braterstwo nie musi być pokrewieństwem krwi, a jedynie rodzajem przywiązania. Sunstraker i Sideswipe również byli braćmi, a nie wyjechali nawet z jednej fabryki. Seekerzy za to tak, a nie czują się rodziną. Bliźniacy nie muszą być braćmi. Nikt nie zaświadczył o ich pokrewieństwie. Idea tego bliźniactwa może polegać tylko na ich podobieństwu względem siebie.

3. Na pokładzie "Nemesis" Starscream hodował armię protoform za pomocą techniki podobnej do klonowania.

Czy to były protoformy to nie wiem. Na pewno jakieś pomioty. Ludzie też mnożą zwierzęta i rośliny w jakiś celach, prawda? Nie zauważyłem, żeby coś wskazywało na klonowanie, chyba, że nazywasz klonowaniem masową produkcję urządzeń, które w kolejnej fazie wpycha się w worek glutów. W filmie nie ma o nich żadnej informacji poza tym, że umierają bez energonu oraz noszą pluskwy penetrujące mózgi. Uważam, że to zwykły syf - część nędznego scenariusza, która pojawia się znikąd, nic nie robi i tak samo znika.

4. jak wytłumaczyc podwójną obecnośc Constructiconów w ROTF?
Zetknąłem się z kilkoma wytłumaczeniami:

Wytłumacz to sobie jak chcesz ponieważ jedyna słuszna prawda czyli bzdurny scenariusz i gapowatość twórców dają wolną rękę twojej wyobraźni. Fakt jest po prostu taki, że miało być coś fajnego z ich udziałem, ale się nie udało, więc po prostu namnożyli klonów może żeby było taniej. Tak, jak wspomniałeś pojawia się Bonecrusher, ale też Blackout w postaci Grindora oraz Barricade przemodelowany na Sidewaysa. W trzeciej części zobaczysz również Brawla, Longhaula i szare, szeregowe Decepticony podobne do tych z dwójki.

TurboSpychacz

też mam pytanie. wie ktoś jak nazywa się utwór lecący w trailerze ? tym nowym. dla sprecyzowania chodzi mi o moment, kiedy Optimus nadlatuje nad pole bitwy, zrzuca swoje rakietki i zaczyna mordobicie. będę wdzięczny za pomoc

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

Szacunek dla ciebie. Również mnie trochę denerwuje ta powtarzalność Tfów. Jeśli już poruszają wątki niech je chociaż racjonalnie wytłumaczą.

ocenił(a) film na 9
Neo26

To świetne pytania. Też nie wiem o co biega z tymi Constructiconami.

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

Napisałem że nie wiem wszystkiego. Ja powyżej napisałem "Zakładając ten temat chyba bardziej miałem na myśli wymienienie się informacjami. Oczywiście nie wszystkimi. Niektórzy wiedzą to, a niektórzy tamto.". No przepraszam. Może źle zatytułowałem dyskusje.

ocenił(a) film na 9
Neo26

A ma to związek z Tf3 ?

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

Możliwe. W najnowszym trailerze Optimus mówi coś, że popełnili błąd i o jakimś kłamstwie. Mój angielski jest słaby, ale pare rzeczy kojarze. Może myślą że ludzie są "źli" i mają losy świata w d**ie za przeproszeniem. Tylko że na jednym z obrazków widać i Sentinela i Optimusa razem ...

ocenił(a) film na 9
wamakar

Zgaduje że wszyscy jesteście fanami Transformers.Ja mam jedno pytanie do was. Kim był "Litlte One" pojawił się w odrodzeniu megatrona w ROTF. Scalpel powiedział "Kill the Little One". Jaki to był Con. Może Overload ?

wamakar

http://tfwiki.net/wiki/Scrapmetal_(ROTF) Scrapmetal

longi162

Wamakar proszę cię. Ogarnij swoje posty i pisz bez bałaganienia. TransFormerem o któego pytasz był Scrapper lub jego klon ponieważ on sam i tak później się pokazał. Doktor powiedział po prostu 'Zabijcie najmniejszego'.

Utwór z trailera. http://www.youtube.com/watch?v=GB_3X570NYk

ocenił(a) film na 9
wamakar

Jak Transformersy uprawiają seks?

ocenił(a) film na 10
Jezus_drugi

yhy...

Jezus_drugi

W sumie nie głupie pytanie, przecież wheelie gwałcił Megan Fox w filmie i nasuwa się pytanie czy Transformery asymilują naszą kulturę jak np. Jazz w jedynce, czy to jakiś okres godowy, może Jetfire'owi wszystko się nie pokiełbasiło i miał ojca i matkę, do tego bliźniaki Skids i Mudflap, siostry Arcee, wszyscy prime'owie, Sunstraker i Sideswipe, seekerzy. Chociaż to trochę dziwne, ale istnieją transformery obu płci. Transformery chyba mają wiele sposobów rozmnażania.
- Wszechiskra
- Primus, Unicorn
- Matryca
- Larwy (Energon)
- Konstrukcja w fabrykach
- Kopulacja????

Zathar

1. Jak Transformersy uprawiają seks?

Tak, jak ty czyli wcale.

2. Chociaż to trochę dziwne, ale istnieją transformery obu płci. Transformery chyba mają wiele sposobów rozmnażania.

Nie mają żadnej płci i żadnego sposobu na rozpłód.

wamakar

Ja się pytam co się stało w 3 części z Megan Fox (Mikaela Banes) ? Czemu jej nie ma?

Mr_Rocket

Ja słyszałem, że podpadła reżyserowi, ale może mam błędne informacje. Kiedyś chyba nawet na filmwebie był news o tym.

Ma kolejne pytanie. TF3 będzie tylko w 3D ? czy będzie też dostępna wersja w 2D cyfrowa. Pamiętam, że ROTF był w zwykłej analogowej i trochę ciężko się oglądało. Przynajmniej dla mnie. Za odpowiedź z góry dzięki !

Petran

Aktorzy są zobowiązani promować film swoją osobą. Fox skrytykowała go negatywnie i już nie pojawiła w kolejnym filmie. Takie są fakty. Plotek było wiele - np., że reżyser zwyzywał ją od chudych narkomanek albo, że rozstali się pokojowo i nawet kupili sobie prezenty. Fox zdobyła rolę prezentując Bayowi swoje ciało podczas mycia jego ferrari. Może ta nowa umyła je lepiej?

Film obejrzysz w obydwu wersjach. Tzn. o ile kino zakupi obie wersje nagrania.

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

powiedz mi czy w dark of the moon będzie barricade ?

ocenił(a) film na 10
lubiekakao

podobno...

Petran

No to już nie będzie Mikaeli w filmie jako postaci? Co z nią zrobią, uśmiercą? Ciekawe czy będzie jakiś wątek, czemu jej już tam nie ma.

Mr_Rocket

Podobno czyli skąd wiesz? Ubzdurałeś sobie. Nie, nie ma potwierdzenia na powrót Barricade za to może być może pojawi się jakiś jego klon.
Wątek miłosny jest taki, że inwazja obcych mechanoidów nie jest dobrym gruntem pod związek dwojga ludzi. Sam i Mikaela poróżnili się i on teraz mieszka z jakąś pierwszą lepszą lokatorką.

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

Barricade raczej będzie. Tu masz linka:
http://www.youtube.com/watch?v=0ldFhlMwbJ4
W 3:28 minucie widać Barricade'a.

ocenił(a) film na 9
wamakar

I przy okazji mam pytanie. Tu jest link do filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=ilA0gggRFyQ
A pytanie to: Co to za statek w 2:05 minucie.
Może Omega Supreme ? Lub .... to coś z czego Optimus zrobi se Wielkiego Jetpacka ?

ocenił(a) film na 9
wamakar

Chcę jeszcze dodać, że chodzi mi o statek za Optimusem. I Znalazłem jeszcze fajną ciekawostkę ale napisze jutro, bo teraz już nie mam czasu.

wamakar

oh nie zwróciłem uwagi, że to mółgby byc statek. Myslałem, że to wieża.

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

tak to barricade. dzieki za info bo tak na szybko przeglądając trailer nawet go nie zauważyłem

lubiekakao

A co rozumiesz poprzez 'będzie'? Że zostanie dźgnięty i rzucony na glebę? Jeżeli nie dostanie roli to nie da się stwierdzić, że to jest on sam, a nie jego kopia. Na chwilę obecną ten Cybertronianin, jedyne co ma wspólnego z Barricade to białe drzwi osłaniające przedramiona, na których być może jest coś napisane. Za to ma większą masę niż on, jest wyższy i boczna strona wozu jest biała na całej długości kiedy powinna być biało-czarna/granatowa.. To jest zwykły klon jakich wiele na tej ulicy i jaki stoi tam tylko po to, żeby się po nim przejechać.
Szczyt statku przypomina mi arkę. Może to być transportowiec, który Wreckerzy składają/reperują by wydostać się z planety i dokądkolwiek dolecieć. Omegą ma być pojazd rozbity na księżycu.

ocenił(a) film na 9
TurboSpychacz

OK. Dzięki za info. A ta ciekawostka, którą miałem dzisiaj napisać to : tu jest link do filmiku :
http://www.youtube.com/watch?v=ilA0gggRFyQ
I w 0:46 minucie za ramieniem widać małego autobota. Jeśli się przyjrzeć to wygląda jak "robot - einstein".
Nie wiadomo kto to jest dokładnie. Ponoć Wheeljack albo Perceptor. Lub Brain. Od teraz wiadomo, jak wygląda w filmie Ten Autobot.
http://img705.imageshack.us/img705/3603/transformers3tlr2h1080p.jpg