Minusy
- beznadziejny montaż
- żenujący humor i żarty
- drewniane aktorstwo
- jak można tak potraktować Shockwave'a ?
- śmierć Ironhide'a bez reakcji u innych autobotów
- wszystkie postacie przedstawione są bardzo płytko
- zakończenie filmu wprawia w uczucie żalu i rozgoryczenia
- wiele innych
Plusy
- BRAK
Film jest bardzo zły. Ma poziom częsci drugiej. Dobrze, że to już koniec.
Jak spoilerujesz to napisz o tym w temacie, bo ktoś z tych, co nie widzieli wejdą i im zepsujesz zabawę Ironheidem i Shockwavem.
A nie wiem gdzie Ty miałeś tam żal i rozgoryczenie. A wiele innych to znaczy? Skończyły się argumenty, ale trzeba na siłe pokazać, że był słaby.
koleś idź do kibla i wyssij z niego wodę . Słaby montaż ? Jesteś takim idiotom że asz się w bani kręci i dalej tego nie bendę komentować bo masz tak nasrane w bani że asz sie wylewa!
Ja pier.dolę, w jednym zdaniu zrobić tyle błędów, niezły jesteś. Ale z montażem racja i muzyka na plus.
kiedys dysleksje leczyli paskiem ;) Ogólnie 99% skuteczności. wystarczy ćwiczyc i myśleć co się pisze. Ale po co sie meczyc, trzeba napie..dalac bykami i sie chowac za żółtymi papierami. Zreszta jak ktoś na dys-cośtam to powinno to być wielkimi literami napisane na jego maturze itp. :)
kogo tu nazywasz psycho. bo z mojego punktu widzenia to ty jesteś tym walniętym
(słaby montaż) - w transformersach? to sie uśmiałem naprawde
Tak, montaż zdarzeń jest fatalny. Ucięte w połowie sceny przeszkadzają w odbiorze. Kolejna sprawa to krótkie sceny akcji są przeplatane z długimi i przynudzającymi dialogami drewnianych aktorów. Kolejne ujęcia nie wzmacniają dramatyzmu i brakuje im ciągłości. Wystarczy ??
widzę że zaczeliśmy rozmawiać spokojnie +
mam kilka uwag -
czego się spodziewać przy walce kosmitów że będą walczyć godzinę? to chyba za długo.
kto tu jest drewnianym aktorem prucz tej mofiruwy (carly) ?
Czy oby na pewno oglądaliśmy ten sam film? Bo po tym co piszesz, wydaje mi się,że pomyliłeś sale i wszedłeś chyba na Piratów z Karaibów....
Szkoda polemizować z kimś,kto sam nie nie wie czym jest taki rodzaj kina. Najpierw odpowiednio się wy edukuj a potem pisz cokolwiek na filmwebie. Dziękuję.
no bez przesady w prawdzie 3D było moim zdaniem fatalne ale za to efekty były wgniatające ale widzę, że wymieniłeś parę ważnych minusów o których zapomniałem wymienić w innym poście ;-) a co do humoru to nie powinieneś go wymieniać bo każdy ma inny gust jednego rozśmieszy to a drugiego tamto...^^
PawełIP.7.Rozumiem, że autoboty miały płakać jakieś 3000 min po śmierci Ironheada, rozumiem że jak 2 poprzednie części miały taki sam humor to ci nie przeszkadzało, rozumiem też że spodziewałeś się po czysto rozrywkowym kinie Bay, jakiś głębokich dialogów. FAJNIE MASZ!
Idąc na kino Baya spodziewam się orgii efektów specjalnych, a nie kina psychologicznego. Takie też dostałe, więc w swojej kategorii 10/10.
Zwyczajnie chciałem dobrego kina wakacyjnego. Nikt nie pisze o kinie psychologicznym. A to co chciałem dostałem częściowo , dlatego daje 3/10. To całkiem sporo.
OK czyli że jak (transformery są dobre) - "koleś dobrze pisze , ma racje"
a jak (transformery są do bani) - "koleś ma coś z głową i jest głupi"
gratulacje, przechodzicie na następny poziom moralności.
KOLEŚ JA CI PRÓBUJE WYTŁUMACZYĆ ŻE TRANSFORMERSY NIE MAJĄ SŁABYCH EFEKTÓW I MONTARZU
POJOŁEŚ?!?!?!?!?!?
Oj nie kumasz, najprościej jak się da, Bay kręci efekciarskie kino akcji, skoro nie podobało mi się poprzednie filmy Baya to nie idę na inne filmy Baya. Skoro oglądam już filmy ponad 20 lat (myślę że coś koło tylu oglądasz, jak nie to sorki pomyliłem się) to wiem co mi się podoba a co może spowodować że będę marudził, że jest nudne i drewniane aktorstwo (zwłaszcza z tym 1 się nie zgadzam). Ale jak ktoś idzie na takie filmy (mam nadzieje że nie oglądałeś kinówki :P) a później marudzi, to wg mnie nie mam o czym z nim gadać.
Podobało mi się Transformers 1 - idę na część 2
Nie podobało mi się Transformers 2 - daję szansę 3, może coś się zmieni
Nie podobało mi się Transformers 3 - czas na krytykę i koniec z transformerami od Miachaela Bay'a
Co się mogło zmienić w 3 oprócz dziewczyny Sama? Poza tym fakt koniec, bo Bay powiedział że już więcej nie nakręci kolejnych części.
jak la ciebie są nudne 10 metrowe transformery naparzające się tak że niszczą całe miasto to nie wiem co powiedzieć
Tak może, ale jak mnie nie kręcą takie filmy to nie wydaje na nie 26 zł. A potem nie marudzę, że spodziewałem się cholera wie czego.
rozumiem że ma ktoś inny gust
nie rozumiem tego że transformersy są nudne.
ogarniasz już ? czy mam więcej tłumaczyć.
No racja jeśli ktoś twierdzi że transformersi są nudni to boje się spytać co według niego nie jest nudne.