Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154346
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Pierwsza część przegrała ze śmiesznym "Złotym Kompasem". Druga faktycznie mogła przegrać z "Avatarem". Są w tym roku filmy które efektami mogłyby sie równać z trzecią częścią Transów? Jak dla mnie nie.

Ade_Er

Oczywiscie ze nie ale wiadomo jak moze byc teraz jest silne lobby anty ILM bo oni duzo maja oskarow idaja teraz innym firmom ale ule lat juz mozna robic takie wały jak robia od 1997 przynajmniej!

ocenił(a) film na 9
Ade_Er

zasługują na Oscara za efekty na bank. większego widowiska w kinie nie widziałem. byłem na filmie 2 razy już. a tym co wymyślali modele robotów i animacje postawić pomnik:D

Agares

Powinieneś podjąć leczenie

ocenił(a) film na 7
Ade_Er

Efekty specjalnie na najwyższym poziomie. Nie często chodzę do kina, ale dla tego filmu WARTO!
Musi być Oscar!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Popieram i trzymam kciuki za sukces filmu

Ade_Er

"Pierwsza część przegrała ze śmiesznym "Złotym Kompasem" "

To była hańba. Złoty kompas to gówno pod każdym względem. Za drugim razem akurat dobrze że wygrał Avatar, ale brak nominacji był troche krzywdzący.

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Film na pewno zasługuje, ale z tego co widzę to on go nie dostanie.

ocenił(a) film na 8
Marsjanin_Edek

A niby czemu go nie dostanie, ma szanse i to wielkie ;)

Ade_Er

Nie ma szans na Oscara, bo film na niego nie zasłużył!!! :P

Skoro poprzednie części nie dostały statuetki (a jedynka zasłużyła), to trójka, które pod względem efektów nie wnosi absolutnie nic nowego na pewno też nie dostanie (tym bardziej, że Akademia nie lubi słabo recenzowanych filmów).

Mój rezerwowy typ to "Insygnia Śmierci II" (świetne efekty, nie wiele gorsze niż w Tf3, a Potter może dostać Oscara bo ma świetne recenzje i jest podsumowaniem dziesięcioletniej sagi).
A zdecydowanie najlepsze efekty tego roku do tej pory "Geneza Planety Małp" (Weta Digital i Andy Serkis po raz kolejny po "Władcy Pierścieni", "King Kongu" i "Avatarze" pokazali jak robić świetne i bardzo realne CGI, które miażdży każdą spektakularną akcję i transformację z Tf3, gdzie ILM i Digital Domain przerobiło trzy sceny z "Wyspy" i jedną z "Armageddonu")!!! :P

Juby_

mylisz oskary! co maja recenzje do oskara za np efekty specjalne!? nie mieszaj tych spraw!!!! dodam ze wlasnie geneza to nie spektakluarne a wlasnie rażace po oczach muppety gdzie nie wiedza jak dobrze robic CGI w polaczeniu z realnym tlem jak to robi perfekcyjnei ILM!! w dodadku geneza bazuje na tym co weta robila w avatarze wiec oskara raczej tez nie dostana! ps i pokaz mi prosze jaka scena w genezie miazdzy kazda spektakularna scene w T3? bauhahahahaha pojechales po bandzie ostro!!!!!!!! hahahahah T3 ALBO HP i to oba filmy ILM mozliwe ze cos wskoczy jeszcze jakis mniejszy film bo by byc nominowanym wystarczy 15minut lacznie scen z efektami specjalnymi! ps z ta geneza to p