Jeśli nie widziałeś filmu nie czytaj tego.
Po filmie oczekiwałem paru rzeczy rozwałki, efektów i dobrej muzyki . I co dostałem to wszystko , jestem godzinie po seansie i uśmiech mi z twarzy nie schodzi zresztą przez cały film miałem banana na ustach . Efekty 3D miażdżą , jeśli w filmie są smutne momenty człowiek się smuci (śmierć ironhida i autobota einsteina) jeśli są śmieszne momenty człowiek się śmieje nie będę ich wymieniać by nie psuć zabawy , jeśli człowiek ma się skupić na efektach to ludziom szczęka opada Bay ich tyle umieścił że szok nie mówiąc że ich tam naje*** . Film bardzo dobry wręcz genialny trochę mi szkoda że w całym filmie tak mało pojawiał się Megaton który zresztą dał popis ostatnią walką , Optimus który się pojawia i znika tam gdzieś pojedzie tam gdzieś poleci tam gdzieś zawiśnie xD no i samego Sentinela Prima który jest wspaniale stworzony i mogli zrobić z nim więcej momentów , Shockwave też przez cały film występuje tylko przez tylko jakieś 5-8 min po czym spotka na swej drodze Optimusa i kończy się jego udział w filmie . Co do gry aktorskiej , wszyscy fajnie zagrali szczególnie Simons i rodzice Sama raziła mnie trochę gra aktorska tej modeli Rosi ale reszta dała rade . Co do fabuły filmu owszem jest fabuła i jest dobra nie to co w ROTF . Jednym z lepszych efektów był sam początek filmu jak i przenoszenie Cybertronu obok ziemi . Jedna scena mi zapadła w pamięć a mianowicie pościg za autobotami przez te decepty z dredami coś genialnego .
Mówiąc krótko i na temat polecam każdemu fanowi transformersów osobiście na ten film się wybieram jeszcze raz bo na 50 calowym telewizorku magia tego filmu zniknie , na film warto iść w 3D bo w filmie jest i je widać nie to co było w Piratach .
Więc podsumowując na film warto iść .