Trzy czesci transformers okazaly sie wedlug mnie najlepsza trylogia, jaka widzialem
jest batman trylogia tez super, ale TF3 kazdy czesc, jest lepsza od poprzedniej
wracajac do tematu, nie rozumiem jednej zeczy, skoro w czesci pierwszej transformersi przemierzali wszechswiat, i trafili na ziemie, to dlaczego nie trafili wczesniej na statek arke ? nie chce psuc tutaj fabuly ale tak z logicznego punktu widzenia zaczolem sie nad tym zastanawiac. i jak to mozliwe ze megatron jest innym samochodem, a ma stara rane z II czesci skoro tam byl statkiem.
"nie chce psuc tutaj fabuly ale tak z logicznego punktu widzenia zaczolem sie nad tym zastanawiac. i jak to mozliwe ze megatron jest innym samochodem, a ma stara rane z II czesci skoro tam byl statkiem."
Na twoim miejscu "zaczołbym" od otworzenia słownika ortograficznego. A fabuły nie popsujesz, bo takowej w tym filmie nie ma. I nie pisze się "z logicznego punktu widzenia".
Od razu widać jaki jest poziom fanów Transwestytów. Jaki film, tacy fani :)
Właściwie to chodzi o to:
Megatron umawia się z Sentinelem że znajdą jakąś planetę z zrobią z niej Cybertron,ale też potrzebują Allsparka by ją zasiedlić.Autoboty wyrzucają Allspark w przestrzeń a Megatron razem z Fallenem i decepticonami leci statkiem i rozbijają się na księżycu Saturna.Megatron leci za Allsparkiem na Ziemię i wbija się w lód (mamy rok 1870),ludzie go zabierają,allspark też.
Potem deceptikony szukają na ziemi i megatrona i allsprku.Tymczasem na Cybertronie bitwa dochodzi do końca Sentinel ewakułuje się statkiem Ark i zostaje zestrzelony przez nic nie wiedzące o sojuszu Megatrona i Sentinela deceptikony.Mamy lata 60 ledwo lecący Ark rozbija się na księżycu i Sentinel daje oznakę życia.
Więc decepticony wymyślają nowy plan,siły bojowe z cybertronu zostają zakopane pod Księżycem i m,ają zostać uśpione do czasu gdy decepty znajdą matrycę i będą mogły obudzić Sentinela a ten gdy zrobi port kosmiczmy przebudzi ich.Równierz Deceptikony potrzebują Żniwiarza Słońc by pozyskać zapas Energonu.Więc dlatego Sam w filmie powiedział: "Decepticony planowały to przez 50 lat " no bo od lat 60 po czasy obecne,to był plan główny,Allspark oraz Żniwiarz to były tylko plany dodatkowe bez których mogło się obejść,tak naprawdę potrzebowali tylko Matrycy.
Aha, teraz mi sie to wszystko uklada w calosc, :D i fabula filmow jest calkowicie poprawna dzieki transformersie 567
;p .
Tylko teraz pozostaje które decepty przez 50 lat knuły ten plan.
Może Starscream? Albo Fallen? Na pewno nie Soundwave ani Shockwave.
Lecz jedna rzecz z trójki jeszcze mnie ciekawi czy to miejsce w które Dylan zabrał Carly to była restauracja czy jego willa? Mnie się wydaje że restauracja ale nie jestem pewny.
hmm to juz mało istotne :)... mnie ciekawi, w co sie zamienil Optimus Prime gdyż stracil ramie cale. haha Na to wynika ze podczas zamiany w auto, nie bedzie mial prawego boku ;d