Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154346
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Jest już wystarczająco długo po premierze, zatem możemy mówić otwarcie:

1. Optimus przewisiał główną walkę na linach spadochronu...
2. Megatron przeleżał ją w śmieciach...
3. Ta blondi... bez jaj, gdzie MEGAN!?!?

Zauważyłem 2 plusy:

1. Fajne połączenie lądowania na księżycu z fabułą filmu
2. Shockwave - bardzo fajnie "pożarł" ten wieżowiec.

Poza tym słabizna... 2/10

użytkownik usunięty
Falthorn

Po obejrzeniu mialem podobne odczucia... jednyka byla naprawde udana, dwojka troche gorsza, trojka... pozostaje w cieniu. Nie wiem w czym tkwi zachwyt tym filmem. Ot po prostu dobrze zrealizowane kino akcji/ si-fi jak wiele innych i tyle. Czesc pierwsza stala sie mozna powiedziec dosc kultowym filmem ale trojka nie wnosi za wiele. Postac tej blondi to po prostu nie trafny dobor aktorki chyba bo tak sztucznej gry w kobiecym wykonaniu dawno nie widzialem. Jako dziecko bylem fanem serii bajek Transformers, mam nawet jeszcze jedna z kaset vhs z kilkoma odcinkami. Ale filmy fabularne troche przytlaczaja niestety.

Jest nowy serial. Nazywa się "Transformers: Prime". Nie wiem czy oglądałeś, ale naprawdę polecam. Niestety nie można go obejrzeć nigdzie w polskiej telewizji;( Pozostaje tylko YouTube i watchseriesonlinehere.com, ale tego drugiego nie polecam, bo mają 13 odcinków z 23.

ocenił(a) film na 7
Falthorn

1. Otpimus utknął na tych linach przez to że Shockwave w niego strzelił. Nie przewisiał głównej walki, bo główna walka zaczęła się jak uwolnili go Wreckersi.
2. Brał udział w głównej walce. Bo w końcu zaczął strzelać w Sentinela.
3. Nie było Megan, bo Bay ją zwolnił za namową Spielberga. A dla tego że wyzywała Baya od Hitlera.

A to co pożerało budynek to był Driller, a nie Shockwave.

ocenił(a) film na 8
Falthorn

Jak dla mnie to trochę transformers 3 zawiódł moje oczekiwania, jako fanka transformersów nie przestane im kibicować i tak jak czekałam na część 3 tak też na 4 będę czekać jak wariatka(wątpię by zrezygnowali z kontynuacji tak dochodowego filmu tym bardziej że ludzie chętnie pójdą dla samych efektów).
Ale co do trójki to przyznaje ci racje byłam zniesmaczona zachowaniem Optimusa, później z tymi kablami, to był żart? prawie całą bitwę Optimus co robił ? - wisiał na kablach, jak to zobaczyłam to wybuchłam śmiechem dobrze że udało mu się odczepić na walkę z Sentinelem. Co do punktów z Megatronem i blondi też się zgadzam tym bardziej że przez cały film wydaje mi się że dziewczyna ma ten sam wyraz twarzy. Ale do minusów dodam jeszcze jedno co mnie najbardziej wkurzało brak spójności akcji, chodzi mi o kolejność scen co wygląda trochę tak w pewnym momencie - brak akcji 10 min (sprawy miłośne nuda) -akcja 5 min - brak akcji 10 min - akcja 5min- dobrze że jak mu już porwali dziewczynę to już zaczeło to wszystko iść jednym torem. Ale po za tym przy ostatniej walce dobrze się bawiłam więc niezależnie co zrobią z transformersami jeśli jest Optimus i jeśli jest ukazany tak jak powinien to jestem gotowa obejrzeć każdy możliwy film czy serial. Ale co do twojego zdania to się zgadzam w 99% bo 1% jest dla Megan którą faktycznie zwolnili. Co nie zmienia faktu że nie wyjaśnili jej braku w filmie.

ocenił(a) film na 2
Comsing8

Bay mowil ze transformers 3 to bedzie ostatna, chociaz kto wie?

ocenił(a) film na 8
Mojzesz_trzeci

Ostatnia w jego wykonaniu.

ocenił(a) film na 5
Comsing8

A mi za to walki sie nie podobaly;/ urywane byly scenami z biegajacymi żołnierzami i Samem ;/ no po jakiego wafla ja sie pytam ? czyzby za slabe komputery mieli zeby utrzymac dlozsza niz 30 sec walkę robotow ?
A co do Shokwave i tego jego Drilera wygladalo to troche jak Bankai Abarai Renjiego z Bleacha ;p

ocenił(a) film na 8
Don_Jaras

no niestety walki są krótkie, tak samo jak w 2 części walka Optimusa z Upadły, ile to było 75 sek? nie liczyłam ale chyba mniej niż 2 minuty. Ale z tym że słabe komputery to by mogło wyjaśnić czemu film przypominał przekładaniec.

ocenił(a) film na 5
Comsing8

zdecydowanie najslabszy film z serii ;/ Bay chcial zeby bylo epicko, a bylo nudno ;/ O wiele bardziej podobala mi sie 2 czesc, i te dzwony destroyera czy jak on tam sie zwał ;p

Don_Jaras

Devastator, nie Destroyer. Unicrona nazywali Destroyerem.

ocenił(a) film na 5
Kanakaredes

aa no moze i racja, ale tez na D strzelilem ;p

ocenił(a) film na 8
Don_Jaras

Osobiście najbardziej lubię 2 część chodź wiem że wielu ocenia ją kiepsko, pierwsza jest ok i zasługuje na nagrody które dostała, a co do trójki jedyne co przebija poprzednie części to plakat tak oczywiście w moim guście.