Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154346
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

CZYTASZ NA WŁASNĄ ODP!

Fabuła:

Początek filmu pokazuję nam lądowanie Apollo - 11 na Księżycu i odkrycie Arki. Załoga
Apollo wchodzi do Arki i opisuje bazie NASA co widzą.

Na Arce znajduje się Sentilen Prime.

NEST nadal współpracuje z Autobotami pod dowództwem Optimusa.

Sam mieszka z Carly w Waszyngtonie.

Rachet i Optimus udają się do Ukrainy - miejscowość Prypeć. Tam atakuje ich Driller
oraz Shockwave. Po walce Optimus i Rachet przegrywają, Shockwave ucieka.

Megatron ukrywa się w Afryce w Nambii. Razem z nim Starscream i Soundwave.

Optimus i Rachet udają się z misją na księżyc w celu zbadania Arki, odnajdują Sentilena
i sprowadzają go na Ziemię.

Laserbreak atakuje Sama w pracy. Sam zabija go.

Optimus Prime w bazie NEST ożywia Sentilena za pomocą Matrycy. Dochodzi do
Optimusa ze swoim mentorem - Sentilenem. Sentilen po chwili odpuszcza i wypytuje
Prima czy wojna nadal trwa.

To na ten czas tyle jeśli ktoś przeczytał to, być może go zachęci bardziej do filmu. I
kupienia biletu.

ocenił(a) film na 10
RollOut

@RollOut skąd masz te info?? jak tak się zapowiada film jak piszesz to będzie zarąbisty

ocenił(a) film na 8
spid3rkoki172

To cześć z nich:) Secret.

Optimus i Sentilen udają sie poza bazę NEST. Optimus opowiada Sentilenowi co do tej pory się stało, i że posiada Matrycę zamiast swojej kości.

Carly zostaje porwana.

Autoboty zostają zaatakowane przez Dreadsy, dokładnie Sentilen, Dino, Sideswipe. Autoboty uciekają do bazy i chronią Sentilena. Ironhide zderza się z dwoma Dredsami. Po czym Sentilen transforumuje sie do trybu robot-mode i zabija Ironhida z działa kwasowego. Ironhide ginie.

ocenił(a) film na 8
RollOut

Pisz dalej :D Ciekawa fabula :D zabawe se psuje ale naprawdę widzę z tego że będzie Bosko...

ocenił(a) film na 9
Scorpion77

większość z tego już wiedziałem.

ocenił(a) film na 8
Scorpion77

Pewnych szczegóły mogą nie być pewne (!)

Rozmowa Optimus z Sentilenem.

SE - This planet Earth You have shown me. I remeber when Cybertron was this beautiful.
OP - It should have been Me on the ship, Sentilen. If You had stayed to lead the... fight.
SE - No Optimus. The decisions was mine. We sought a safe haven for Autobots and here... You have found it.
OP - You led us on Cybertron, Sentilen. Let the Matrix be Yours, to lead us again.
SE - And how could. I Ever lead You? In a world i do not know? I am longer you teacher, Optimus Prime. Now You are mine. And, while i share your faith in these humans, there is something about them i fear secrets can eat away at You.

ocenił(a) film na 8
RollOut

Z rozmowy wynika, iż Optimus Prime oddaje władzę w ręce Sentilena, do tego dochodzi oddanie Matrycy. Od tej pory Sentilen jest jej posiadaczem i liderem Autobotów.

ocenił(a) film na 9
RollOut

a powiedz mi cz wiesz czy może na arce jest ktoś poza sentinelem ? bo słyszałem że wszystkie autoboty które są na arce giną po zderzeniu z księżycem.

ocenił(a) film na 8
lubiekakao

Przeżył tylko Sentilen. Choć gdy Prime zabiera z Rachetem Sentilena widać, że są śledzeni przez Decepticony.

ocenił(a) film na 9
RollOut

okeY dziękować ci. to właśnie chciałem wiedzieć.

ocenił(a) film na 10
lubiekakao

Jeśli Sentilen jest dobry to czemu zabija Ironhida?

ocenił(a) film na 8
RollOut

Ps. Co do spotów i zwiastunów. Nie wszystkie pokazują nam tylko Chciago! Jak wielu twierdzi.

Ujęcie Optimusa z spotu http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x8c3nWTlAYI
to Prypeć, scena gdy Shockwave wychodzi z Drillera - także.

Pościg za Sentilenem (?) - Dino (Mirage) łapie jednego z Deceptów. Spot nr 5 z Filmweb.pl

ocenił(a) film na 9
RollOut

a słyszałeś że podobno mirage sobie długo nie pożyje ? podobno zostaje zabity przez soundwave.

ocenił(a) film na 8
lubiekakao

Nie Mirage a Dino. Tego nie wiem jeszcze nie doczytałem do tego momentu.

ocenił(a) film na 9
RollOut

dino lub mirage.. jak kto woli. w grze np wcale nie jest używane imie " dino " tylko mirage.

ocenił(a) film na 8
lubiekakao

Wiem. Początkowe miał być Mirage będzie niestety Dino.

Co do Soundwave - dostanie od Bee i Optimusa na raz. Szkoda tylko, że Shockwave padnie szybko...

ocenił(a) film na 9
RollOut

a doczytałeś do momentu kiedy sentinel prime zabija ironhide ?

podobno scena wygląda tak że sintinel przyznaje się do zdrady a ironhide jest najbliżej sentinel'a i gdy ironhide próbuje zaatakować go wtedy ironhide dostaje od niego strzała.

słyszałem też coś o starscream podobno megatron ma mały udział w jego śmierci : D
później wam powiem reszte : D

ocenił(a) film na 8
lubiekakao

Z tego co wyczytałem, przy zabiciu Ironhida, Sam krzyczy do niego, że Sentilen musi być chroniony, że jest kluczem do filarów, mostu teleportowego na Cybetron. Po czym Sentilen strzela do Irona i mówi, że jest kluczem i zawsze nim był.

RollOut

Jaką ty będziesz miał przyjemność z oglądania filmu RollOut???

Czytasz spoilery, znasz prawie całą fabułę filmu, obejrzałeś wszystkie trailery, tv spoty, materiał, klipy. Popełniłem ten sam błąd przy TDK i popsuło mi to pierwszy seans filmu (przy TDKR już tego błędu nie popełnię)...

ocenił(a) film na 10
RollOut

nie chcę się czepiać, ale pisze się Sentinel a nie Sentilen
taki szczegół
a co z Dino i jego dziwnym zachowaniem na jednym ze spotów?

paramount

tzn ? Który spot ?

ocenił(a) film na 10
longi162

http://www.youtube.com/watch?v=zuNqMRiKgLU&feature=player_embedded
ten

paramount

Chodzi o to że zaatakował żołnierzy ? W sumie to raczej jakby chciał ich przestraszyć, ale ciężko po 2 sec ocenić. A ci żołnierze to chyba na Irańczyków wyglądają

RollOut

Na tej stronce znajdziecie trochę obszerniejszą zapowiedź filmu i jest też cały a nie skrócony teledysk do filmu http://www.hotshare.pl/polecane_filmy/25443-transformers_3_2011_a.html podobno w cinemacity w najbliższą środę będzie jakaś przed premiera szkoda tylko ze filmów w 3 d nie obejmują środy z Orange no ale cóż i tak pewnie warto się będzie wybrać.

ocenił(a) film na 9
RollOut

Bedzie soundvawe! Jupi ja jej to chyba mój ulubiony Decept!!!!

ocenił(a) film na 9
damin000

http://www.youtube.com/watch?v=PGVOVZVfJNI

lubiekakao

NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolejny spot...musiałem obejrzeć eh nie boze.

RollOut

http://www.filmweb.pl/film/3D+Transformers+3-2011-505976/discussion/Psycholog+or zech+I+tak+to+właśnie+działa.+Najpierw+ktoś+publikuje+fabułę+filmu%2C+a+potem+lu dzie+narzekają+że+film+był+przewidywalny+i+dają+przez+to+niższą+ocenę.,1670604

ocenił(a) film na 9
KapitanOrzech

A Driller jest bronią Shockwave'a ? Bo słyszałem, że się w niego transformuje. Ale raczej nie. A ten deceptikon którego łapie Dino ? taki "pies".

ocenił(a) film na 9
wamakar

I w jednym ze spotów Optimus ma coś na rodzaj "rękawicy". Uderza nią w robota ... to Shockwave. A scena z zabiciem Shockwave jest pod koniec filmu czy kiedy ? Bo to mój ulubiony transformers i chce wiedzieć czy będzie długo ?

ocenił(a) film na 10
RollOut

Możesz nie pisać fabuły filmu!? Bo tylko psujesz sobie i innym ludziom frajde z oglądania tego filmu w kinie!!!

ocenił(a) film na 8
Pevansie

"CZYTASZ NA WŁASNĄ ODP!" Czytac umiesz? zamiescil bo lubi ale ostrzegł więc dobrze zrobił. Innym na pewno frajdy z oglądania nie psuje chyba ze jakimś moronom którzy czytaja ze spoilery ale i tak czytają a później rozpaczają ze ktoś im popsuł zabawe ;D

ocenił(a) film na 10
Scorpion77

Ja nic do tego nie mam, ale takich rzeczy się nie pisze na portalach o filmach!

ocenił(a) film na 8
Pevansie

Przedstawiona fabuła filmu zawiera okolo 20 min filmu!

Nie musi byc zgodna co do calosci, jest oparta o adaptacje komiksu i noweli !

J.W. pisze - czytasz na wlasna odp. przeczytasz twa strata, nic nikomu nie nakazuje czytania SPOILERA

ocenił(a) film na 8
RollOut

20minut? w 20minutach filmu będzie to wszystko co w 1 poscie O.O? jesli tak to WOW

ocenił(a) film na 8
Scorpion77

Bitwa w chicacgo bedzie trwac z godzinne :) dolicz reszte i inne sceny i koncowke , masz film

ocenił(a) film na 8
RollOut

A to dobrze nawet, obędzie się widzę że bez głupiego wstępu z zycia Sama ( długiego wstępu jak to w 1 bylo :d z ta szkołą ).