Na zdjęciach z planu można zauważyć kartonową głowę jednego z nowych transformerów, która służy temu by aktorzy wiedzieli gdzie znajduje się robot, który później zostanie dodany jako cgi. Niestety Bay chyba upadł na głowę, bo robot ten najwyraxniej kontynuuje idiotyczny trend wstawiania do filmu kretynizmów wszelkiej maści i wygląda jak posiwiały profesorek w okularach i z włosami. Naprawdę wiele byłem w stanie przełkną, ale to już jest zbyt wiele nawet jak dla mnie. Zresztą zobaczcie sami: http://thescorecardreview.com/wp-content/uploads/2010/07/IMG_2570_2.jpg
"i wygląda jak posiwiały profesorek w okularach i z włosami"
Może to ma być nawiązanie do postaci Emmeta Browna z "Back To The Future" : P
Albert Einstein transformerem....?
Żenada, proszę państwa. Żenada. Co prawda nie wierzę, żeby trójka była gorsza od dwójki (z tego prozaicznego powodu, iż moim zdaniem gorzej się już nie da, i Bay choćby się starał to nie upadnie niżej), ale coś czuję, że poziom "Zemsty Upadłych" utrzyma...
Zapowiada się kolejny deszcz Złotych Malin dla Transformers w przyszłym roku ;)
hmm.. może nie? Bay jakoś po premierze Zemsty powiedział, że da o wiele mniej rozwałki a popracuje nad scenariuszem.. Ma być podobno mniej rozwałki niż w "jedynce"... jeśli tak będzie, a scenariusz będzie się trzymał kupy(ale mocno) to może być ciekawie.. trzymam kciuki.
Mniej rozwałki? Akurat rozwałki było i tak za mało, a za dużo pitolenia o dupie maryni, ruchających się psów, naćpanych mamusiek, pierdzących robotów i tym podobnych bzdetów.
Trzymam kciuki za 3 część Transformersów. Mam nadzieję, że reżyser skończy z głupimi i niepotrzebnymi kwestiami (których w "Zemście" jest aż za dużo) i przedstawi ambitny, a jednocześnie zabawny film, mogący godnie zakończyć trylogię.
"Na zdjęciach z planu można zauważyć kartonową głowę (...) która służy temu by aktorzy wiedzieli gdzie znajduje się robot, który później zostanie dodany jako cgi."
Czy uważasz, że kartonowa główka, która zostanie wycięta w postprodukcji i zastąpiona prawdziwym robotem, jest bardzo wierną kopią filmowego robota??? Powiedz, że żartujesz, proszę.
Raczej wierną kopią. Było widać na zdjęciach głowę bumleebee i była identyczna jak w filmie. Ale podkreślił bym to "raczej" bo mogą zmienić wygląd itp.
Faktycznie - nie zauważyłem go wcześniej. Przepraszam zatem przedmówców za mój uszczypliwy ton.
W tak wczesnej fazie produkcji mogą jeszcze zmienić wygląd robota, a ujawniony projekt twarzy może się okazać zwyczajną zmyłką twórców skrywających prawdziwe projekty w pracowniach grafików. Niestety może się też okazać, że tak będzie wyglądał naprawdę.
Światłowody czy nie, szykuje się kolejna próba uczłowieczenia robotów... wg mnie była to największa wada "Zemsty..."
Oglądałem ją w kinie, i praktycznie nie oglądałem tego filmu, nie przyciągał zupełnie mojej uwagi XD Nie lubie filmów dla dzieci poniżej 12 lat. Ale fakt, uczłowieczyli tam Jetfire'a bodajrze, zrobili z niego lamusa o lasce i z brodą, podczas, gdy naprawde był mega kozackim niszczycielem wszechświatów. No i powinien być biały a nie czarny. Bay jest lamerem ;D Hasbro powinno odebrać mu licencje i nie pozwolić na emisje dwójki w kinach.