Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154348
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Proponuje wpisywać wasze przewidywania co do box office w USA .
Do premiery już tylko tydzień:)
Moje typowanie to:

pierwsze
3dni : 151milionów +/- 5mln
7dni : 202 mln +/- 7mln
10dni : 247 mln +/- 5mln
14dni : 270mln +/- 7mln
21dni : 305mln +/- 7mln
28dni : 328 mln +/- 10mln
31(pełny miesiąc) 340mln +/- 11mln
i do końca wyświetlania 440mln +/- 15mln

Oczywiście mam nadzieje ze w samych USA osiągnie przynajmniej 500mln... ale zobaczymy:) Jakie są wasze typy?

ocenił(a) film na 3
Syrinx

weekend USA / całość USA / całość świat
100 mln $ / 300 mln $ / 900 mln $

Dlaczego :

-tydzień przed premierą w USA wchodzą do kin 3D "cars 2" . Pixar zawsze w kinach oblegany, a dzieci wolą bajkę niż tłukące się roboty

-dwa tygodnie po premierze w USA wchodzi do kin 3D "harry potter". Ostatnia część przyciągnie tłumy, zajmie większość sal 3D

-ludzie zrazili się po ROTF

-zmęczenie filmami 3D

PawelP_7

Fajnie ale
1.cars 2 zgarna wiekszosc w pierwszy tydzien a dzieciaki jak to nazywasz powyzej 12 roku zycia pojda glownie na transformers a w stanach nie ma problemow z chodzeniem do kina kilka razy w tygodniu , dla nich koszta biletow to pryszcz!

2. co do potera to zauwaz ze poter w usa juz sie przejadl i wlasciwie na swiecie zgarnia kupe kasy a patrzac na budżet w usa dobrze mu idzie ale bez rewelacji ! w dodatku 2 tyg to sporo czasu dla transformers

3. co do zrażenia sie to troche masz racji ale jest nowa nadzieja no i te zwiastuny w ktorych widac tak wypasione sceny ze na pewno ludzie zaryzykuja!

4. wersje 3 D tez uwazam za pomylke ale to przeciez bedzie tylko czesc "tasm" wiec tam gdzie sale 3d beda zajete bedzie leciec trans na normalnych ekranach! Niestety w mojej miejscowosci odwalili kiche z nowym kinem niby najlepszy sprzet itp a kaszana jakich malo...wiec pewnie skocze do Krakowa na IMAX albo do innego miasta do duzej sali 2D

Syrinx

dodam ze chodzilo mi o pierwsze 3 dni jako piatek sobota niedziela wczesniejsze dni wyswietlania wliczam do piatku! prosze o wpisywanie swoich propozycji!

Syrinx

Po co to robisz i podbijasz temat? :P
http://www.filmweb.pl/film/3D+Transformers+3-2011-505976/discussion/Nr+1+world+b ox+office+2011,1657794

Juby_

co po co robie temat zalozony duzo wczesniej! i juz nie dawaj linka bo ma inny cel moj a nie wpisywanie co ile danego dnia zarobilo LOL

ocenił(a) film na 10
Juby_

nie pouczaj wszystkich nie jesteś wszechwiedzący

Juby_

Do konca niedzieli ok 162 miliony to daje nawet 6milionow wiecej niz przewidzialem liczac z +5mln oczywisice na warunkach jakich dopisalem ! czekam na wyniki za laczy okres do czwartku laczne! licze na minimum 202 a nawet 209mln