... lecz gorsza niż jedynka. Bay się pogubił trochę. W filmie też zrobił parę błędów. Jeśli
jakieś zauważyliście to piszcie.
Podstawowy błąd fabuły to postać Sentinela Prima, który już na Arce posiada ''ziemską
postać'' czyli już w latach gdy odnalazł go Apollo 11 mógł transformować się w wóz strażacki
Rosenbauer Panther 6x6. Niesamowite...
Scena walki na autostradzie, nie wiem co Bay chciał zrobić, nawiązać do filmu ISLAND czy
go kopiować czy zaoszczędzić na budżecie filmu. Nie wiadomo jak to traktować. Dla mnie
jest to trochę praca na skróty i amatorszczyzna.
z tego co wiem sceny na autostradzie z filmu Island wzięły się stąd że ktoś na planie Baya ucierpial w momencie kręcenia pościgu. Zakazano mu chyba daleszej pracy w Chicago.
Jeśli chodzi o błędy to kwestia matrycy. Z tego co pamiętam wybuchła razem z żniwiarzem słońc w Egipcie. No i skąd ta armia na księzycu i w końcu megatron przybył na ziemie po AllSpark czy po Sentitela.
Jak dla mnie scena na autostradzie i tak była świetna, jak większość filmu. Tym więcej go oglądam tym bardziej do mnei przemawia i mi sie podoba. Jedyne co mnie najbardziej dotkneło to:
-śmierć Starcreama-moja ulubiona postać
-brak jakiegos epickiego pojedynku lub ciekawe 1 na 1
-niehonorowy koniec Megatrona
Film bardzo fajny choć uważam że jedynka jest najsłabsza bowiem szybko sie nudzi. Natomiast 2 i 3 coraz bardziej mi sie podoba.
Błędem też jest siła Optimusa, raz bije każdego jak chce a raz dostaje od Sentinela lanie, traci ręke a tu osłabiony Megatron tłucze Sentinela jak babe po czym jednoręki Prime daje 2 ciosy albo 3 i Megatron bez głowy i kregosłupa... no halo! Bay co to ma być?
współczynnik prawdopodobienstwa! zdarzenia losowe, prawa potegowe:) wszystko sie zgadza...malo rzeczy w życiu jest zaleznoscia liniową!:)
hmm Senitinel pokazał czemu był liderem autobotów. Jego koniec bardzo mi się podobał, chociaż ze względu na to jak potraktował Ironhida. Co to Megatrona tak jak mówiłem zginął nie honorowo. Miedzy nim a optimusem bylo 2:2 a on rzucił sie na niego z toporkiem i wyrwał mu głowe gdy nawet się nie spodziewał ataku,
-Megatron zabity nie honorow w 1 części choć ownował Optimusa-punkt dla niego
-Optimus zabity nie honorowo choć ownował Megatrona,Starcreama i Grindora w lesie-punkt dla optimusa
-Megatron pokonany w Egipcie -punkt dla Optimusa
-Megatron ratuje Optimusa i nie dobija go-punkt dla Megatrona
Po za tym Megatron juz dawno stracił werwę. Moim zdaniem utrata ręki i nogi w 1 części zastosowanie części zamiennych i wersja tankowa spowodowała że stał się shittem.
A co to tej epickości to jak ktoś nie widział wersji przedłużonej walki w lesie;p
http://www.youtube.com/watch?v=XctuVzwERe4&feature=mh_lolz&list=LLOrrfkH2qFdM
Co do Megatrona
W noweli TF :DOTM jest inaczej, Optimus, wiadomo bywa szlachetny, litosciwy? moze, pozwala uciec Megatronowi i reszcie Deceptow, w filmie niestety Bay potwierdza, ze zegna sie z figurkami Hasbro i ukazuje nam zly koniec, czyli zabice Megatrona...