Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154349
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Reżyserzy zebrali sie chyba przy jakiejś grubszej libacji i stwierdzili, że może by tak 3 częśc zrobić. Scenarzysta sie zjarał i na dialogi wyższych lotów (mowa o takich na poziomie chociaż gimnazjalisty) się nie posilił. Zastępczyni Megan fox woła o pomstę do nieba. Sciągnęli ją prawdopodomnie prosto z wybiegu dla modelek, mówiła tyle co i na wybiegu.
Patos dialogów i scen godny amerykańskiego schitu.... tu nie zaskakuje. Tylko ten od 2012 Enrich? Elrich? czy jak mu tam bije go.... lecz nie znacznie. O północy gdy juz byli mocno wstawieni chyba dostali telefon od Obamy by koniecznie umieścić przyjaciół murzynów i przyjaciół rosjan i postokroć zaznaczyć że to przyjaciele, ta amerykańska poprawność rasowa i narodowościowa robi sie pomału niedowytrzymania. I tan Optimus ze swoim "zabije ich wszystkich". Co część to tragiczniej. Wyszedłem z kina z mocnym postanowieniem że następną część ściągnę i obejrzę na kompie. Oglądając ten film w kinie ma się wrażenie, że pomysł jego nakręcenia powstał w sobote a nakręcono go w poniedziałek z rana. O tym ze sceny są prawie identyczne jak w poprzednich czesciach nie trzeb chyba wspominać. Wygląda jakby w co 40 linijce scenariusza poprzesatwiano wyrazy. Graficy tez sie nie napocili by swtorzyc nowe sceny. Błędy walk autobotów wciąż psują film, zbyt bliskie ujęcia za duży haos, momentami nie wiadomo kto kogo pałuje, ale przecierz nie o to tu chodzi ważne aby wogóle pałowano. FIlm tak strasznie schematyczny w stosunku do poprzednich części i miernie wyreżyserowany ze aż w fotelu ściska, ze sie puściło prawie 3 dychy na ten chłam. Nie jestem wymagającym kinomanem na tego rodzaju film ide dla rozrywki i nie wymagam dopracowanej fabułyi mega inteligentnych tekstów, ale coś mnie trafia gdy juz po 20 minutach czuje jak ekipa filmowa sie rechocze zza ekranu, właśnie zarobiliśmy na tobie! choc na siłe zrobilismy niezly shit, tylko o twoją kase nam chodizło nie o dobre widowisko, wiedzielismy ze przyjdziesz bo podobała ci sie pierwsza czesc w kótrej wykrzesalismy z siebie troche weny, wiemy ze druga była juz gorasza wręcz do bani ale wiemy tez ze wciąż miales nadzieje ze w 3 bedzie dobrze. Drodzy reżyserzy 4 część, a pewnie powstanie, z dziką radością spiratuje...

ocenił(a) film na 3
ricinus

Dodam jeszcze, że nie polecam oglądania tego filmu w kinie, nie dlatego ze byl tak do dupy ze sie go ogladac nie da ale po to zeby nie karmic cwaniaków, którzy zarabiają wciąż na wrażeniach z pierwszej czesci i marzeniu widzów ze one sie jeszcze keidys powtórzą. Jakby byli mądrzy to poczytaliby troche wypowiedzu ludzi na temat filmów i poprawiliby pare elementów, a tak mają widzów w tyłku, byle kasa.... Ogólna recenzja filmu w moim wykonaniu brzmiałaby papka, która daje poczucie zażenowania, jednak nie nudząca specjalnie ze wzgledu na ciągle aktywnie migają kolorowe obrazy. Takie ot.... z braku laku. Ocena 5/10 uczciwie.