Moim zdaniem nie było minusów każdy ku**a pisze że przez to że odeszła megan fox to film jest zjeb**y
I NIECH CI LUDZIE SIĘ PUKNĄŁ TO MA BYĆ FILM O ROBOTACH KU**A !!!!!!!!!!!! A NIE O ZAKICHANEJ MEGAN !!!!!!!
dla mnie rewelacja. spełnienie dzieciństwa:D po za tym lubię filmy sf w których cały czas się coś dzieje. fabula jest prosta i ciekawa i taka ma być bo cóż więcej można chcieć od transformersów jak nie wielkiej rozwałki. bo np nie chciał bym optimusa czy megatrona jako myślicieli nad sensem istnienia itp itp.
plusy to na pewno efekty, wszystkie wybuchy scenografia, animacje, modele robotów. po za tym akcja zrobiona na wielką skale i fajny główny wątek fabularny z tym teleportem, zniewoleniem ludzi do naprawy cybertronu itp. watek szukania pracy to ok. niech coś będzie dla ludzi bo też grają w tym filmie:P
do minusów można by zaliczyć taki duży chaos w tym wszystkim, śmierć ironhida i takie tam jak ta biała bluzeczka która się nie brudzi. po za tym jestem fanem transformersów odkąd pierwszy raz zobaczyłem kreskówkę.
Plusy: efekty, bitwa w Chicago, walka na autostradzie, prolog, nawet niezła muzyka, nowy Megatron, nowy Soundwave, wygląd Shockwave'a, Laserbeak.
Minusy: fabuła, bardzo luźne podejście do śmierci robotów (np. śmierć Ironhide'a), brzydcy Dreads, brzydcy Wreckersi, potraktowanie Barricade'a, Desert Brawla i Long Haula jak statystów (nic nie mówią, nikt o nich nic nie mówi, widać ich przez parę sekund, ich śmierć nie zostaje pokazana [oprócz Barricade'a]), beznadziejny Optimus, Carly.
plusy ? świetne efekty, zadbano o szczegóły.
minusy ? fabuła ledwo wiąże koniec z końcem ..
ale ogólnie jestem fanką calej sagi Transów ;)
podoba mi sie mimo wszystko ;]