Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154342
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

ogladalem w 2d a nie w 3d i powiem szczerze, ze z trudem przebrnalem przez pierwsze 20 minut. film totalnie absurdalny i w porownaniu do poprzednich 2 czesci - beznadziejnie slaby. moze za 3d dostalby ode mnie 6, bo chyba tylko po to byl robiony.

nie polecam - strata czasu

brennt

Nie zgadzam się.
Films najlepszy z całej trójki.

ocenił(a) film na 10
brennt

ja również się nie zgadzam film jest jednym z najlepszych !!

ocenił(a) film na 10
brennt

ja spytam troche inaczej.
czego oczekiwales od filmu? fabuly ? czy efektow ?
bo jesli bys troszku pomyslal (bez urazy) wiedzialbys ze film bedzie praktycznie bez fabuly . tylko akcja

i jeszcze z ciekawosci. gdzie ogladales film i w jakiej jakosci ?

ssddbuziaczek

ogladalem w domu, kino domowe 40'' + bluray 720p z sieci.

jak juz pisalem, oczekiwalem w miare sensownej fabuly - efekty wiadomo, w kazdym filmie teraz sa dobre. moze sie po prostu starzeje, albo ogladam za duzo lepszych filmow.

ogladajac pierwsza czesc nastawialem sie na totalne g... a film okazal sie swietny.
teraz nastawialem sie na kolejny swietny film, a dostalem totalne g... :)

tak samo bylo z piratami z karaibow (ostatnia czesc byla slaba) i z harrym potterem 7 (pierwsza polowa narobila mi ochoty na druga, a po drugiej bylem mocno zawiedziony)

ocenił(a) film na 6
ssddbuziaczek

Jak mozna temu dac ocene wieksza niz 8? Prosze was. Ja wiem ze tutaj w tym filmie nie mozna oczekiwac fabularnych cudow ale przynajmniej mozna by sie trzymac jakiejs koncepcji nt. tych transormersów. Ustalić do konca jak sa zabojcze etc. bo gdy walcza z glowna postacia to nie uwzywaja polowy arsenalu i ogolnie staja sie strasznie slabe.
Do tego wiele spraw zwiazanych z sama fizyka, wytrzymaloscia np. gdy SPOILER ON wieżowiec jest przełamany w pół i jeszcze sie jakoś trzyma, a pozniej wpada w niego ta gigantyczna dzdzownica i mieli go calego a ten i tak sie trzyma. Do tego moment jak zjezdzaja po tym wiezowcu i przestrzeliwuja szyby. Zwroccie uwage jak gladko spadaja w dol. SPOILER OFF Kolejna rzecza która jest strasznie irytujaca dla spostrzegawczego widza czystość ubrań. Nie czepiam się już tego, że autoboty są ciągle lsniace i nieporysowane, ale Carly Spencer w snieżnobiałym ubraniu (byc moze z malutkimi zabrudzeniami) po przeprawie przez miasto...
Dodatkowo wepchniety ten mdly watek milosny. "Czy to ta jedyna?" "Tak to ta jedyna" - ach ci amerykanie :s

Fabularnie troche sie poprawil w porownaniu do tragicznej 2, ale do bardzo dobrej pierwszej czesci mu jeszcze daleko.