wlasnie wrocilem z seansu przedpremierowego w multikinie i moje wrazenia sa takie iz nie zaluje zadnej zlotowki wydanej na bilet na to rewelacyjne widowisko sci-fci!!!!spodziewalem sie znakomitej rozrywki i nie zawiodlem sie.sceny akcji jak dotad najlepsze z calej serii!nie przejmuje sie fabula jak co niektorzy komentujac ten film...no i ta muzyka!jak dla mnie najlepsza czesc tej serii!!!polecam!!!!
o matko... nie dotrwam do 22:((( już chcę do kina!!!!!!!!!!! własnie sobie po raz 73464375648 oglądam drugą część^^
Mi też ta część bardzo przypadła do gustu, nie spodziewałem się, że jakikolwiek film może wprowadzać mnie w zachwyt za każdym razem gdy coś wybuchnie. Podobał mi się efekt 3D, bo mało jaki film jest tak szczegółowo dopracowany.
Jak dla mnie również rewelacja.Nareszcie po raz pierwszy od czasu Avatara doświadczyłem prawdziwego 3D. Na dodatek obraz w Transformers 3 w porównaniu z Piratami z Karaibów 4 był dużo jaśniejszy.W filmie Baya 3D jest naprawdę wszechobecne,cały film ma fantastyczną głębię obrazu.Nie dziwię się,że taki James Cameron był również zachwycony efektem 3D w tym filmie.Ogólnie cały film to taka wizualna perełka.Bay po raz kolejny udowodnił,że znakomicie potrafi realizować zadziwiające wizualne sekwencje.
To ja już się gubię. Jedni narzekają na brak prawdziwego 3D, inni podkreslają że jest tak dobrze jak w Avatarze.
Jak dla mnie film średni. Nie chcę się rozpisywać więc może wymienię tylko plusy i minusy.
BEZ SPOJLERÓW
Plusy:
- Wymiana Megan na blondynę(wielu pewnie uzna to za minus, ale jak dla mnie Rosie nie denerwowała tak jak czarnulka)
- Wplątanie historycznych wydarzeń
- John Turturro, John Malkovich, Ken Jeong i Alan Tudyk
- Optimus Prime
- Humor
Minusy:
- Efekt 3D(bez rewelacji, aczkolwiek nie drażniły one oczu tak bardzo jak efekty w innych filmach)
- Fabuła(podobnie jak w drugiej części, z tym elementem nie jest za ciekawie)
- Niektóre Transformersy(głównie dwa małe gówienka)
- Latający ludzie(nie jestem chyba pierwszą osobą, która tego nie ogarnia xD tzn. ja rozumiem, że jest to film akcji i w ogóle, ale takie rzeczy to przeginki, niby jest to możliwe, te wszystkie wyczyny, ale na pewno nie na taką skalę)
- Głupota ludzka w tym filmie nie zna chyba granic(piję do postaci Dempsey'a a także kilku innych)
Ogólnie jeśli ktoś chce się rozerwać przy dobrym(?) kinie akcji to chyba może wybrać ten film aczkolwiek, ja przez dość długi czas się na nim nudziłem. Wiem, że nie jest to kino ambitne i nawet nie chcę tego tak postrzegać, jednak trzeba wziąć pod uwagę każdy aspekt tego filmu. W skrócie powiem tak: jako rozrywkowe kino akcji daję 7/10, po rozłożeniu filmu na części daję 4/10. Poprzednie części wg mnie zdecydowanie lepsze. Pozdrawiam
Mi również się spodobał ;) Dobre kino akcji, dobre. Najbardziej mi jest szkoda wymiany Megan, aczkolwiek blondyna nie zagrała tak źle jak się spodziewałam. Nie podobało mi się jedynie, że nikt z tych głównych bohaterów nie zginął. Jak w bajce wszyscy, co grali na pierwszym planie musieli się uratować. Od 3D trochę bolą oczy, ale da się wytrzymać. W sumie mogę przyznać, że naprawdę polecam ;D Tym bardziej, że to ostatnia część z naszymi kochanymi autobotami. Jak ja będę tęskniła za Bee! ;((
akurat myślę że aktorka ładniejsza od Megan zresztą pomagał w tym filmie mój ulubiony reżyser Steven Spielberg dla mnie motyw z latającymi ludźmi był po prostu za***isty świetnie to wyglądało w końcu to kino Sci&Fi a te 2 durne autoboty były śmieszne a jeden autobot zginą jak go ten ten stary przywódca trzasnął(nie pamiętam jak się nazywał);p
Wiem, ale on taki ważny nie był xddd Nawet kilka autobotów zginęło, ale mi chodzi bardziej o tych głównych ;)
dokładnie właśnie wróciłem i brak mi słów aby ukazac jak ten film jest niesamowity a co do minusów pana z góry efekty 3d hmm może udaj się do okulisty bo nie zauważyłeś ich?? fabuła słaba no chyba sobie żartujesz dla mnie była pełna nagłych zwrotów akcji, 2 małe transformersy były przezabawne i ich zadaniem nie było niszczyc tylko rozśmieszac..., kolejne o speeddivingu nie słyszałes??
A zauważyliście, że w szybkich scenach akcji to 3D po prostu się rozmazywało ? Było tak strasznie nieszczegółowe. Na początku troszkę drażniło, ale się przyzwyczaiłem.
świetna kontynuacja, gra aktorska świetna, fabuła świetna. Jedyne co mi się nie podobało to to że zginął Ironhide ( chociaż jego śmieć była nieźle przedstawiona chyba najlepiej ) Szkoda też że Megatrona w tej części mało pokazywano ale fajny ma struj taki jak asasyn prawda? Genialne to jest że w filmie są historyczne wydarzenia (dzieciaki się trochę nauczą:))