Broniłam się przed tym filmem jak nie wiem co ! pewnego wieczoru, dzięki telewizji TVN, postanowiłam, że obejrzę.. i nie żałuję. Co prawda, nie lubię tego typu filmów, ale coś w Transformens mi się podoba.. może wątek komiczny ? Fajnie, że film nie opiera się tylko na walce dobrych maszyn z tymi złymi. Trochę nie rozumiem, dlaczego nakręcili jeszcze 3 wersje tego filmu..Ale może się skuszę na pozostałe części :)
Dziś kolejna część....
Mam wątpliwości wprawdzie oceniłem film, ale ogólna ocena jest lepsza od mojej, zastanawiam się czego nie zauważyłem. Film efektowny, taka bajka dla tych którzy się wstydzą oglądać animacje i tych którzy chcą zobaczyć prawdziwą krew i pot, ja nie mogę się pozbyć wrażenia, że wolałbym aby ten film nie powstał, nic do niego nie mam, fajnie się oglądało, takie coś "inne", ale to film prawdziwie z gatunku oglądaj i nie zadawaj pytań, bo wystarczy sobie uświadomić, że samochodo-roboty są obcymi .. lepiej tylko oglądać.
Daje pierwszej i drugiej części ocenę 6/10 za:
-Sentyment do tematu(ech czasy video i wycieczek wypożyczalni po kasety, choć zawsze wolałem G.I.J.O.E ale blaszaki też były fajne, zwłaszcza komiksy znacznie ciekawsze niż kreskówka).
-Efekty specjalne co tu dużo mówić(choć ten ''chaos'' w wyglądzie robotów mi się trochę nie podobał).
-Aktorka grająca główną rolę kobiecą(w drugiej części zwłaszcza:D).
Nie podobały mi się:
-Scenariusz(strasznie dużo głupotek.)
-Wątki komediowe(przesadzili z ilością o ile podobały mi się sceny jak któryś blaszak coś powiedział zabawnego to reszta kiepska i nie potrzebna).