7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Arcydzieło kina akcji i sf, film po prostu miażdży efektami specjalnymi! ;) już nie potrafię się doczekać kontynuacji: Zemsty Upadłych ;)

ocenił(a) film na 3
niknil17

Transformers arcydziełem?!?!?!?! I to na dodatek arcydziełem kina sci-fi?!?!?!
Dziecko, ile ty masz lat? Po treści twojego posta widzę że wyznacznikiem "arcydzieła" są dla Ciebie głównie efekty specjalne.
I drugie pytanie jeśli można - ile filmów sci-fi w życiu widziałeś?
A może to tylko prowokacja?

ocenił(a) film na 8
JaszczurXP

gwiazdor o co ci chodzi ??? haha napisałeś tylko że kolega zakładający post nie zna się na kina sci-fi, a sam nie dałeś żadnego tytułu by pokazać że ty jestes znawcą tematu. hehe komiczne. zgadzam się z założycielem, film jest naprawdę wyjątkowy.

ocenił(a) film na 3
mike876

Skoro tak Ci zależy to proszę bardzo:
2001 Odyseja Kosmiczna, Obcy:Ósmy Pasażer Nostromo, Aliens, Łowca Androidów, Mechaniczna Pomarańcza, Terminator, Terminator 2:Dzień Sądu, Matrix (tylko pierwsza część), 12 Małp.
Plus do tego stara trylogia Star Wars, o ile uznamy ją za sci-fi (choć to tak własciwie nieprawda, bo to kino fantasy tak jak Władca Pierścieni, z domieszką "space opera")
To kilka tych najbardziej znanych. Mam również wymieniać te mniej znane dziełka o których zapewne w życiu nie słyszałeś? (bo skoro uważasz Transformers za wyjątkowe dzieło w tym gatunku...)
Czekam na ripostę :P

użytkownik usunięty
JaszczurXP

Oczywiście Transformers nie jest arcydziełem kina s-f ale jest
arcydziełem kina rozrywkowego.

ocenił(a) film na 9

popieram i dodam że dałem mu z czystym sercem 10/10 byłem na nim w kinie i mam go na DVD nie mówiąc już o tym że oglądałem go wiele razy i za każdym cieszy tak samo xD a jeśli chodzi o obejrzane filmy to se looknijcie sami :P Bless

ocenił(a) film na 8
JaszczurXP

hehe kolego nie traktuj mnie za takiego laika, oglądałem wszystkie z filmów które opisałeś xD tak jak napisali inni w tym temacie film ten jest super arcydziełem pod względem rozrywkowym, choć ja nadal bym się upierał że sci-fi też, ale może się myle. Film został umieszczony w tym właśnie dziale. Tak się zastanawiam to 12 małp i terminator zaliczasz własnie do sci-fi dziwni mnie wiec ze transformersa nie zaliczasz do tego grona, prędzej bym sie spodziwał ze niebyłbyś przekonany do 12 małp choc nie wiem gdzie bys to umiescil. Skoro termiantor to dla ciebie prawidziwe dzieło to smieszysz mnie z wyjazdem ze transformers wymieka w tym gatunku