7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Ten film to taka bajka. Świetnie się ogląda ale w sumie nic więcej. Mnie się podobał. Lekki i przyjemny, no i można się pośmiać, bo film jest zrobiony z humorem. Nie nastawiajcie się na jakieś napięcie czy film w stylu "Wojna światów". Transformers to fajna do obejrzenia bajeczka i tyle.

monikaa13

Jest to film typu sci-fi, więc musi to być bajka, jednakże nakręcona z wielkim rozmachem i szczerze się przyznam, że bardzo mi się podobał, chociaż mam już swoje lata - daję mu 9/10. Oskar dla grafików, niesamowite ujęcia składania się robotów. Po prostu rewelacyjny film i warto go obejrzeć nie dla scenariusza, lecz dla samych efektów - oczywiście do obejrzenia tylko w kinie. Polecam przejść się na drugą część do kina, to na pewno większość zmieni zdanie.

ocenił(a) film na 8
katja1410filmweb

Nie każdy sci-fi musi być bajką. Tu nie chodzi o to, że jest nieprawdziwy ale o to, że to typowa bajka. Trochę taka dla dzieci. Choć mi się też oczywiście podobała, mimo wieku :)
Drugą część na pewno obejrzę ale nie wiem czy w kinie. Pierwszą oglądałam w domu.

ocenił(a) film na 9
monikaa13

Pierwsza czesc rowniez ogladalem w domu po czym az zalowalem ze nie bylem na niej w kinie. Na dwojke na 100% sie wybiore do kina, to jest film poprostu stworzony dla wielkiego ekranu, ogladanie tego (1 raz) na 17sto calowym monitorku zwyczajnie mija sie z celem...

ocenił(a) film na 8
bob_Lazar

My mamy monitorek trochę większy :D :D

ocenił(a) film na 9
monikaa13

Good for You ! ;D

< za krotki za krotki za krotki > ;)

ocenił(a) film na 5
monikaa13

A ja tego nie traktuję jako bajki chociaż,że jest robiony na podstawie bajki :D
Dla mnie ten film to świetna sceneria robotów,cała masa fantastycznych efektów specjalnych,z dozą lekkiego poczucia humoru :)
Przygodówka sci fiction akcja.Lekki,przyjemny dla oka.A no i zapomniałem dodać o fantastycznej muzyce :p
To film do kina,a nie na TV,bilety na prawdę dużo nie kosztują,ludzie nie wiedzą co tracą.Chyba,że mają Full HD z nagłośnieniem dolby sorround :D
Dwójka zapowiada się nieco inaczej.Po pierwsze będzie na pewno bardziej mroczna,poważna i bez tego głupiego pieprzenia i patosu amerykanów.W tedy film byłby jeszcze lepszy.Bo o efekty w transach 2 się nie martwię :)
Wydaje mi się,że na dwójce będzie można poczuć dreszczyk emocji.