7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

czyli tego co nastapilo po The Movie w 1986r?chodzi mi o to czy chcielibyscie by prime zginal a dowodztwo przejol Rodimus?by powstal Galwatron i jego armada,zginol starcreem a akcja dziala sie w kosmosie glownie?Ja nie.Owszem Rodimus mogl by byc ale nie koniecznie w roli zastepcy optika.bo prawda jest taka ze fanii transformerow nawolywali by do jego szybkiego zmartwychwstania(w koncu to ikona transformers)i dalsza czesc(np 3 jesli oczywiscie powstanie) byla by z gory przewidywalna pod wieloma wzgledami.Megatron juz spoczywa gdzies kolo titanica i godzilli na dnie morza wiec jak by go tu wskrzesic?(pasowaloby poniewaz jego finalowa walka z primem moglaby trwac troche dluzej.....).Czy jedynym wyjsciem jest Galwatron?w ktorego Megatron predzej czy pozniej zmienial sie czy to starych(G1,Headmasters,Best Wars) czy nowych bajkach(np Armaga,cybertron tip).Moim zdaniem ciekawe by to bylo choc musze przyznac ze jakos wole megatrona.jego postac jest troche bardziej mroczna i przekonujaca bo Galwatron trochu komiczny jest........oczywiscie kolejne czesc powinny dziac sie na ziemii bo transformery walczace w kosmosie w filmie zmienily by sie w prawdziwa bajke....Gdyby nie Fantastic 4-narodziny srebrnego Surfera to chetnie widzialbym natomiast walke polaczonych sil autobotow i deceptikonow-w legendarnej juz,,Najczarniejszej Godzinie"(The Movie) z Unikronem-niszczycielem planet w obronie Ziemii(w miejsce cybertrona jak bylo w bajce).Jednak postac Galaktusa kompikuje ten scenariusz poniewaz ile razy mozna ogladac ogromne postacie niszczace ploanety?W rolach glownych(ludzkich) ponownie widzialbym Shia i Megan a moze nawet i bazujac na bajce to Daniela :-)))))..........(choc byl mi tak naprawde obojetny w animowanej wersji).pasowal by tez Dewastator,Shocwave,Soundwave,Skorch,Cyklonus,Six Shot i inne Decepty a u botow obowiazkowo Dinoboty,Aeroboty,moze omega suprime?Vector Sigama?nie no rozpedzilem sie bo to by musial bym film nie na jakies 2 godziny a raczej na trylogie nawet nie na miare samych gwiezdnych wojen......licze zreszta na to

ocenił(a) film na 9
kajufilm

Sama nie wiem, głupio by było gdyby pojawił się Unicron. Za dużo tych ,pożeraczy planet'. Fajne gdyby Megatron znów wrócił, teraz w roli Galvatrona i może niektóre Decepty i Autoboty np. Cyclonus jest niezły, Shockwave i Rodimus oraz Hot Shot...a Starscream mógłby sprawować tymczasową władzę, pózniej Galvatron mu dokopie i tak dalej...Zresztą samemu się zobaczy. W 2009 robią kolejną część xD

kajufilm

1.Więcej napisać nie mogłeś no nie?
2.W "The movie" nie było Hot Shot'a ( był w takich seriach jak Energon,Armada itp. ) tylko Hot Rod ( Rodimus ).
3.Blackout miał mieć na imie Soundwave ,ale jednak zmienili zdanie ( A szkoda,bo Soundwave to ciekawe imie ).
4."nowych bajkach(np Armaga,cybertron tip)"-
Armada,Energon i Cybertron to Anime.
5.Nie wyobrażam sobie Unicron'a w TF Live Action.
6.Masz racje fajnie by było gdyby w drugiej części pojawiłyby się takie postaci jak Shockwave albo Arcee.
7.To wszystko dziękuje za uwage.

Auryl

Ja bym chciała żeby w dwójce pojawił się Soundwave i jego "drużyna": Rumble, Ravage i Laserbeak. Fajnie by było gdyby pojawiły się inne autoboty i deceptikony a także dinoboty.