7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Ostatnio po raz kolejny oglądałem Transformers i zauważyłem coś co mi wcześniej umknęło. mianowicie dlaczego tylko Autoboty padają podczas walki ? I to dość często i ochoczo.

- Optimus obrywa od Megatrona aż miło patrzeć - zwłaszcza kopniak w łeb leżącego Prime`a.

- Ironhide posiada dwa wielkie działa ale mimo to podczas osłaniania młodego - gdy ten ucieka na dach z wszech iskrą - nagle pojawia się Starscream w efekcie Ironhide i Ratchet zaliczają glebę podczas gdy Starscream odlatuje po chwili.
Przecież gdyby Ironhide wypalił z dwóch rur to nikt i nic nie powinno się ostać. Chyba że chłopak ma problem z trafieniem ale to dość cienka teoria.

- Jako trzeci przykład podam Czołg - Devastator - który przez prawie całą walkę stoi na ulicy i mimo iż obrywa od chłopaków w beretach z 40mm dalej zasypuje ich gradem kul - nie licząc jednego przyziemienia i oberwania w czerep od Bumblebee które kończy zabawę.

ocenił(a) film na 9
Sonny_Crockett

Ja pamietam jak Blackout robiący demolke jednym strzalem na poczatku filmu rozwalajacy czolgi i wielkie samoloty, to w koncówce ledwo samochod uszkadza i wogóle jak by sie bał przypiepszyc z tej swojej mega spluwy.

ocenił(a) film na 9
eversman_4

Pewnie chłopak zużył za dużo baterii na początku i potem oszczędzał, albo Megatron zakazał mu się tak bawić z powodu bliskiej obecności wszech iskry albo samych decepticonów.
Ale faktycznie to ciekawostka.

ocenił(a) film na 9
eversman_4

Ja mysle ze Blackout nie uzywal ,,pelnej mocy" dzialka poniewaz, gdyby to zrobil rozpierniczylby wszystkie budynki, ktore by sie na niego zawalily. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
gumis1412

A co by sie stało jak by sie na niego budynki zawaliły? absolutnie nic, pamietasz jak Megaton przelaciał przez jeden z Optimusem i nic im nie było?!

Sonny_Crockett

Na samym początku za podśmiechujki karczek powinien skapiszonować młodego Indianę Jonesa i młody całą zadymkę przeleżeć winien w szpitalu;))