Hahahha, wszyscy tu mówicie, że film jest do dupy, i jesteście mniejszością, jak widać po ocenie (7.88) To film jest "Bardzo dobry"
Ja dałem mu 10/10, z sentymentu do bajek "Transformers" z dzieciństwa.
Ale nawet gdybym wcześniej nie wiedział co to TF to i tak bym ten film pewnie polubiał ;)
Nie powiedziałabym, że jest do dupy. Powinno się film obejrzeć do końca
żeby go ocenić, ale ja wyłączyłam go jakoś w 90 minucie, bo mnie znudził ;p
jedynka przejdzie, mi się nawet podobała, dwójki nie oglądałem, ale co drugi post to DNO, DNO i WODOROSTY, NAJWIĘKSZA SZMIRA ROKU, a ocena 7,5 haahahahaa, ludzie, czy wy macie schizofrenię ???
no bo oceny dawają wszyscy a wiadomo że nastolatki dadzą 10pkt, a na forum piszą ludzi normalni i piszą odpowiednio..
Mimo iż nigdy nie byłem zwolennikiem rozdawanych złotych malin, ale trzy nominacje do tego filmu mówią za siebie i to wyjątkowo trafne wybory. Tranformers jest bardzo przeciętnym filmem i nie jestem w stanie zrozumieć czemu ma wysoką ocenę.
Trudno ocenic obiektywnie ten film , są rewelacyjne sceny ( walka z scorponoikiem) jak i głupie i nudne ( pod domem Sama ) , Mikaela wygląda jak modelka na wybiegu ,a nie laska z sąsiedztwa , nie przyłożyli sie do samych Transformersów .
Ale ogólnie jest dobrze i stąd ta ocena . Dobrze że wogóle powstał film o Transformersach , dobrze że nie zrobili go w stylu Power Rangers , dopiero byłaby kicha dla dzieci .
Film tak naprawde ratuje sprzęt i świetnie zrobione walki . Aktorzy grali równo , żaden sie nie ośmieszał ani nie wybijał , byli w miarę sprawną ekipą , oprócz paru drobnych wpadek .
Naprawde ciężko nakręcic wysokobudżetowy film o robotach z kosmosu traktując temat poważnie i z rozmachem , gdyby poszli w strone Toy Story wtedy żaden fan im by tego nie wybaczył , więc nie rozumiem komentarzy typu ; totalna kicha .
Wyszło fajnie i oby 3 cześc miała conajmniej ten poziom .
Napewno nie 10/10. Owszem, film dobry, nawet +dobry. Szczególnie efekty specjalne stoją na nieprzeciętnie wysokim poziomie. Zarówno efektom jak i ścieżce dzwiękowej pod każdą postacia nie można nic zarzucić. Wiec nie można powiedzieć że jest to syf, albo film dla dzieciaków. opłacająca sie dwu godzinna "strata" czasu :P