Jak inaczej wytłumaczyć tak wysoką ocenę???
Że film był po prostu dobry? albo, że podobał się nie tylko gimnazjalistom.
Poza tym, co to za porównanie? Gimnazjaliści są jacyś tępi czy jak?
Każdy może wyrazić własną opinie. Mnie film się podobał a już nie jestem gimnazjalistą więc coś jest ze mną nie tak? Weź się zastanów zanim coś napiszesz.
Zawsze wielkie granty zdobywają filmy bez efektów specjalnych poruszające jakieś prawidziwe problemy, widzimy to np na oskarach, ale nie jest sztuką do końca zrobić taki film, no może jest, ale Transformers powinno być docenione właśnie za mistrzowsko zrobione efekty specjalne. Szacum dla Baya!
Każdy ma prawo do własnej oceny. Ale niech nie obraża innych. Mi film się podobał mino paru szczegółów.
Autor tematu widocznie ma kompleksy i musi sie dowartościować takimi bezsensownymi tekstami jak "film oglądają i oceniają tylko pryszczaci gimnazjaliści???"
Ludzie szpanują swoją "dojrzałością" kinomaniaków określając Transformersów największą chałą naszych czasów, a brakuje im prawdziwej dojrzałości, aby dostrzec, że rodzinny, komediowy film sf, przepełniony, a właściwie składający się z efektów specjalnych, może być po prostu dobry. To udana produkcja rozrywkowa, pełna dobrego humoru i wartkiej akcji. Trzeba troszkę powściągliwości w ocenie, prawdziwej dojrzałości i odpowiedniego dystansu by zrozumieć, że nawet wysokobudżetowa, superprodukcja oparta na efektach specjalnych może być niezła. Ludzie chcą poszpanować, jacy to z nich wyjadacze, ale niestety źle trafiają. Przychodzi im się zmierzyć z całkiem przyzwoitym kinem akcji, a w swojej kategorii filmem dostarczającym świetnej rozrywki.