Trochę śledziłem średnią gdy było ponad 900 osób średnia oscylowało powyżej 9 teraz widać co i jak większość użytkowników specjalnie zaniża średnią nic nie wiedząc o filmie może nawet oglądając trailer owszem nie jest to arcydzieło ale w swoim gatunku bije inne filmy.
Jak dla mnie 8/10
Dla mnie 8/10. Dobre kino rozrywkowe.
Ale muszę (znów) powiedzieć, że 10/10 daje się arcydziełom i filmom wybitnym (i ambitnym).
Dokładnie się zgadzam - dużo ludzi wchodzi tu po to żby szkodzić, wyszydzać, krytykować a to nie w tym sprawa. Czy fani TF wchodzą na inne fora i robią smród ?? NIE
To dla czego wchodzą tu mądrale i ludzi e uważający sie za inteligentniejszych od resty i prubóją nie wiem umoralniac edukować uświadamiać wyższość swojej sztuki nad "motłochem" tylko po co ja siępytam?? żeby wylać swoje żale, flustracje i kompleksy?? czy żeby drażnić ludzim, którzy po prostu chcą się czymś cieszyć i tyle bez doszukiwania sie moralnych przesłań i wizji artystycznych.
Ja oglądałem traileryy narazie i neimoge sie doczekać na film
pozdrowienia dla fanów TF
malkontentom mówimy NIE
Świetnie powiedziane zgadzam się z Twoją opinią w 100%.Ja głównie chodzę do kina na filmy z efektami,dźwiękiem(ID4, Twister, Godzilla ,Spidermany, Pojutrze, Jurassic Parki,Troja,itd.)Jak komuś nie podoba się takie kino to jego sprawa.Ja też z niecierpliwością czekam na ten film.Kurde jeszcze ponad 2 tygodnie zostały.
Co do autora tematu, to nie wiem ,dlaczego tak płaczesz ,skoro sam zaniżasz średnią temu filmowi :D pozdro
Mamy tu do czynienia z sytuacją podobną do tej jaka miała miejsce przy okazji premiery "300". Tam również film zbierał na początku bardzo wysokie oceny by wylądować w końcu poza pierwszą 100. Sądzę że dzieje się tak gdyż pierwsi do kin lecą zawsze fani danego obrazu którzy tysiące razy oglądali trailery i wychwytywali każdą informację o danym obrazie. Oni to dają przeważnie danemu filmowi po wizycie w kinie 9-ki i 10-ki. Inni kinomani zachęceni wysokimi ocenami również pędzą do kina i niejednokrotnie spotyka ich rozczarowanie wywołane tym że tak wysoko oceniany film jest "tylko" produkcją genialną technicznie lecz mało ambitną. Tak więc w "drugiej turze" wystawiane są niższe noty które powodują spadek pozycji filmu w zestawieniu.
Dokładnie masz rację Fani podnoszą ocenę. Wydaje mi się jednak, że żeby naprawde mieć radoche i cieszyć sie z obejrzenia takiego filmu trzeba być fanem SF a w tym przypadku TF - laicy nie mają co szukać w kinie bo zasną albo po seansie będą pisać na forach - jakie to takie a to nie takie. Więc ci zachęceni ocenami fanów powinni sobie najpierw poczytać z czym to się je, żeby na darmo nie tracić czasu i pieniędzy.
Wielokrotnie się spotykałem podczas wpólnego z kolegami ogladania filmu SF z tekstami "...ale głupoty przeciez to jest nie możliwe..." itp. i zawsze powtarzałem: to nie ogladaj to jest taki film własnie w którym niemozliwe staje sie mozliwe na tym polega sztuka filmowa tego gatunku.
Podobnie jest z Jamesem Bondem i X-Files. To poprostu trzeba lubieć i nie doszukiwać się prawd oczywistych - na tym polega SF że sobie można odlecieć bez brania np. narkotyków.
Ja myślę że dla laików i malkonntentów jak i wielkich znawców kina TF szybko znikną z widoku a prawdziwi fani będą się spotykać na forach i z niecierpliwością czekać na kolejną część.
Podobnie było ze Star Wars i Obcym :-DDDDDD
Zgadzam się z bartoluss'em w pełni zawsze chciałem coś w tym stylu napisać ale zwykle brakowało mi subtelnosci ! pozdr
Bo na początku to tylko zapalonym fanom chciało się ściągać kopię w jakości 5/10 i w ślepo dawali ocenę 10. A teraz to już obejrzeli film tacy co się spodziewali filmu z drugim dnem i jakimś przesłaniem pokoju no i średnia spadła.
Ja dałem jeden ;D Mimo że jedynym, czego się spodziewałem, był dobry film sf, trzymający w napięciu przez 2 godziny, a nie melodramat z drugim dnem.
O sorry, jakiś błąd się wkradł. Dałem cztery (4), nie wiem skąd się ta jedynka wzięła.
O sorry, jakiś błąd się wkradł. Dałem cztery (4), nie wiem skąd się ta jedynka wzięła.
Oj tam film taki sam jak kazdy inny... nawet w swoim gatunku jest sredniakiem wiec i tak sie dziwie ze ma srednia powyzej 8...
"Czy fani TF wchodzą na inne fora i robią smród ?? NIE ę
To nie jest forum fanów TF tylko forum do wymiany opinii nt. TF, także tych krytycznych.
Konstruktywna krytyka, problem poddawany pod dyskusję OK ale nie txty w stylu: gniot, chłam, kaszana, strata czasu itp itd. :)
Każda krytyka, nawet konstruktywna, jest tutaj zjadana przez ludzi dla których szczytem konwersacji nt. ich ulubionego filmu jest "ch*ja sie znasz, wyp**** cieciu" =)
Takie społeczeństwo hehe. Przecież ogólnie wiadomo że Polacy to naród wojowniczy i lubi się między sobą bić szabelkami.
Z drugiej strony jakktoś pisze że np "..strata czasu.." to mnie szlag trafia bo może dla tego kogoś owszem ale dla mnie nie .... itd.
Ciekawy post :P Samemu zaniżając średnią filmu ma pretensje do innych:P Czegoś takiego jeszcze nie widziałem;]