7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

tak,juz od 23 lat transformersy bawia swoich fanow na calym globie,legendarne stacia dobrych autobotow ze zlymi deceptikonami doczekaly sie wreszcie swojej kinowej wersji.heroiczne starcia optimusa z megatronem,szybkie zwroty akcji,ciekawa fdabula i mega efekty sprawiaja ze stawiam ten film na miejscu pierwszym,przed fantastyczna czworka 2 oraz spiderem 3.nie samowita jak dla mnie scena koncowa kiedy optimus walczy z megatronem,w momencie kiedy prime mowi do niego slowa- ,,tylko ty i ja megatronie"...... nawiazuje do legendarnego i kultowego :,,tylko jeden z nas wyjdzie z tego zywy megatronie" z kosmicznego THE MOVie z 1986r.w filmie jest w sumie wszystko,fabula,efekty,kultowy temat i ulubieni bochaterowie transformers.do tego piekna ohaterka-Megan.......uroda godna tego filmu........ kariera przed nia.co moge zazucic temu filmowi?jedynie to ze faktycznie niektore roboty wygladaja troche jak bionicle........np.megatron to z wygladu po czesci decept a trochu to jakby jakis predalien......stracil dawna werbe....:-).....starcreem zrezta tez jakos taki nie swoj z budowy a do tego co by nie mowic brakuje mi jego szeregu kombinacji jak tu wywalic megatrona z tronu,wogule meg trochu za pozno wkracza do akcji.a prime?to ikona na miare gwiezdnych wojen.a do tego ten legendarny glos P.Cullena ktory uzyczyl go optimusowi od 1984r,czyli od poczatku jego istnienia az po dzien dzisiejszy.......jak widze 2?hmmmm zgadzam sie z jedna osoba na forum ktora stwierdzila ze unicron(ogromny robot o wielkosci planety niszczacy wszechswiat) trochu za bardzo pod galactusa podbiega(Fantastic Four).no ale w koncu meg moze z tego morza wrocic jak king ghidorah w godzilli i po ilus tam latach stac sie czyms silnijszym,stac sie GALWATRONEM?szkoda mi jazza ze polegl bo to postac unikat G1 no ale sa jeszcze dinoboty-z Grimlockiem na czele,aeroboty ktore moga zrobic cos duzego.... jak i kultowy gigant Dewastator ktorego bym zobaczyl,sundwate,schowacke,blastera,rodimusa,cup'a,astrotreina,schur'ch,cyklonu sa,ultra magnusa i innych rowniez,masa pomyslow i czekam na dwojke,oby juz nie dlugo!!!!!!

ocenił(a) film na 6
kajufilm

Soundwave i Shockwave!!! Ten drugi to na mur beton w dwójce powinien być. Powinien być Wheeljack(Lancia gt) , Prowl (policyjny wóz), Mirage (Formula 1), Inferno (Wóz strażacki)....Z decepticonów to Astrotrain i Blitzwing (Klasyczni triple changers). Grimlock mógłby być...ale to tak jako ich secret weapon...I powinien być tak samo durny...
Wyobrażam sobię walkę Soundwave'a z Blaster'em...jako Dyskoteka i walka Dj'ów ^^