7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308608
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Genialny film!

ocenił(a) film na 10

Jeden z lepszych filmów jakie do tej pory widziałem, z na pewno najlepszymi efektami specjalnymi. 10/10

użytkownik usunięty
kabal92

OK nie ma sprawy ale wiesz ja np lubie też kino poważne i to w różnych gatunkach tak samo jak kino rozrywkowe.

Jak się sam przekonałeś od sensacji przez horrory do SF jest kino rozrywkowe, rodzinne, baśniowe, komediowe itp.

Ja np jako stary fan TF oglądam ten film z zapartym tchem i nei oczekuje od niego więcej niż jest bo jest dla mnie zajebisty. Natomiast od innych filmów mam inne oczekiwania itp itd.

Zresztą bardzo trudno dzisiaj ocenić co jest komercyjne a co nie, czy Star Wars to komercja i czy w dobrym czy złym znaczeniu?? Terminator I kiedyś był komercyjny jak cholera teraz stał sie kultowym filmem.

Transformery też kiedyśbyly tylko bajką dla dzieci teraz są dla wielu kultową kreskówk, komiksem a film fabularny niejednokrotnie jest zwieńczeniem oczekiwań. Bo te dzieci powyrastały na dorosłych ludzi - musisz mieć to na uwadze.

Druga sprawa jest taka że np dla mnei rozrywka znaczy tyle co wyłączenie myślenia i napawanie się przyjemnością oglądania bez analizy "pojedynczego przypadku" - poprostu odpoczynek i tyle.

ocenił(a) film na 1

"OK nie ma sprawy ale wiesz ja np lubie też kino poważne i to w różnych gatunkach tak samo jak kino rozrywkowe"

Ok, rozumiem o co ci chodzi. Kino rozrywkowe można przyrównać do wpierdalania chipsów i popijaniu ich coca-colą. Kazdy ma do tego prawo, ale nie nazywajcie tego jedzeniem na poziomie.

ocenił(a) film na 5
Motorcycle_Boy

Kabal92, ja tez nie żyję samym kinem "ambitnym", ale zrozum, ze filmy rozrywkowe (akcja etc.) też muszą być robione z sensem. Same wybuchy, strzelaniny nie sprawdza się bez dobrej reżyseri i aktorstwa (ze o scenariuszu nie wspomnę). A te rzeczy niestety szwankowały u Baya. Reżyser generalnie ma potencjał, ale bez dobrej pomocy filmy wychodzą mu srednio.

P.S. To może jescze chcesz nazwisko?;)

ocenił(a) film na 4
miss_Bolt

"P.S. To może jescze chcesz nazwisko?;)"

Czemu nie. Jak już idziesz na całość to dorzuć jeszcze "real foto";D

ocenił(a) film na 9
miss_Bolt

Jak by robić filmy tylko z sensem to by pewnie żaden nie powstał.

ocenił(a) film na 10
miss_Bolt

Nie wiem dlaczego tak bardzo czepiasz sięscenariusza TF :) Zgadzam się że agenci S-7, no i modelka-informatyczka to kompletne nieporozumienie, le mysle że oprócz tego nie ma żadnych usterek, które by przezkadzały w mojej erekcji podczas oglądania tego filmu :D :)

ocenił(a) film na 4
Saddako

Saddako to ty zaprezentowalas brak czytania ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, ze nikt nie ma prawa się wypowiadac komu sie ta szmira podoba. Wymyslilas to sobie.
Polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Pozdrawiam.

PS. Ale do tego to trzeba oglądac troche mądrzejsze filmy niż bum bum. :)

ocenił(a) film na 10
spyker2_0

Mam pytanie: Co znaczy 7.4.7.? Wstyd ale nie wiem jakoś tego;p