7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Kicz jakich mało, debilna fabuła, koszmarni aktorzy ,
film przeładowany efektami specjalnymi za grube pieniądze,
niestety same efekty filmu nie czynią...
Pan Bay najwidoczniej o tym zapomniał.
Film ma całkiem dobrą muzykę, jak na film akcji.
Wielka szkoda że wyszedł z tego niewypał, osobiście byłem kiedyś wielkim
fanem serialu o Transformerach, ten film naprawdę można było zrobić dobrze, bo miał wielki potencjał. Ale tak to jest jak film kręci się tylko i wyłącznie dla kasy, po to żeby wydawać setki idiotycznych plastikowych gadżetów i obsadzać takie "talenty" jak Pan Shia LaBeouf .
No ale w obecnych czasach to standard.
Pozostaje się modlić że nie popełnią kolejnej gafy i odpuszczą sobie kolejne części, ale z tego co słyszałem to zaraz na być druga...
Szkoda gadać...

ocenił(a) film na 9
HeroShop

Bardzo kiepska prowokacja, juz wiele takich tematow powstalo, tylko powiedz mi jedna rzecz po co sie robi Filmy jak nie dla pieniedzy?

HeroShop

Film jest strasznie głupi ale takie filmy trzeba oglądac z przymruzeniem oka, swietne efekty specjalne i calkiem sporo scen akcji i oglada sie calkiem przyjemnie.

HeroShop

"film przeładowany efektami specjalnymi za grube pieniądze,"

No tak jako, ze film ma tytul "Transformers" wieksza uwage powinni poswiecic Sam'owi i...Megan :). Albo lepiej poleciec na Marsa i sciagnac pare robotow coby film byl bardziej realistyczny...

ocenił(a) film na 1
zwier

Zgadzam się że w tym filmie gra aktorska była na dalszym planie, bo po pierwsze i tak nie było tu komu grac, a po drugie to w końcu film o robotach. W filmie razie mnie tempo i logika ( i nie chodzi tu o SF ).
Film ten pod pewnymi względami jest podobny do kolejnej pomyłki jaką była "Mumia III", w której tempo akcji było także bezsensownie szybkie.
Wystarczy porównac do poprzednich dwóch części, jak dzień do nocy.
Ale wracając do Transformers, odpowiadając na jedną z wypowiedzi,
to prawda 90% filmów robi się dla kasy, tak też było wypadku, miałem też wrażenie że film był tylko tłem dla tysięcy lipnych gadżetów "made in china", a twórcy tylko żerowali na tytule kultowej kreskówki.
Coś jak "Star Wars", tylko że nową trylogię "Lego-Lucasa" dało się przynajmniej normalnie oglądac i komercyjne przeznaczenie filmów już tak nie raziło po oczach...

ocenił(a) film na 9
HeroShop

A nowa Trylogia SW nie byla przesycona efektami specjalnymi?

a tez 10% filmow ktore sie nie robi dla kasy to jakie sa? Wymien przynajmnie 7

ocenił(a) film na 10
gumis1412

Co prawda można wytknąc że film czasami nie jest logiczny, trochę za dużo jest głupich gagów ale to wspaniałe widowisko. Transformers jest wykładnią co dzisiaj potrafią komputery, nowy wymiar efektów specjalnych tak jak 10 lat temu Matrix

użytkownik usunięty
johnyss

Właśnie! Ja oglądałem go na kompie (monitor 22" i głośniki stereo) i OKRUTNIE żałowałem że nie poszedłem na niego do kina... Efekty specjalne są na najwyższym poziomie - rozwałka w bazie (na początku) albo walka w mieście pod koniec... Coś pięknego...