Efekty specjalne są powalające!!!!!!!!! Film któremu mogą się kłaniac wszystkie inne produkcje science fiction, nawet starsze już kultowe obrazy, nie będę wymieniał jakie...
Perełka wsród filmów science fiction!!!
Film który oddał klimat postapokaliptycznej wizji terroru ze storny maszyn, nawiązujący do dzisiejszych ataków terrorystycznych, oddający chołd tym którzy bronili nas przed wszelaką inwazją ludzką. Nawiązjąc do tytułu Transformers, to nic innego jak oddelegowanie się od zasad ówczesnej transformacji i poddanie się psychodelicznej przemianie. uff.... kropka.
Boże, ale to głębokie.
Też myślę, że "Transformers" ma jedne z najlepszych efektów wizualnych, jakie powstały. Coś niesamowitego, absolutna perfekcja. ILM pokazało, kto rządzi na rynku.
P.S.Zapraszam na moją stronę, są tam 2 tematy o efektach.
"Film któremu mogą się kłaniac wszystkie inne produkcje science fiction, nawet starsze już kultowe obrazy, nie będę wymieniał jakie... "- mam nadzieję, że chodzi ci o efekty specjalne w tych filmach, a nie o całokształt??:O
Zgadzam sie i uwazam ze to co sie stalo na gali rozdania oscarow bylo... nawet nie wiem jak to nazwac. Poprostu niewyobrazalnie sie zdenerwowalem.
W kategori Efekty Specjalne byli "transformers" i "piraci z karaibow - na krancu swiata" a statuetke dostal "zloty kompas".
I tu moje pytanie: za co i dlaczego nie transformers ????
Bay za mało posmarował:P
A "Złoty kompas"... WTF?
To coś nawet przy Robocikach nie stało, ba! nie leżało!
...a jak cu-do-wnie (myślałem, by zmienić określenie, ale nie zmienię:) wygląda ten film w edycji BluRay.
Tak mnie coś tknęło, by poczekać, nie brać dvd, pomimo, że miał to być (i był na początku) exclusive na
HDDVD i nic nie było wiadomo o wydaniu BD.
Ale już jest.
I cieszy.
No efekty powalają
dla przykładu powiem, że oglądnołem sobie ostatni I, II i III Star Wars i efekty naprawde "wyglądały na niedpracowane" w porównaniu z TF. Owszem Tła okale postacie BYŁO WIDAC DOBITNIE że są generowane komputerowo. W TF nie było różnicy między postaciami komputerowymi a realnymi plenerami - mistrzostwo.
Pozatym TF był właśnie robione na realnych plenerach do kótrych były dołozone postacie, a np ST czy inne podobne temu filmy sa robione na niebieskich i zielonych ekranach co jest znacznie łatwiejsze
Dla tego zgadzam sie ze TF to krok milowy w efektach specjalnych
Tutaj do końca sie z Tobą nie zgodze z mojego punktu widzenia EP I miał dobre efekty specjalne fakt dzis mozna narzekac ale nie można zapomniec ze jest to film z 1999 roku.. wyścig czy ostatnia walka na miecze robi na mnie nawet dzis spore wrażenie co do EP II to jest to dla mnie strasznie spartolony film nie mówie juz o scenariuszu aktorstwie itp. chociaz i tak leży i kwiczy ale efekty są do niczego, plastikowe i ogólnie strasznie słabe ;] a co do III to wg. mnie jest zrobiona również na medal fakt ustępuje Transformerom ale jak dla mnie jest zrobiona bardzo dobrze cała ta sztucznosc cyfrowa została dopicowana do maximum polecam obejżec go na dobrym TV lub monitorze w full HD!! ILM uczy sie na błędach pozdro!!
nie no ogólnie jest zajbioza i masz racje, mi chodzi bardziej o 2 plan w SW , tam jest troche niedoskonałosci natomiast TF szczegóły sa w każdym ujeciu doskonałe.
OF Topik
SW radze ci obejrzec I II i III jedna po drugiej wierz mi naprawde zuuuuupełniiiiiie inny film ale skup sie na akcji,
zreszta zapraszam do mojego profilu tam kruciutko acz mysle gęsto opisałem swoje wrazenia z 25 razu ogladania SW
w ten weken zapodaje sobie IV V i VI
:DDDDDDDDD