Uważam że TR powinien dostać oskara, a jak nie to jakąś inną nagrodę za udźwiękowienie i zdjęcia. Są rewelacyjne. Wiem że film sam w sobie to czysta zabawa i rozrywka i nic głębszego, ale dźwięk i obraz (nie tylko efekty komputerowe) są super dopracowane.
W filmach rozrywkowych rzadko kiedy miałam okazje do takiej uczty dla oka i ucha. Wszystkie ujęcia samolotów i śmigłowców USAF, a potem samochodów w końcowych scenach są po prostu zapierające dech w piersiach (sorry za górnolotne wyrażenie). Są tak precyzyjnie dopracowane i zrobione – tak jak i w innych filmach tego reżysera.
Ale tutaj przeszedł sam siebie jeśli chodzi o kino rozrywkowe.
W kinie rozrywkowym zwykle robi się wszystko na „odwal się” byle było dużo huku, ale w TR to prawdziwa uczta dla oka.
ten film zasługiwał na oscara za efekty nie wiem jak to sie stało ze go nie dostał!!!!
i zgodzę sie z toba w sprawie dziwieku
dla mnie tez powinien dostac z 5 oskarow za sam film i muzyke a i jeszce efekty specjalne tez sie zastanawiam czemu nie dostal ci co nie chcieli dac mu tej nagrody niech teraz zaluja pozdro dla wszystkich fanow transformers jak mozecie piszcie gdzie kto idzie do kina i wjakim miescie to moze sie spotkamy w heliosie