Ten film adresowany jest do widzów nie od a do 9 roku życia, Bay dokonał swego, zrobił najwięszy gniot w historii kina, premiera Transformers to dzień w którym film zszedł na psy, ogólnie za sprawa no chyba wszystkiego co się działo na ekranie + tak beznadziejna muzyka ze sie w palne nie miesci, szczyt Patosu i Amerykańskiej Głupoty zgwałcił mózgi widzą w kinie! po prostu Bay to król komercji i w tym filmie przypieczętował sowją pozycje, baaa ED WOOD przy nim to super ambinty rezyser :) ... o efektach specjalnych w Transformers powiem tylko tyle King Kong Petera Jacksona bije je na głowe mimo ze jest o chyba 2 lata starszy :)
Independence Day z 10 lat temu robił 100 razy lepsze wrazenie, Godzilla tak samo. Ogólnie uwazam ze Bay stra sie naśladować Rolanda Emmericha zapewne zeby odbić mu fanów filmow SF jak i filmów katastroficznych, i w pewnym sensie mu się to udało bo Transformers to KATAQSTROFA! moja ocena to 1/10 ... myśle ze to pretendent do zdobycia we wszystkich kategoriach złotych Malin oczywiście.
WOW przynajmniej nie obraziłeś ludzi którym ten film przypadł do gustu.
Szacunek sie należy :D.
Pozdro.
Ja mam 23 lata a film jest jednym z moich ulubionych.Ostatnio tak bardzo spodobalo mi sie tylko Zrodlo i Superbad.Badz sobie fanem Emmericha.Kazdy ma swoj gust.
"Independence Day z 10 lat temu robił 100 razy lepsze wrazenie, Godzilla tak samo"
Można by tu zacząc długą dyskusję na ten temat ale mam lepsze rzeczy do roboty. Za komentarz do powyższego niech posłuży jeden znany skrót : ROTFL
Natomiast King Kong Jacksona ma wybitnie żałosne efekty specjalne, jedne z najgorszych jakie można zobaczyć w tego typu wielkich produkcjach ostatnich lat, sztucznie wyglądające tła, beznadziejne ujęcia gdzie widać jak aktorów nałożono na tło jak w filmach sprzed 50 lat itd. a jedyne co wygląda w miarę dobrze w King Kongu to sam King Kong. Cała reszta jest tak denna że aż trudno uwierzyć w to że ten film ma dopiero dwa lata a nie dziesięć.
Gieferg efekty pracy WETA nad King Kongiem zostały nagrodzone Oscarem, Transormers moze dostać co najwyżej maline ... takze nie wyjezdzaj z tekstami w stylu "aż trudno uwierzyć w to że ten film ma dopiero dwa lata a nie dziesięć" ...
Nie obchodzi mnie czy dostali oscara czy nie. Efekty były takie se a chwilami do dupy. W ogóle King Kong Jacksona to największe filmowe szambo przez jakie ostatnio przebrnąłem. W zestawieniu z TFami Baya leci na deski w pierwszej rundzie i już nie wstaje.
Przypomne że King Kong walczył z Wojną Światów Spielberga i osobiście miałem nadzieje że to właśnie Spielberg dostanie oscara za efekty specjalne w WOTW, no ale cóż...
I mówiąc jeszcze o King Kongu, skoro on dostał tego oskara to nie ma innej możliwości jak ta że Transformers także dostaną oskara za efekty. Bo narazie lepszych efektów niż tu nie widziałem nigdzie...
Grzegorz210 akurat takie produkcje czystko efekciarskie sa pomijane w oscarach, przypomne ci tylko Matrix Revolucje :P ... takze moge sie zalozyc ze Transformers nie dostanie nawet nominacji heheheh :)
za to zwinie rekordowa ilosc malin :)
np LOTR oskarów zebrał całą masę bo na to zasługiwał, Matrix Rewolucje niczym na oscary nie zasługiwał to i ich nie dostał.
Grzegorz210 akurat takie produkcje czystko efekciarskie sa pomijane w oscarach, przypomne ci tylko Matrix Revolucje :P ... takze moge sie zalozyc ze Transformers nie dostanie nawet nominacji heheheh :)
za to zwinie rekordowa ilosc malin :)
Tak jestne wszechwiedzący:)
Smutne, że ze nie odrózniasz gotunków filmowych, poniewaz wtedy inaczej wypadłaby Twoja krytyka.
Efekty specjalne w Transformersach to mistrzostwo a chłopaki, którzy tworzą je to nie lada wysiłku w to włozyli.. No ale Ty byś napewno to lepiej zrobił.. Doceń strone techniczna a takiego rodzaju filmu sa własnie typowe dla kina, poniewaz akcja na duzym ekranie z dobrymi efektami dzwiękowymi jest tym, czego wiele osób szuka. Twoje 1/10 to nawet ma sie gorzej niż piernik do wiatraka. Kino to nie tylko historyjki z ksiązek, na które tecy jak TY narzekaja a to w ksiązce było inaczej a to nie ma tego fragmentu przedstawionego.. Kino Chłopie to takze popis technologi, jaka ludzie zdobyli w tej dziedzinie, kino to przedstawienie, którgo nie zobaczysz od kazdej strony w zyciu codziennym, kino to kaskadarzy, którzy nie raz odnosza powazne kontuzje po niektórych scenach. Nie krytykuj wszystkiego, czego nie mozesz pojąć czy wykonac sam... Zresztą, to nawet krytyka nie jest co mówisz..
I jeszcze jedno.. tez lubię Kill Billa ale skoro to jest dla Ciebie 10/10 i nie jest bajką dla dzieci do lat 9 to rzeczywiscie jestes obiektywny. Latająca babka kruchej postury z mieczem zabija dziesiątki czy setki ludzi w otwartej walce... jak w piosence King Bruce Lee karate mistrz..
"ale stary ten film mial rence i nogi, byl przemyslay"
ROOOTFFLLLLL
Stado toczących się diplodoków, walki z trzema T-Rexami połączone z żonglowaniem babką, jakieś robale, metrowe pasikoniki które jeden synek zestrzeliwuje z gościa z karabinu ni cmu nei robiąc choć wali serią i ma co chwilę zamknięte oczy, tak ten film był Przemyślany. TO JEST DOPIERO KPINA i czyst akomercha gdzie jest 5 razy więcej CGI niż było ptrzebne bo Jackson po Władcy się zachłysnął nowymi mozliwościami.
M uzyka w King Kongu jest z tych rodzaju usłyszeć i zapomnieć, podczas gdy TF ma może nie rewelecyjny ale posiadający zapadające w pamięc motywy soundtrack.
Ostatni film Jacksona to najbardziej lamerskie kino jakie kiedykolwiek widziałem, przez niego zupełnie straciłem szacunek do tego reżysera. Po genialnym LOTRze nakręcił takiego megagniota że aż oczy przecierałem ze zdumienia.
A co do efektów to poczekamy kto dostanie oscara za efekty na najbliższym rozdaniu oscarów.
W KK efekty to kpina?? z jakiegos Ty drzewa upadl?? Nie wiem gdzie lepiej zilustrowano tak przepieknie wygladajacy NY... Chocby za to naleza sie Oskary dla tej produkcji... A jesli dla Ciebie Muzyka z TF Jablonskiego jest lepsza niz partytura JNH z King Konga to chyba ktos ma problem ze sluchlem i to powazny... Bez przesady... Zachowujesz sie jak dziecko, ktore dostalo nowa zabawke(w tym przypadku zobaczylo nowy film Baya) i chce aby wszyscy zwrocili uwage nad tania tandetna podrobka chinska:P
Co do efektow specjalnych to wydaje mi sie, ze na chwile obecna rywalizowac o nie moga 300, POTC 3 i wlasnie TF... Nie wiem czy akademia doceni Spidey'a 3 No ale najprawdopodobniej to ta czworka bedze mogla liczyc na nominacje. W kwestii efektow dzwiekowych jestem niemal pewien, ze TF powinien je bez najmniejszych problemow otrzymac.
Pozdrawiam
P.S. Tak samo Lamerskie sa Transformersy jak i KK Jacksona;)
@Mieszkoxxx
Wiesz co? Ty się znasz na filmach tak dobrze jak Napoleon na rozbryzganej krowiej kupie na chodniku. Po co ty sie w ogóle wypowiadasz tutaj? Nie podoba ci się film to po co robisz zamieszanie i aferę? Co drugi twój post jest usunięty przez administratora ze względu na wulgarność, co świadczy o twojej osobistej kulturze, a raczej jej brak, lub poziom równy poziomowi dna w szambie osiedlowym. Jesteś człowiekiem prymitywnym i chamskim, któy pewnie chodzi w dresie porozdzieranym i słucha Hip Hopu i pali fajki i pije wódkę, do tego jestes pewnie lkolejnym zwolennikiem PiSu (jak mniemam po twoich wypowiedziach).
Jeszcze ci powiem: gniotem to jesteś ty a nie film, owszem może nie jest idealny ale jest bardzo dobry, a chodzi w nim przede wszystkim o EFEKTY a nie o jakieś wybitne fabuły. Nie znasz się to się nie wypowiadaj zwłaszcza ze twoje wypowiedzi, o ile można je tak nazwać, opierają sie na wulgaryzmach i nawiedzańtyźmie.
|"zgwałcił mózgi widzą w kinie!"|
No to że ciebie ktoś "zgwałcił" pod mostem kolejowym nie oznacza że zaraz wszyscy ludzie są "zwałceni". Poza tym PISZ ZA SIEBIE, że tobie zgwałcił a nie wszystkim ludziom bo Bogiem nie jesteś i NIE MASZ POJĘCIA jak każda osoba czuje sie po wyjściu z kina z Tansformersów. Boshe kolejna "debilna" osoba która wypowiada się w imieniu całej cywilizacji ludzkiej, prawie jak "mała improwizacja" z Dziadów cz.3, PRAWIE robi wieeelką różnicę.
Ogólnie moja rada jest taka: ubierz sie w garnitur, zrób sobie kanapki z pomidorem i z szynką, tak aby szynka była na pomidorze, zapakuj to do plecaka, kup środek do czyszczenia rur bodajże o nazwie CocaCola i przejdź się 1 km chodnikiem a na koniec wrzuć sie pod wózek widłowy, może ci się przeczyści, a jak juz przeczyści to weź Stoperan.
Brak słó na takich ludzi, znasz się na filmach tak samo jak ja na wyrobie japońsko-wietnamskich rozprężarek zasięrzutnych trzygłowicowych.
Kolejna rada: przestan pisać bo śmiecisz!
człowieku ogarnij się chyba nie rozmawiamy o tej samej wersji transformers jak byś nie wiedział w 2007 roku powstały 2 filmy jeden z nich to jest właśnie szmira a drugi jest elegancki jest związany z komiksem bądź bajkami ma efekty specjalne !!!
KONKURS:
Ile razy mieszkoxxx pisze Bay w swoich wypowiedziach?
NAGRODA:
mieszkoxxx pokaże cycka!!!
Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby ktoś tak znakomicie reklamował film, krytykując go prawie na całej linii.
P.S. Chodzi mi o King Konga Jacksona
Oskara za efekty dostana Transformers bo ostatnio tak dobre efekty byly w Matrixie,Terminatorze 2 czy Jurassic Park...
Własnie skonczyłam oglądac Transformersy i mi sie ten film podobał...
bajura z niego straszna,te gadające roboty,wybuchy,eksplozje itd...ale i tak był spoko,zwykłe kino rozrywkowe i tyle,nie ma po co po nim tak jechac...aktorstwo porządne,efekty też,muzyka świetna i film ogólnie spoko. Bez przesady ludzie,nie krytykujmy filmów tylko po to żeby krytykować:) pozdrawiam
Zgadzam się ze wszystkim co napisał Miszkoxxx.Ziomy przecież kiedyś też robiono filmy dla młodszej grupy wiekowej,pamiętacie Gry wojenne ile tam było napięcia i dramatyzmu.
buaaahahahahaha
ale dałes plame :D
założył sobie drugie konto tylko po to żeby samego siebie poprzeć :D
hahahahahahaha
Słyszałeś rolnik on wie co mówi.(podlizywacz w trzeciej w czwartej lub piątej osobie.)
Od kiedy to Oskar, zdobyty przez film jest wyznacznikiem tego, czy ten film jest dobry. Widziałem wiele filmów Oskarowych i stwierdzam jedno... Nie warto się tym sugerować. Niejednokrotnie były pewne produkcje faworyzowane. Ci wszyscy ludzie to towarzycho wzajemnej adoracji. A King Kong niestety straszy efektami, a nie powala na kolana, jak czynią to efekty z Transformersów. Dla mnie te efekty nie mają sobie równych w tej chwili.
Pozdrawiam.
Typowy przyklad dziecka Neo.
Jedne z najlepszych efektow specjalnych porownujesz z King Kongiem?! <lol2>
Kon by sie zesral ze smiechu <hahaha>
Film doskonaly. 10/10. Nic dodac - nic ujac
Jak ty mały człowieczku możesz pisać o tym że w King Kongu efekty były żałosne !!! Twój mały móżdżek nawet nie potrafiłby objąć ogromu prac nad tymi "żałosnymi" efektami. Będę bronił sztuki w każdym wydaniu przed takimi jak ty ! Basta !
hmm, e, ten. Kolejny znafca. Obejrzał fight cluba i requiem for a dream, i myśli że ma supa gust?
Rolnik,Grzegorz210. Rolnik myślałem że odpowiedż kierowałeś do mnie bym użył słownika j.polskiego, z rozpędu odpisałem i wziołeś mnie za mieszkoxxx. Panowie po co tyle agresji, wyluzujcie.Ogólnie jestem nastawiony pozytywnie do każdego gatunku filmowego film Transformens jakoś mnie nie przekonał, ale wy macie prawo uważać inaczej.Może na temat innego filmu będziemy mogli mieć takie samo zdanie.
Na moim blogu nie ma miejsca na komentarze zestawiające Transformers z takim shitem jak Batman i Robin :P
Gieferg powiedziałeś to jak Jarosław Kaczyński :) ... łaski bez, mam gdzieś twój lamerski blog, i twoje
ty też jesteś debilem :> a kong był beznadziejny.nie wytrzymałam i musiałam go oglądać na dwa razy bo był strasznie męczący.uważam,że autoboty i deceptikony są naprawdę fenomenalnie zrobione,po prostu arcydzieło animacji komputerowej.ale dinozaurów z parku jurajskiego i tak nic nie pobije :P a autor tego postu sam jest szmirą :D