Jak myślicie... W której kategorii film "Transformers" ma szansę na Oscara, albo przynajmniej na nominację?
Moje typy:
Najlepsze efekty specjalne
Najlepsze udźwiękowienie
Coś jeszcze?Piszcie:)
o właśnie:
Muzyka - bardzo dobra, choć nie oscarowa..ale nominacja może się znajdzie:)
Czyli "Transformers" może liczyc na ewentualne nominacje lub Oscary w kategoriach:
- Najlepsze efekty specjalne
- Najlepsze Udźwiękowienie
- Najlepsza muzyka
- Najlepszy montaż
coś jeszcze??
- Najlepsze efekty specjalne
- Najlepsza muzyka filmowa
- Najlepszy montaż
- Najlepsze udzwiękowienie
- Najlepsze aktorstwo
- Najlepsze podkładanie głosów robotą
- Najlepszy humor w filmie Sci-Fi
Ale głupoty napisałam ale kit z tym :D:D:D
Ja bardziej liczę,że "TF" dostanie wszystkie możliwe Złote Maliny i poprawią rekord Stallone'a/
-najlepsze zdjęcia
-najlepszy montaż
-najlepszy dźwięk
-najlepsze dźwiękowe efekty specjalne
-najlepsze wizualne efekty specjalne
-(ewntualnie)najlepsza oryginalna muzyka filmowa
małe szanse za muzyke pfff, muzyka w tym filmie jest wyśmienita i nie mówie tutaj o utworach linkina czy innych, ale o utworach Steve'a Jablonsky'iego.
Najlepsze efekty specjalne.
Najlepszy aktor (Shia)
Najlepsza muzyka
Najlepszy montaż
No i Bay też sobie na oscara zasłużył.
^moje nominacje
Pozdro.
,,No i Bay też sobie na oscara zasłużył,, - łoł,łoł, Koledzy nie szalejmy...
Dzień w którym Bay dostanie Oscara za reżyserie będzie zaprawde dniem sądnym dla Akademii.
To, że poradził sobie mistrzowsko z tym filmem jeszcze nie oznacza Oscara.
Bo reżyseria takiego filmu a reżyseria np. mistrzowskiego dramatu psychologicznego to dwie różne rzeczy. Z tym, że jedna z nich ma znacznie większe szanse na statuetke niż druga...
Piszesz że muzyka jest świetna... sam lubię rocka ale ta muzyka po prostu pasuje do całego słabego obrazy tego filmu. Tak jak napisałem małe szanse na nominację do Oscara za muzykę i ani Bay ani LeBouf nie zasłużyli sobie na Oscara.
Jesteś tak żenujący,że tylko usiłujesz bezmyślnie tyrać. Takie tyry to w przedszkolu leciały. Ty się lepiej już nie wychylaj. Już się tak ośmieszyłeś,że ja pierdzielę. Jesteś kompletnym bezmózgiem,skoro wierzysz,że TF może dostać Oskara. Akademia upadła nisko,ale nie aż tak,żeby dawać robocikom tą nagrodę..
Sorry. Nie dodałem,że ta wypowiedź skierowana jest do Grześka,największego bezmózga na filmwebie.
Danus dzieks brat za wsparcie ale nie ma sensu odpisywac temu Qentintarantinofun czy podobnie bo to DEBIL jakiego swiat nie widzial,naj naj UŁOM na necie!!!!!!nienapisze nic z sensem tylko chce sie poklocic na FilmWeb bo pewnie nie ma zadnych Friend i siedzi tylko przed kompem i robi tak bo nie ma juz ciamajda z kim pogadac,dno totalne i tyle,tacy jak on to powinni sie urodzic w oswiecimiu i od razu do komory z nimi poki szkud wiekszych by nie zrobili.naprawde znawcafilmow od miliona bolesci szkoda psuc nerwy i klawiature odpisujac na argumenty tej cioty!!!!!!!!!!!!a oscara ja jemu bym dal za polglowka stulecia!!!!!!!!!!!!!!!
Oscar dla ludzi z IL&M musi być. W tym roku nie było filmu i raczej już nie będzie z lepszym CGI.
,,Najlepszy aktor (Shia) ,, - Tutaj też troszke przesadziłeś. Mimo, że wiekokrotnie pisałem, że Shia spisał się w tym filmie na medal to jednak oscara za to na pewno nie dostanie. Mogłbym się o to nawet z Tobą założyć(biorąc wszystkich użytkowników za świadków ;)
Po prostu za takie ,,proste,, role oscara sie nie przyznaje.
Najlepsze efekty specjalne,
najlepszy dzwięk,
Scenariusz adaptowany,
najlepszy reżyser.
Zresztą wszystko zależy od nastrojów akademi i ogólnego klimatu wokół Oscarów....
quentintarantinofan to ty jestes najwiekszym bezmozgim niedojebem jaki jest na filmwebie lacznie z panem JA. Transformers dostana oscara za efekty wizualne, dzwiekowe, montaz, i licze po cichu na oscara za muzyke bo jest swietna:)
Danus dzieks brat za wsparcie ale nie ma sensu odpisywac temu Qentintarantinofun czy podobnie bo to DEBIL jakiego swiat nie widzial,naj naj UŁOM na necie!!!!!!nienapisze nic z sensem tylko chce sie poklocic na FilmWeb bo pewnie nie ma zadnych Friend i siedzi tylko przed kompem i robi tak bo nie ma juz ciamajda z kim pogadac,dno totalne i tyle,tacy jak on to powinni sie urodzic w oswiecimiu i od razu do komory z nimi poki szkud wiekszych by nie zrobili.naprawde znawcafilmow od miliona bolesci szkoda psuc nerwy i klawiature odpisujac na argumenty tej cioty!!!!!!!!!!!!a oscara ja jemu bym dal za polglowka stulecia!!!!!!!!!!!!!!!
Bylam dzisiaj na tym wkinie i mysle, ze jedynie moga liczyc na oscara za efekty specjalne.
Bylam dzisiaj na tym w kinie i mysle, ze jedynie moga liczyc na oscara za efekty specjalne.
Bylam dzisiaj na tym w kinie i mysle, ze jedynie moga liczyc na oscara za efekty specjalne.
quentintarantinofan trollu forumowy, przez takich zacofanych osobników jak ty polska jest na poziomie epoki kamienia łupanego w porównaniu do innych krajów. I nie mówię tu o tylko o przemyśle filmowym tylko przedstawiam uogólniony zarys kraju.
Nienawidzę osobników którzy nie umieją myśleć nowatorsko, postępowo, ponadczasowo. Nienawidzę osobników którzy bezmyślnie dreptają tylko utartymi ścieżkami. Wszędzie wokół tylko powtarzają co sami usłyszą. Nie wymyśla nic nowego - tylko ciągle w kółko (jak zacięta płyta) będą bełkotać to samo. Umieją tylko na wszystko narzekać, ale sami nie umieją zrobić nic konstruktywnego.
quentintarantinofan - dziękuję ci że siejesz jad, zawiść i agresję an tym forum. Że pokazujesz, jak bardzo byś chciał być najważniejszy. Żeby liczyło się tylko twoje jedyne niepowtarzalne zdanie, a słowa innych były odrzucane. Dzięki za twoją nietolerancyjnośc , i zawziętośc u dążeniu do swojego ja.
Jest jedno ale.. Twoje 'ja' jest ważne tylko dla ciebie. Inni je mają głeboko. Pogadaj se do ściany. Gówno też powstało przez interwencję Boga.
Spoko Black...nie ma sie juz co jarac i komentowac wpisy takiej kanali.zwyczajnie zamiast Bobofrutów w dziecinstwie to karmili przeterminowanym serkiem i konskim mlekiem.....z tad powstal qentino.... najwiekszy czubek filmwebu i chyba wogole w 3 PL
A mnie od wielu wielu lat przestały obchodzić oscary,powiedźcie mi np. jakim cudem jeden z najlepszych soundtracków w historii nie dostał oscara za muzykę czyli Braveheart,to samo z kapitalnym soundtrackiem do Dragonheart,oscary za efekty specjalne też miały niezłe potknięcia i tyle(problem akademii z klasyfikacją matrix:reaktywacja który miał fenomenalne efekty).To czy Transformers dostanie oscara za efekty guzik mnie obchodzi dla mnie i większości tutaj obecnych to nr.1 w tej dziedzinie i to starcza.
Grzesiek nie ma za co ale wiesz mnie denerwuja tacy ludzie co sie uwazaja za wielkich znawcow i wcale takimi nie sa.
masz racje szefie zobacz sobie ulubione tego ,,Znawcy" to zobaczysz jaki to dopiero fachowiec jest......... i pozdro dla ciebie
Wlasnie zobaczylem profil tego znawcy i pozostawie to bez komentarza:) pozdro dla Ciebie i wszystkich fanow Bayformersow:)
DOBRA BEZ KŁÓTNI! TEMAT ZOSTAŁ ZAŁOŻONY, ŻEBY PROPONOWAĆ OSCARY!! PISZMY NA TEMAT!
myślę że co do oskarów film jest film jest porównywalny do King Konga więc stawiam na te same oskary co dostał KK
* Nagroda: efekty specjalne
* Nagroda: najlepszy dźwięk
* Nagroda: montaż efektów dźwiękowych
wcześniej myślałam ze statuetkę za efekty otrzymają piraci ale transformersi bija piratów o glowę ^-^
patrze na twoje filmy grzesiek
My Little Pony: The Movie <roftl>
a co do tematu pewny oskar za scenariusz hahaha
a tak na powaznie oskar za efekty pewnie bedzie chociaz rok dlugi
najlepszy dzwiek to ci moge odrazu powiedziec ultimatum bourn'a, pisarze wolnosci albo co tam jeszcze wyjdzie ale nie transformers ;]
Grzesiek: Dzielny mały toster, Fantastyczna czwórka, Ghostrider,Robocop 3,Power Rangers i więcej takich hitów.
Darth Optimus: I kto tu rządzi, Junior, Krokodyl zabójca,Legalna Blondynka,M jak miłość i więcej hiciorów
O kur.a,ale brechty. Przez was mam zapewniony brecht na cały dzień. Wy tu się wpisujecie jako znawcy filmów?? Z takimi jakie macie w ulubionych nie pokazywałbym się nawet na filmwebie. No i oczywiście w obu jak widać bardzo poważnych przypadkach "TF" również w ulubionych. HEHE. Ludzie,ale z was przymuły.
Uważam,że moje filmy prezentują jakiś poziom w porównaniu do waszych "Hitów".. Nie widzicie,że się sami tu ośmieszacie,śmiejąc się z moich ulubionych filmów,które już uzyskały renomę?? A z takimi filmami jak wy macie nie pokazywałbym się nigdzie. Ale cóż: są ludzie i downy. Brawo za przykład Grzesiek i Optimus. Jesteście przykładami totalnych odpałów. To muszę wam przyznać. Dawno takich betonów nie spotkałem.
Sam masz w sowich ulubionych dzień niepodległości (co z tego, że ja terz), i nkit ci tego nie wytyka. Może ci ludzie mają te filmy w ulubinoych przez sentyment? Co ty na to?
Przepraszam ale czego chesz od dzielnego małęgo tostera? Pzatym może on i mają te filmy w ulubionych, bo wiedzą, że są głupie i ich bawią? Ja mam w ulubionych Leppera, ale to nie oznacza, że go lubie czy szanuje. On jest prześmieszną postacią, i to jest cos w rodzaju pastiszu, parodi. Pozatym więksozsc wie że dane filmmy są głupie, błędne albo naiwne, ale i tak je lubią, bo dostarczają im rozrywki.