7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308317
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Chcę się zapytać wszystkich fanów Transformers i nie tylko co Wam się nie podobało w tym filmie a co Wam się podobało.Może potraktujcie to jako zbiorczy temat.
1.Co mi się podobało:Efekty specjalne,muzyka,głos optimusa,jego narracja,świetny wygląd transformerów,zachowany klimat,kapitalne transformacje,dużo humoru("dobry czas sama"rządzi),no i wiele scen przy których "szczena opada z zachwytu".Dodam że to po oglądnięciu na kompie wersji cam,a co dopiero w kinie będzię.
2.Co mi się nie podobało:
- mimo wszystko za dużo frenzeego(szczególnie ostatnia scena w bazie),a zdecydowanie za mało deceptikonów.
- cały ten beznadziejny motyw z wojskiem(na szczęscie starscream pokazał f-22 gdzie ich miejsce) i denerwujący mnie główni bohaterowie ci wojskowi,no i jeszcze ten motyw z rodzina tego wojskowego,no ale niestety to amerykański film i nic nie poradzimy,
- załatwienie blackouta przez tego zioma bez komentarza,to miało być zarezerwowane tylko dla autobota,denerwuje mnie mocno ta scena,
- hakerzy zbędni w tym filmie,
- za krótki film jednak brakowało mi te 20-30 minut,szczególnie to widać w ostatnich 30 minutach akcja idzie zbyt szybko,
- ogólnie to muszę przyznać że za mało transformersów jednak a za dużo aktorów.
- niestety za szybkie zmiany pozycji kamery odziedziczone z filmu armageddon.

ocenił(a) film na 10
tidus77

A mi się nie podobała tylko mowa końcowa, a reszta wymiata.Fakt akcja z motorem przesadzona(mógł on go dobić ale nie załatwić).

ocenił(a) film na 9
tidus77

masz racje za malo deceptikonow no i za malo Jazz'a skoro mial zginac mogli troche rozbudowac jego osobowosc, chyba ze zostanie przebudowany w 2 (Megatron zostanie zmieniony w Galvatrona -tak bylo w komiksie :) a tylko na nim opiera sie moja wiedza o Transformersach.

PS. no i bardzo chcailbym zobaczyc Shokwave w akcji w kolejnych odslonach :)

pozdro

PS2. tak jestem fanatykiem .. :)