Mimo iz zetknolem sie z tym fileme na maly ekraniku Mojego monitora 17 calowej,Transformers w wersji na MOnitorze z kopia dosć dobra wzbudzij u mnie niezapomniane emocje,ktorych od dawna nie doswiadczylem ogladajac jakikolwiek film S-F.
Kapitalne wrecz powalajace efekty specjalne,doskonale ukazujac potege robotow wepchaly mnie srodek samej akcji,wszystko stalo jedno wielką realia dla mnie,technika jaka zastoswali spece do efektow w tym filmie jeste niepawdopodbna,Autoboty i Deceptiony wyglądaly perfekcyjnie,wyglad , przemiana w samochody czy w innego rodzaju pojazdy,batalie gigantow,poruszuly mnie realnoscia.Efekty wogole nie zdradzaja ze komputer maczal w tym palce,jakkby same transformey graly w tym filmie.Mega-CuDO-OScar za efekty pewny.
Sam scenariusz bardzo sprytnie ułożony, scenarzysci naprawde sie postarali jestem im niezmiernie wdzieczny Ze w sam film wtloczyli nasz swiat,czy ludzi.Bardzo spojnie ulozona Motyw z szescianem,All sparks wszystko wygnenerowany na styl odmienny od bajki,Ale jakze ciekawy.
Muzyka Steve Jablonskiego,wresczei kompozytor zrobil cos c o czyni go gdnym kompozytorem,np gdy autoboty przybywaja na ziemie w postaci meteorow,czy wstepne przmowienie optimusa na symy poczatku ze w jaki sposob si narodzili,doprowadził,mni do gesiej skorki.
Mało tego nie brakuje tu wogole Humory,nie ktoe dialogi,przezabawne..heh.. z reszta polecam ten film kazdemu,ZAJEBISTE FILM NA UPALNE LATO!!!
jak dla mnie 9/10 i oscar za efekty na bank!!!