7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308299
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Jestem pełna uznania za wykorzystanie nowych technologii i efektów specjalnych w tym filmie. Twórcy wykonali kawał dobrej roboty z komputerami, za to należy im się uznanie. Ale cała reszta....

Po pierwsze się wynudziłam, choć to film akcji, ponoć.
Po drugie już dawno nie oglądałam filmu z aktorstwem na tak dramatycznie niskim poziomie (dedykacja dla M.Fox).
Po trzecie poziom fabuły natychmiast nasunął mi skojarzenia z "Niezniszczalnymi" Stallone'a. Wydaje się jakby scenariusz ktoś napisał przy śniadaniu, pomiędzy jedną kanapką a drugą.
Po czwarte Transformers jest co najmniej o pół godziny za długie.
Wreszcie po piąte: nie jest dobrze jak wybucham śmiechem przy scenie, która prawdopodobnie miała mnie ścisnąć za serce albo coś w tym stylu (wtedy kiedy Fox mówi Samowi, że nie żałuje, iż wsiadła z nim do samochodu).

Reasumując: pięć oczek się należy za fachowe podejście do efektów specjalnych. Cała reszta nie zasługuje nawet na jedno. Szczerze odradzam wszystkim, którzy preferują skrupulatniejsze obrazy, oparte na dobrych dialogach, gdzie bohaterzy mają jakiś wpływ na to co myślimy jeszcze długo po seansie.

Zastanawiam mie jak beznadziejna musi być, powszechnie krytykowana 3 część, skoro tak się zawiodłam na "kultowej" pierwszej? Nie odpowiadajcie. ;)

ocenił(a) film na 9
Madame_Rose

a ja powiem tak - nie masz za grosz wyobraźni dziewczyno. To nie jest film dla garkotłuków (bez urazy)

ocenił(a) film na 9
Madame_Rose

Ok, a teraz idź oglądać dalej Zmierzch gdzie będziesz miała swoje "dobre dialogi" :)

MojeImie

Typowa cecha filmwebowego forum: ktoś skrytykuje lub wyrazi opinię (czasami bezzasadnie, lecz nie w tym przypadku), to trzeba napisać "idź oglądać Zmierzch itp" albo zwyzywać. Czasami warto uświadomić tę bezzasadną krytykę, jeśli ją za taką uważacie, a nie od razu używać epitetów. A Transformers to przeciętniak i Madame_Rose napisała prawdę o tym filmie, mógłbym się pod jej postem podpisać.

ocenił(a) film na 3
Madame_Rose

Madame_Rose, nic dodać, nić ująć. No może poza dobrą muzyką - Linkin Park.

Dużo ciekawszy jest dla mnie film "Giganci ze stali".
Oglądałaś go? Jeśli nie, to polecam i czekam na Twoją opinię na jego temat :]

Link do dyskusji, w której wyraziłem swoją opinię:
http://www.filmweb.pl/film/Giganci+ze+stali-2011-180280/discussion/%27Rocky%27+d la+nieco+m%C5%82odszych,1845671

Madame_Rose

Ku..a to film rozrywkowy idiotko to czego ty kurde oczekujesz?

Madame_Rose

Większość tych podpunktów to twoje zdanie czego sie nie będe czepiał ale gra aktorska na niskim poziomie z dedykacją dla Megan? Wybacz ale to świetna aktorka i w tym filmie to widać(moje zdanie na ten temat). Poza tym jeśli nie lubisz takiego kina to nie oglądaj.