Wytrzymałem "aż" 20 minut tego filmu po czym dałem sobie spokój, bo jak widzę tę podobne świstakom gęby to zaczynam kombinować kiedy będzie okazja
by spalić amerykańską flagę zamiast skupić się na filmie. Amerykanie po raz kolejny udowodnili, że są najgłupszymi ludźmi na świecie i przeklinam dzień, w którym Kolumb wyruszył za ocean. Ludzie !!! Za co te wysokie oceny, niesmak, którego doznałem chyba nigdy nie zniknie. Film dla nikogo.
Film nie dla Ciebie, więc nie mów za wszystkich. I nie pieprz głupot o paleniu flag i idiotach zza oceanu. Napisz czemu Ci się nie podobał, a nie podajesz debilizmy jakieś...
No dokładnie film jest głupi bo tak nasz wielku guru uwaza. A mnie sie podobał np i jaki z tego morał?? Ze kazdemu sie podoba co innego załoze sie ze jest masa fimów które podobaja sie tobie a jak i wiele innych osób uwaza je za gówno ale masz prawo je ogladac do kina idzie sie zeby sie dobrze bawic i na taki film który zapewni mi rozrywke nawet jesli to bedzie przeminęło z wiatrem , casablanca czy inny film kórego nie trawie.
Gościu Amerykanie wg mnie wymyślają najlepsze filmy,a jak Ci nie pasi to obejrzyj te kretyńskie Telenowele!I powtórze jeszcze raz film w tydzień zarobił 150 mln dolarów.
Na mój znak uwolniono piekło !!! Teraz się przyznam: tak naprawdę to film cholernie mi się podoba i mój poprzedni wpis to od początku do końca kłamstwo i prowokacja. Było to bardzo fajne patrzeć, jak co rusz to ktoś chce mnie zgnoić, może jestem masochistą. Tak czy inaczej, ten film to kawał dobrej roboty i chętnie obejrzę go także w kinie. Tyle w tej kwestii :)
Nie widziałeś całości a ocenaisz.Skoro tak to ja nie znając ciebie powiem,że jesteś wypłochem.Dałes mi do tego prawo.
Dziecko, amerykanie wszystko przekładają na kase. A że są półmuzgami to kręca takie filmy w stylu hary portier czy inne które mają cieszyc oko powalającymi efektami specjalnymi! Reszte maja w D***E!
Film może sie podobać i nie, to zależy od gustu, a wszyscy dobrze chyba wiedzą że o gustach sie nie dyskutuje. Na pierwszy odstrzał daje scenariusz, jest zbyt oczywisty, wiadomo od początku że i tak oni wygrają, nie zaskakuje i w dodatku jedno wątkowy. Taka walka dobra ze złem w czystej formie. Ach i jeszcze romansidła, dzieciaczek sie buja w jakiejś laluni i wiadomo co już dalej.... . Nie wydaje wam sie ze producenci filmu poszli na łatwiznę i troszkę oszukali widzów?! Bo ja tak! Jedynie za co mogę pochwalić to efekty specjalne i kreacja robotów :) majstersztyk! Chociaż odgłosy niektórych robotów ( chodzi o takiego kurdupla-zwiadowce, co cos pierdzieli pod nosem ) są załosn.
"Na pierwszy odstrzał daje scenariusz, jest zbyt oczywisty, wiadomo od początku że i tak oni wygrają" - wiec twierdzisz ze film bardziej by ci sie podobal gdyby Deceptiony zniszczyli Autobotow i ziemian. (moim zdaniem to by wywolalo ogromna krytyke) Autoboty musieli wygrac, a zaskakujace powinno byc to w jaki sposob tego dokonaja.
Jeśli oglądałeś tylko pierwsze 20 minut to co możesz wiedzieć o całości !
Jak ktoś powiedział film nie dla ciebie, przełącz się na brazylijskie telenowele :P
Hmm powiem tak: filmu jeszcze nie widziałem więc go nie oceniam, zastanawiam się więc jakim prawem ty oceniasz ten film nie oglądając go w całości. Poza tym nie wiem czy warto zaufać ocenie kogoś kto ma nick "kupa na patyku" i widoczne uprzedzenie do amerykanów. Człowieku otrząśnij się, bo póki co to patrząc na twój nick i twoją wypowiedz "doznałem niesmaku, który chyba nigdy nie zniknie". Pozdrawiam :-)
Zapomniałem jeszcze dodać, że z sytuacji, w której wszyscy zaczęli na Ciebie najeżdżać wybrnąłeś świetnie. To był już chyba akt desperacji żeby w końcu powiedzieć, że "Tak czy inaczej, ten film to kawał dobrej roboty i chętnie obejrzysz go także w kinie". Kłamstwo i prowokacja - czego to człowiek nie zrobi, żeby po "wdepnięciu w gówno" nie wyjść na głupka :-D
Jak mowisz A to i mow B a nie pekaj, popracuj nad asertywnoscia, jesli film jest do bani to jest, nie baw sie w marna prowokacje tylko bron zdania, co do filmu to oglada sie go dla efektow, wiec nie ma co sie czepiac fabuly, jest jaka jest, to adaptacja komiksu a nie scenariusz emerytowanego bojownika o wolnosc wasza i nasza, przyjmijcie film takim jaki jest, ten film to takie macdonaldowe zarcie w formie cyfrowej, niby jest sie sytym ale zaraz siega sie po nastepny kes, nic on nie wnosi do swiatowego kina, ale tez i nie szkodzi, czule roboty na dzis rzadza;), czekam na kolejna odslone universum transformersow, moze jakis przypadkowy ludzik zostanie wrescie efektownie rozdeptany przez jakiegos robota:), puki co ogladac-dobra zabawa gwarantowana.
"Wytrzymałem "aż" 20 minut tego filmu po czym dałem sobie spokój,"
i jak fajnie się oglada Transformersy w wersji nagranej trzesącą się kamerą w kinie z dźwiekiem podpiętym do wyjśćia słuchawkogo na monitorze komputera ? Z tego wiem są same TS i to marnej jakości generalnie (jesli chodzi o ten film) i też bym pewnie wyłączył nawet po 10 sekundach jakbym zobaczył taki film usiebie na kompie w takiej jakośći:) KINO, KINO i jescze raz KINO, a potem można zaserwoać już sobie KINO :D:D:D:D
Wojtek JPKM ty naprawdę ślepy jesteś :)
"Na mój znak uwolniono piekło !!! Teraz się przyznam: tak naprawdę to film cholernie mi się podoba i mój poprzedni wpis to od początku do końca kłamstwo i prowokacja."
No dobra! Oceniacie efekty, ocencie tez i fabule. Zastanawiam sie cobyście o niej napisali?! Tylko nie piszcie że jest świetna itp. bo w takim wypadku nie macie głowy do filmów.
Ja sie zastanawiam dlaczego jasli wyjdzie jakis film (czy to na podstawie gry, ksiazki, czy anime) ktory ma wielu fanow, to wiekszosc zawsze pisze ze zostal nakrecony TYLKO DLA KASY ???. Przeciez np. taki Bay mogl go wyrezyserowac wlasnie DLA FANOW (nie mowie ze tak zrobil). Oczywiscie zgadzam sie ze sporo filmow zostalo nakreconych tylko dla kasy, ale nieoznacza to ze wszystkie. Trzymcie sie
ja się zastanawiam nad czymś innym: który film puszczony w świat nie jest kręcony dla kasy?
Nie znam osybiscie zadnego rezysera i nie wiem czym sie oni wszyscy kieruja przy kreceniu filmow, ale jestem pewny ze nie kazdy z nich robi to tylko dla kasy (chociaz zyc z czegos trzeba), ale dlatego bo to ich pasja albo bardzo to lubia czy moze chca przekazac widzom jakiez pozytywne przesłanie.
Masz rację. Filmy, które są robione dla kasy, zawsze się nie udają. Są naciągane i nudne. Filmy za to, robione z pasją są dobe jak chodźby ten film. Jest on bardzo dobry. Najlepszy film jaki oglądałem w tym roku. Jednak każdy ma swój gust.