Dobre wprowadzenie, super efekty, wartka akcja i fajne zakończenie.
Film ogólnie tworzy dobre połączenie akcji i humoru np. jak autoboty chowały sie koło domu jak sam szukał okularów i ich dialogi ogólnie mnie rozwalały. Jeszcze linkin park na koniec no po prostu czego chcieć więcej film ideał czyli 10/10 i z niecierpliwością czekam na 3 część.
Pozdro dla wszystkich transformers maniaków.
hehe znowu ja xD
już raz powiedziałem co o tym filmie sądze 10/10 oczywiście:D
a Linkin Park zajebiści są ;D
kocham ten film, bez żartów ;d
Akcja , humor, dobrzy aktorzy i reżyser, wszystkie efekty dobrze przemyślane..i czego chcieć więcej ? ;>
Oczywiście 10/10 .
Nowy wymiar kina! Fabuła, efekty, muzyka oraz gra aktorska sprawiają że film należy polecić chyba każdemu nawet osobom które nie przepadają za Sci-Fi... Gorąco polecam!
Uwielbiam ten film :) Jest świetny podobały mi się obydwie części :*
Pozdrowienia
Transformers to klasyk.
Pamiętam, że miałem VHSki ze wszystkimi dostępnymi w Polsce odcinakami filmu animowanego.
Było to lata temu.
I dobrze wspominam te VHSki..."zaoglądałem" je na śmierć.
ps. Zauważyliście może, że pod każdym filmem z wysoką notą MUSI pojawić się jakaś krytyka "czemu to g**** dostało taką wysoką ocenę"?
Jakby krytyk jeden oczekiwał kolejnego "tronu we krwi"
no wiesz z tych wszystkich ludzi zawsze znajdzie się ktoś komu by wybitnie nie pasowało nawet największe arcydzieło i musi się tym z resztą świata podzielić
Może raczej oczekiwał arcydzieła, ale nie pomyślał, że to ma byś "mocne" w swojej kategorii ;)
A nie historii kina.
Sam przyznam sceptyczny byłem (ach, legenda dzieciństwa...:P)
ale po obejrzeniu...re-we-la-cja.
I Megatron w końcu mniej kanciaty :D
Fabuła słaba. Przewidywalna, taka sama jak w każdym innym filmie akcji. Gra
aktorów? Że-na-da (zwłaszcza gra Megan Fox). Film ten powstał tylko dla
efektów specjalnych oraz pokazania Megan Fox. Humor na strasznie niskim
powiomie.
Czasem mam wrażenie, że głównie podniecają nim się ludzie nie wymagający
zbyt wiele od kina lub po prostu są to dzieci z gimnazjum.
Fabula jak fabula, moze nie jest mega ambitna ale da sie to ogladac ;) Efekty specjalne sa super. Generalnie o
to w tym filmie chodzi, wlaczajac TRANSFORMERS nie liczylam na ambitne kino i fabuly rodem z ":ojca
chrzestnego" Chcialam przyjemnej dla oka i ucha rozrywki. I to wlasnie dostalam 8/10 i to Camaro.. <3
Gdyby do każdego filmu podchodzić na zasadzie "ciekawe jakim to niebanalnym zwrotem akcji, zaskoczy mnie reżyser, w tymże dziele, o wielkich robotach z kosmosu*! (zastąpić właściwym motywem filmu nastawionego na młóckę)"
To może odczuwał bym jakąkolwiek satysfakcję z trzech, może czterech filmów.
Podniecają się nim ludzie, których myśl wybiega poza ich pokój i wiedzą czego oczekiwać po danej produkcji.
Po "Szybcy i wściekli" też oczekiwałeś czegoś na miarę chmmm "Łowcy Androidów", albo "Buntu"? A może miało cię to zaskoczyć niczym opowieść o Herkulesie Poirot?
Jak książki czytasz to wymagasz od "Harrego Pottera" Mickiewiczowskiej wirtuozerii słowa?
Myślcie trochę co piszecie, bo nieudolna próba ambitnego ośmieszenia filmu ośmiesza krytyka :)
dobrze powiedziane, filmy są różne i nalezy do nich wykazywać różne podejście ;-)
A no nie.
Przy czym ja po prostu nie lubię komiksów :]
Robię pewne wyjątki dla niektórych mang. Jednak nie oczekiwałbym po komiksie powstałym na bazie serii zabawek i jeszcze Marvelowskim, jakiś strasznych roszad niczym z "Narrenturum" Sakowskiego :)
fajny film, fajnie zrobiony, dobra gra aktorów, śmieszne dialogi, szybka akcja, zero nudy i dużo dobrej zabawy! :D
polecam!
8/10
Rozumiem, że ktoś może byc maniakiem i uwielbiac ten film, ale dając 10, stawiacie go na równi z najznakomitszymi dziełami w dorobku kinematografii. To chyba lekko przesadzone, co? Ja np. bardzo lubię American Pie, ale nie dałbym oceny wyższej niż 7.
Tu muszę napisać, że każdy ma prawo dać taką ocenę jaką uważa za słuszną.
Jeśli dla ciebie wybitnym filmem jest (to tylko przykład) "Nieświadomi. W duchu Freuda"
i nie lubisz np. filmu "Wejście Smoka", to nie znaczy, że możesz mieć pretensje że ja dałem "Wejściu..." dyszkę a ty tylko czwóreczkę byś zaznaczył.
Z resztą co jest wybitnym dziełem kinematografii?
Wielu zgodnie twierdzi, że "Star Wars" (które kocham) a są ludzie, którzy tego nie lubią bo mają jakiś swój powód i dadzą tylko pięć.
Wybitnym dziełem, jest to co za takowe uważasz :)