Pamiętam jak oglądałem Transformersy w wieku ok.5-7 lat i to w dodatku na niemieckim RTL'u, i był tam taki motyw, że czasami do Optimusa podczas transformacji przyłączały się pozostałe Autoboty, i analogicznie z Megatronem. Dokładnie tego nie pamiętam, więc czy moglibyście w miarę możliwości napisać o tym coś więcej? Co to był za typ transformacji? Jak się nazywało "to" co w wyniku niej powstało? (może jakiś link do obszerniejszych informacji)
Z góry wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie jestem co prawda pewien, czy o to chodzi, bo nie jestem znawcą tego świata, ale czytałem ostatnio artykuł i było coś o takim łączeniu się paru robotów w jednego.
http://en.wikipedia.org/wiki/Transformers_technology
Pierwszy podpunkt, "Combiners".
Dzięki informacje naprawde konkretne, ale nie popolsku, ale git bo dają dobry punkt zaczepienia do szukania kolejnych informacji.
O np. chodzi mi jak na tym obrazku http://associazioni.monet.modena.it/glamazonia/mij/cronologie/p-z/imm_p-z/transf ormers-devastator_c.jpg
Transformery - maszyny budowlane o ile dobrze widze, pamiętam i domyślam połączyły sie w jeden duży. I było więcej takich przypadków.
owszem te transformery budowlane o jakich mowisz to Constructicony Ghost Raiderz'e i sa to decepticony jest ich bodaj 5 lub 6(sorki za luki w pamieci) i sa one maszynami budowlanymi(Koparka,dzwig,spychacz itp).Lacza sie one w jednego wielkiego robota o nazwie Dewastator.Dewastator zreszta to pierwszy w historii bajki jak filmow robot-gigant powstajacy z polaczenia innych robotow.W obecnym kinowym hicie w szeregach decepticonow mamy jednego z ich przedstawicieli-wielki dzwig czyli Benecrusher.w transformers 2 bay planuje pokazac wlasnie constructicony jak i dewastatora ale ciekawe jak to zrobi bowiem benecrusher zginol w filmie a dewastator zostal nazwany ten czolg w szeregach deceptow i tez zginol a na marginesie czolg w orginale nazywa sie Brawl wiec male schody przed scenariuszem.owszem w bajce bylo duzo giga robotow u deceptow jak i autobotow.u autobotow byl naprzyklad wielki robot powstaly z polaczenia aerobotow- autobotow w formie samolotow jak i pozniej inny-computron,byl tez omega suprime(jeden gigant robot).u deceptow byl tez bulotikus i jeszcze jden powstaly z polaczenia predatonow.potem byly jeszcze wieksze roboty transformujace sie w cale miasto jak meteroplast(autobot)