7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Muszę się zgodzić z opinią na tym forum że załatwienie Blackouta jest beznadziejnie zrobione,dla mnie to najsłabsza scena filmu.Powinni to koniecznie zrobić Ratchet razem z Ironhidem,nie wiem dlaczego reżyser tego nie zrobił,w tym filmie każda taka scena to na wagę złota jest.Zresztą nie podoba mi się to że po walce z Starscreamem,znikają z filmu i zjawiają się dopiero po fakcie.Bay popełnił duży błąd moim zdaniem,naprawdę ciężko ogląda mi się tą scenę.

Co do filmu to efekty robią niesamowite wrażenie,do tego fenomenalna muzyka,poprostu we wielu scenach miałem przysłowiowy "opad szczeny",min:początek z narracją,przybycie autobotów,transformacja optimusa,no i ostatnie 30 minut filmu to poprostu szok.Co tu dużo gadać najlepsze efekty jakie widziałem kiedykolwiek w kinie a byłem praktycznie na wszystkich hitach opierających się na efektach jak np.:Twister,Godzilla,ID4,Matrixy,spidermany,300,piraci z karaibów,itd.
Pozdrawiam wszystkich fanów transformers.

ocenił(a) film na 8
ironhide1

Racja! Daj jeszcze jakaś mała wzmiankę o scenariuszu, bo tak prawdę piszac to jest on do bani! Prosty i do przewidzenia, a szkoda bo pomysł z Transformersami jest fajny. Troszke zwalona robota.

ocenił(a) film na 10
Frank_Horrigan

ale czy scenariusz was dziwi???zerknijcie na autorow scenariusza a nastepnie zobaczcie sobie filmografie:)))prawie same gnioty od dolu po sama gore:)))nie dziwcie sie wiec!!!cieszcie sie ze Bay potrafil z tego zrobic przyzwoity film ze swietnymi efektami i akcja gadna prawdziwego filmu s-f:)))))a samo zalatwienie Blackouta i inne dziury fabularne to juz niedociagniecie autorow scenariusza wiec Bay,mozliwe ze pod presja producentow , nie mogl z tym duzo zrobic i w tej kwestii sporo do powiedzenia nie mial:)))))pozdro

użytkownik usunięty
Funny_Man

Z jednej strony zjebali film po pierwsze wojsko powinno pomagać ale nie niszczyć samodzielnie ale to co odwalili w filmie zniszczenie Blackout w taki sposób popsuło rozgrywkę .

Oglądając film gdy wkroczył Blackout myślałem ze będzie jadka jak przy Dewastatorze a tu nic szuru bury i go nie ma z 2 strony Deceptikony ,za mało było ujęć za krotko trwały walki 4 razy oglądałem film odnośnie najciekawsze elementy rozgrywka potyczki za mało tego za mało

W filmie według mnie Dewastator wprowadził duże zamieszanie i to było mojim zdaniem najlepsza cześć filmu ale za mało go ukazali w filmie .

To jest ekranizacja bajki Transformers wiec powinni główny nacisk na zabalansowanie 2 frakcji ukazanie większej ilości scen dotyczących robotów dialogi sporadycznie tylko w autobotach Deceptikony mozna powiedziec że wogółe Megatron ta Baricade o Ebay-u ale Starscrem (żyje by ci słórzyć lordzie megatronie)hyhy bardzo dużo jak na 2-go po megatronie najważniejszego deceptikona

Wygląd owszem szczegółnie mi sie podobał wszystkie Deceptikony najbardziej Blackout i Dewastator dobra robota ale za mało były ukazane

Z tego względu trochę zmieniam zdanie na temat na temat filmy nie tak sobię to wyobrażałem

Ale to moje spostrzeżenie na film