7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

byłem wczoraj na "Shreku Trzeci" i widziałem reklame tego filmu bez sensu on jest

ocenił(a) film na 8
fifionek_1991

lol.
czekaj, czekaj, momencik. 1991 to rok Twoich urodzin?
No to dziecino droga nie pleć głupot albo pomyśl zanim napiszesz.
Ten film będzie HITEM!
Czemu od 1986 a właściwie 1984 czyli prawdopodobnie wtedy kiedy Ty jeszcze gryzłeś węgle a raczej na pewno nikt nie pomyślał że będziesz chodzić po świecie, wracając do rzeczy w tym roku powstała ta seria i OD TAMTEGO czasu zyskała miliony fanów na całym świecie którzy teraz mając nawet trzydzieści lat i więcej albo dwadzieścia kilka pójdą na ten film ze swoimi dziećmi, owszem kasa kasa itd itp i co z tego?
Cała seria jest ponadczasowa. Walka dobra ze złem, wspaniałe postacie...
Przyznam się że widziałam Shreka Trzeciego po angielsku, owszem było parę fajnych żartów dla troszku bardziej wyrobionych osób, jakiś tam morał był który do naszej nie za wrażliwej młodzieży może dotrze, ale żart z rzygami był poniżej pasa.
Dobra nvm. Idąc Twoim tropem myślenia co drugi film kręcony w Fabryce Snów powinien być wrzucany do worka z napisem 'bez sensu'.
Dorośnij i może wtedy z sensem porozmawiamy o cudeńku jakim są TFy...

silverene

Hehe w 91' przeczytałem pierwszy komiks transformers, pózniej kupowałem go do końca(o ile końcem był pojedynek i pokonanie Unicrona).Na serial animowany na skynews to wstawałem o 7 rano żeby tylko pooglądac zmagania Autobotów w starciu z Deceptikonami.Nie mogę sie doczekać na ten film.

ocenił(a) film na 10
silverene

patrzcie jak sie nasz fifonek uciszyl hehe ;D
ten film zarzadzi tym roku jak gwiezdne wojny Lucasa ;D (moze bez przesady)
ja TFów ogladalem jakies 12 lat temu zaczelo sie ok komiksow potem byla bjka to bajka HIT wiec dziecko Shrek 3 to jest wlanie bajka dla takich dzieci jak ty chociaz watpie ze i z tego cos zrozumialas(es) ;D
wiec jak sie nie znasz to idz zarzuc jakis temat tu "http://www.filmweb.pl/Muminki+1990+o+filmie,Film,id=119826"

ocenił(a) film na 7
silverene

Ten film będzie WIELKIM HITEM bo gra w nim Shia LaBeouf!! To najlepszy aktor jaki może być... xD i nie chodzi mi o wygląd tylko o jego gre!!

fifionek_1991

Fajnie ze rodzice zabrali cię na Shreka, a nie podobały Ci się jeszcze jakieś zwiastuny?

ocenił(a) film na 9
fifionek_1991

Na Shreku bylem film wypas, ale powiedzmy sobie szczerze, w tym roku to Transformersy zniszcza wszelka konkurencje :)
pzdr

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

fifonek ... lol ^^^^^^^^ czlowieku Shrekuś wow ^^^ TRANSFORMERS zniszcza konkurencje !!!!!!!

ocenił(a) film na 6
Speedfan

Tak wlasnie karzdy to wie ze w tym roku Transformers rzadza na calym swiecie

ocenił(a) film na 8
danus1986

Nawet mój 5 letni brat z rozdziawioną buzią oglądał zwiastun, a po nim wykrzyknął tylko: kiedy idziemy??!!

TransformerS the BEST !!!

fifionek_1991

może autor tego tematu miał na mysli ,że zwiastun Tranformersa jest bez sensu :> z resztą mogli dac lepszy :)

ocenił(a) film na 7
S_R_Corpse

A ja byłam na Shreku dwa dni temu :P I powiem ża zwiastun mi się podobał (ehh... mi sie każdy zwiastun z fajną muzyką podoba :P) i doszłam do wniosku że na pewno pójdę na ten film. Zapewne będzie to hit, jak wszyscy mówią :)

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

Premiera juz za 2 dni w USA !!!! Wtedy zobaczymy ile ten film zaroni w ciagu 3 pierwszych dni !! :)

ocenił(a) film na 7
Speedfan

Masz racje, ciekawe ile :) No ale jakoś mi się nie widzi że pobije hity które juz się ukazały... tak to jest że na kontynuacje chodzi więcej osób bo juz wiedza czym to pachnie...

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

Hihi też byłem wczoraj na Shreku3 i widziałem reklamówke Transformers.
Normalnie wymiata :). Jeśli cały film będzie tak dobry jak reklamówka to można kupować od razu 2 bilety z rzędu.

Mam jednak pewne wątpliwości czy Transformer pobije Shreka pod względem oglądalności. Shrek jest skierowany właściwie do każdej grupy społecznej, pójdzie na niego chłopak,dziewczyna, student, ojciec z małym dzieckiem jak i babcia z dziadkiem. Natomiast na transformers babcia z dziadkiem raczej się nie wybiorą, płeć piękna w większości przypadków też nie będzie zainteresowana.
Natomiast dla maniaków efektów specjalnych [czyli mnie :)] ten film będzie o niebo lepszy od Shreka. Doczekać się już nie moge :)

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

a juz jutro premiera w Stanach..... :D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
Speedfan

alcapon, tak jak wcześniej mówiłam Shreka nie pobije też m.in dlatego ze Shrek to kontunuacja a ludzie na kontunuacje (dobrych filmów tym bardziej) chętniej chodzą. Zwiastun zgadzam się świetny:)
Masz też racje że większosć dziewczyn na to nie pójdzie... to tak jak ze Spidermanem :P Na sali były zaledwie trzy dziewczyny z czego jedna siedziała kolo mnie i podsumowała że "nudny" a druga wyszła w połowie filmu więc... no ale cóż ja na pewno pójdę i znając życie mi sie spodoba bo takie filmy uwielbiam. Jak moje znajome dziwią się że lubie filmy Fantasty i Sience Fiction, tak ja się dziwie że chodzą na komedie romantyczne (które wg. mnie są odmóżdżdzające w większości).
A co do dzieci - to wpuszczą, zobaczycie że wpuszczą ;) Jak na horrory wpuszczają to na Transformers nie wpuszczą?

ocenił(a) film na 5
fifionek_1991

Oosbiscie tez nie twierdze zeby to było coś specjalnego , kolejka adaptacja komiksu. Nie przepadam za takimi bajkami ani HULK , ani Spiderman nie zrobiły na mnie wrazenia ... tego sie poprostu nieda oglądac , nadaje sie dla 10letnich dzieci.

ocenił(a) film na 7
vcore

Powiem ci że ameryki nie odkryłeś z tym że jest to bajka dla dzieci no może trochę starszych niż 10lat, co nie znaczy że odrazu nie da się tego oglądać . W końcu nigdzie nie zostało napisane że kino to jedyne i słuszne to jest to ambitne, alternatywne i najlepiej jeszcze niskobudżetowe. Właśnie większość która pójdzie na film to te osoby które pamiętają serie G1 z czasów gdy mieli 10 lat. Czasami można iść do kina tylko dla efektów i akcji przy okazji można powspominać jak to wszystko poszło do przodu przez te lata, co się zmieniło co zostało takie samo.

Wbrew pozorom w G1 mimo klasycznego podziału ci dobrzy, ci źli, działo się sporo czego 10-latek nie ogarnie.

Dobra a teraz módlmy się o to żeby jak już zrobią ten dubbing to była też dostępna wersja bez niego.

ocenił(a) film na 5
RuFuS

Wiem ze nie odkrylem ,dla mnie poprostu takie adaptacje komiksów sa smieszne ... na supermanie usmialem sie lepiej niz na niejednej komedii ... hul tez mi poprawil humor , Spiderman podobnie jak poprzednicy.

ocenił(a) film na 7
vcore

Wiesz, to zależy co kto lubi. Ja np. nie lubie krwawych horrorow, ale nie wrzeszczę od razu że wszyscy co je oglądają to psychopaci!! Nawet tak nie myślę, poprostu uważam ich za zwykłych ludzi, którzy lubią sobie popatrzeć na dużo krwawych scen ;)
A mi się Spiderman np. podobał. Ale jak już wcześniej mówiłam lubie takie filmy a mam więcej niż 10 lat! Poprostu mam taki gust i tyle. To że Ty tego nie lubisz nie znaczy że wszyscy mają nielubić, więc po co od razu mówić że fily na podstawie komiksów są dla 10latków!?
Troche szacunku dla innych...

ocenił(a) film na 7
vcore

No widzisz jak są dla ciebie śmieszne to możesz spokojnie iść do kina i się pośmiać w końcu śmiech to zdrowie ( podobno ).

Jak widać każdy znajdzie coś dla siebie w danym filmie.

ocenił(a) film na 6
RuFuS

Wzruszyłem się jak usłyszałem głos starego, dobrego Prime :) Warto czekać do sierpnia (szkoda, że tak długo). Czekam na premierę w Polsce i wybieram się :) Naprawdę warto zapłacić za seans -> uczta dla fanów murowana :))

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

Rozumiem że trailer leci bez dubbingu? Jest zatem nadzieja:)

ocenił(a) film na 9
pocoadres

No naszczeście jeszcze wszystkiego nie zdubbingowali:D

ocenił(a) film na 8
pocoadres

Trailer z napisami, to o jakim Wy dubbingu mówicie??

Możliwe, że będą 2 wersje z dubbingiem i bez... z tego co pamiętam, to kiedyś w odległych czasach gdy w kinach królował Król Lew były 2 wersje...

ocenił(a) film na 7
Dextromethorphan

Eragona np. też były dwie wersje, tylko trzebabyło się zapytać przy kasie, bo na stronie internetowej wcale nie pisali ze sa obie wersje :) No i dlatego wielu nie poszło bo im dubbing przeszkadzał... a tak naprawdę mozna było wybrać :D

Invisible_Eve

Byłem dzisiaj na Shrek'u Trzecim ... chociaż oglądałem już te 2 zwiastuny setki razy to na wielkim ekranie robi to wrażenie :D CZEMU U NAS PREMIERA TAK PÓŹNO ???? To było pytanie retoryczne bo każdy wie dlaczego :(

ocenił(a) film na 10
Grievous

fajnie...tworca topicu widocznie nie zna sie na filmach i nie umie rozroznic jeszcze przyszlych hitow od gniotow...ja takze bylem wczoraj w kinie na shreku i mialem okazje obejrzec trailera do transformerow...i na duzym ekranie trailer robi o wiele wieksze wrazenie wraz ze wszystkimi efektami niz na kompie...nawet moja kolezanka ktora na poczatku przed kinem widziala zwiastun do transformerow i kiedy do kumpla powiedzialem ze idziemyu na to a ona odpowiedziala ze to beznadzieja po obejrzeniu na duzym ekranie szturchnela mi i powiedziala boze jaki zajebisty film bedzie...dziewczyna mimo ze nie lubi filmow sf wybierze sie na transformery bo to co zrobili z trailerem to jest majstersztyk i niech lepiej nikt nie mowi ze michael bay to cienias w tworzeniu filmow bo on robi kapitalne filmy akcji !!! i basta :D

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

Dobra o czum to mowa...... film JEST FILMEM ROKU 2007 !!!!! Spiderman 3 był dobry ale zawiodł , Piraci 3 lepszy od Spidera ale tez troche nie wypał.... no ale Transformers to NAJLEPSZY FILM MICHAELA BAY'A !!!!!!!

ocenił(a) film na 9
Speedfan

No patrzcie ile osób było na Shreku Trzecim?? To i ja powiem, że też byłem na tym filmie i też widziałem trailer filmu "Transformers" i stwierdzam po nim, że ten film to bedzie po prostu bomba!! Naprawdę zapowiada sie bardzo fajnie. Transformers napewno bedą kasowym hitem!