7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

no i film pojawił się w sieci. A w Polsce będzie za dobry miesiąc :/ Niech tylko dystrybutor nie narzeka potem na piractwo, skoro zdecydował się na takie terminy premier w poszczególnych krajach

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

Ciekawe gdzies go znalazl
a poza tym to tu nie chodzi o to ze film jest opuzniony z powodu ze bedzie dubbing czy kaprysu dystrubutora a pewnie tym za nasz biedny kraj nie ma na nic piniedzy i pewnie dla ostatniego panstwa daja za free

ocenił(a) film na 5
Gohan85

aż tacy biedni nie jesteśmy - jeśli film jest dobrze promowany, może liczyć na całkiem dobrą widownię (np. ostatnio Shrek 3, który już powoli dobija miliona widzów). W przypadku Transformers bardziej to chyba ignorancja producenta - na liście release'ów jesteśmy na końcu listy za dużo mniejszymi i mniej licznymi krajami.
Chodzi mi o to, żeby się nikt potem nie dziwił, że mało osób pójdzie to obejrzeć, gdyż potencjalni widzowie (głównie młodzież) ściągnie to i tak z netu, a nie będzie czekać do premiery

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

albo to jest tak ze w polsce jest male piractwo to daja na koncu tam gdzie piractwo jest wieksze daja na samym poczatku zeby nikt nie sciagnol
nie wiem sam ale ze jestesmy na samym koncu to poraszka tylko mam nadzieje ze to nie jest spowodowane tym jak ktos napisal ze beda robic dubbing bo to juz bedzie totalna poraszka

wacho_from_bgd

ja uważam, że to, że na tak odległą datę premiery "Transformers" składają się dwie sprawy:

po pierwsze, gdy film zaczął powstawać, być może dystrybutorzy nie myśleli, że film będzie tak dobrze zrobiony i z każdym dniem będzie miał coraz większe zainteresowanie ze strony fanów i mediów...

po drugie, gdy już się o tym przekonali, że film będzie hitem i z pewnością dużo zarobią, nie przenieśli daty premiery na wcześniej, gdyż w tym okresie, kiedy jest premiera światowa 3 lipca, w kinach w Polsce jest wiele innych filmów, które mogą cieszyć się również wielkim zainteresowaniem (takie jak: "Shrek 3" (06.29), "Szklana Pułapka 4" (07.06), "Grindhause: Death Proof" (07.20), "Harry Potter i Zakon Feniksa" (07.27) inne) i ludzie muśieliby wybrać, co mogło by się odbić na zysku z biletów, więc datę pozostawili...

oczywiście są to tylko moje przypuszczenia, jak jest naprawdę chyba nigdy się nie dowiemy...

ja osobiście na film pójdę do kina i pierwszy raz zobaczę go w kinie, nawet jeśli wcześniej uda mi się np.: ściągnąć go z internetu... ;)

ocenił(a) film na 6
Mauricio_Esposito

Mi się już udało go zedrzeć :) Dopiero skończyłem oglądać, ale jest jeden szczegół, który mnie uchroni przed zbluzganiem przez praworządnych - idę też do kina na ten film, bo naprawdę warto. Gdy się kończył miałem to piękne uczucie - dlaczego już koniec, ja chcę jeszcze...

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

Dokładnie jest juz TRANSFORMERS w sieci !!!! Sciagnałem sampla ale chociaz sample jest dobrej dosc jakosci to ogolnie wersja CAM TS jest bardzo okrojona od gory i z dołu !!! Wiec nie warto nawet jej sciagac !! Wiem to ze screenow zrobionych w trakcie filmow przez tych co juz film sciągneli :D

ocenił(a) film na 9
Speedfan

Skoro jestesmy przy premierze itp. to zastanawia mnie Speederman czemu już oceniłeś ten film skoro nie wyszedł i dałeś ocene 10/10 :P

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

aha widze ze ktos w koncu odwiedzil moj profil .... dalem Transformersom 10 :D bo jestem fanem owych robotow :D to samo bylo ze Spiderem 3... dalem mu 10 przed premiera w polsce bo jestem fanem pierwszych dwoch czesci filmu i ogolnie Spidera :D :P

ocenił(a) film na 9
Speedfan

Aha. Sorry ale dla mnie to troche dziwne oceniać film którego sie nie obejrzało:P

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

hehe :D oki oki moze troche to dziwne ale wiem na 100% ze Transformers mnie nie zawiedzie :D

ocenił(a) film na 9
Speedfan

a ja na 90% :p wiem że to będzie hit:D...

P.S. zapraszam na bloga:P

wacho_from_bgd

Ja właśnie oglądałem film i powiem jednym słowem ŚWIETNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda tylko że głos megatrona nie jest podkładany przez tego samego Pana co w bajce z lat 80tych . No cóż nie można mieć wszystkiego:P ALE ZA TO GŁOS OPTIMUSA JEST TEN STARY DOBRY HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S

FILM OCENIAM 10/10

ocenił(a) film na 10
240383

a gdzie go ogladales niby w usa;p, a moze ogladales kinowe cam co jest juz dostepna na necie?

ocenił(a) film na 9
240383

Ja tam juz oglądałem Transformers 2 XD

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Ja wam powiem nie sciagajcie bo
po1 dajcie im zarobic
po2 ogladalem sampla i kopia do bani nie polecam

ocenił(a) film na 6
Gohan85

Ja oglądałem i nie narzekam, a dam im zarobić, bo do kina też pójdę - jest co oglądać :)))

ocenił(a) film na 1
wacho_from_bgd

przepraszam za brutalnosc, ale... g**no mnie to obchodzi!

wacho_from_bgd

Tak Ściągnąłem z neta i obejrzałem!!!!! A do kina pójdę pod jednym warunkiem że nie będzie polskiego dubbingu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
240383

Ja mimo że takie filmy oglądam tylko w kinie i już od dawna czekam na ten moment gdy usiądę w fotelu to jak tylko pojawi się info o polskim dubbingu, odpalam torrenta i ściągam ten film...

ocenił(a) film na 9
pocoadres

Może bedzie taka opcja że bedzie mozna iść na film z dubbingiem albo z napisami:) oby.....

ocenił(a) film na 5
wacho_from_bgd

heh co do dubbingu ciekawe kto by głosu użyczył robotom?
pewnie Ivonę by zaprzęgli do roboty :)

ocenił(a) film na 9
wacho_from_bgd

Jeśli chodzi o dubbing do Transformerów, to pewnie by była klapa tak jak przy Eragonie czy Potterze...Nie, że nie lubię dubbingów(chociaż Shrek ma całkiem niezłą obsadę polską:)), ale ten film lepiej obejrzeć w oryginalnej wersji:)...i oczywiście w kinie, a nie na kompie, to tylko psuje efekt, ale wiadomo że niektórzy nie mogą wytrzymać do polskiej premiery(chociaż przyznaję, że mnie też korci żeby ściągnąć ten film)...lecz wolę poczekać na premierę kinową i obejrzeć ten film, który z pewnością będzie zajebisty:)

ocenił(a) film na 10
wacho_from_bgd

Ja musze sie przyznac film sciaganlem i obejrzalem go po angielsku !!!!! Wybaczcie mi ale nie moge wytrzymac ponad 1 miesiac do polskiej premiery !! :P
PS. FILM ROKU !!!!!!! BEZ DWOCH ZDAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Speedfan

Ale i tak oczywiscie pojde do kina na ten film !!!!! Nawet i ze 3 razy !!! No nie mam słów do opisania wrazen !!! .... :D:D:D:D