7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308317
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Zakładam topic dla tych, co już widzieli film, by mogli do woli: wychwalać, krytykować, itd., itp...
Tylko proszę o dłuższe wypowiedzi! Może wywiąże się z tego fajna dyskusja...

ocenił(a) film na 9
schwa_vowel

Zależy o czym chcesz gadać :) Mi się film podobał( to za mało powiedziane xD) i powiem tak : dużo akcji, humoru i kawałków trzymających w napięciu. Njlepsze momenty były wtedy, gdy Autoboty musiały się ukrywać na podwórku Sam'a, robiąc przy tym nie mały rumor, a Ironhide, czy który to tam był, rąbnął w liny elektryczne xD. Deceptikony również były niezłe, zwłaszcza ten najmniejszy, który włamywał się do systemów, by znależć Megatrona. Prawdę mówiąc, to jest chyba pierwsz film od 7 lat, który: nie był nudny i bezsensowny. Mam nadzieję, że ci też się podobał xD

FanOfAkatsuki

chce gadać o wszystkim właśnie dlatego, że ja się niestety rozczarowałem filmem... ale recenzję zamieszczę jutro, wtedy sobie pogadamy :]

ocenił(a) film na 9
schwa_vowel

Chcesz znać wypowiedzi innych nawet jeśli film ci się nie podobał?

FanOfAkatsuki

hmmm, a co w tym takiego dziwnego? po prostu, ciekawi mnie co inni myślą o filmie... ;-]

ocenił(a) film na 9
schwa_vowel

Nie no spoko, tylko z ciekawośći tak pytam xD

ocenił(a) film na 10
schwa_vowel

Dla mnie film ROKU !!! Masa humoru , efekty ktore sa praktycznie juz tak realistyczne .... , kupa akcji i masa innych szczegółow !!!

ocenił(a) film na 10
Speedfan

mi tez film sie bardzo podobal czekalem na niego odkad sie dowiedzialem ze powstaje z uteknieniem.teraz czekam na 2 czesc bo jestem pewny ze powstanie widzac ze to przeboj kasowy.czytajac forum niektorzy mieli uwage do wygladu transformerow i trochu sie zgodze tytaj-prime owszem jak trzeba,bumbelbi tez oki,jazz i owszem no ale juz ironhide jakosc do swojej wersji animowanej to nie nawiazywal i ratchet tez nie specjalnie.deceptikony to juz zupelnie jakies w budowie takie nie swoje......megatron choc go lubie to dla mnie bionicle a nie stary dobry megs.....starcreem mogl by i byc ale prawda jest taka ze w filmie zaliczyl tylko epizodzik.....moze w kontunuacji bedzie lepiej......pozostale wszystko oki plus.aktorzy odtwarzajacy role glowne spisali sie bdb a dla panii Megan Fox(Mikeala) to z racji wygladu celujacy bym postawil..... ma ten ogien w oczach :-).film na pewno nie pozwoli sie nudzic ani trochu bo akcja goni akcje.jeden z najlepszych filmow ostatnich lat a jak dla mnie to numer jeden!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Speedfan

mi tez film sie bardzo podobal czekalem na niego odkad sie dowiedzialem ze powstaje z uteknieniem.teraz czekam na 2 czesc bo jestem pewny ze powstanie widzac ze to przeboj kasowy.czytajac forum niektorzy mieli uwage do wygladu transformerow i trochu sie zgodze tytaj-prime owszem jak trzeba,bumbelbi tez oki,jazz i owszem no ale juz ironhide jakosc do swojej wersji animowanej to nie nawiazywal i ratchet tez nie specjalnie.deceptikony to juz zupelnie jakies w budowie takie nie swoje......megatron choc go lubie to dla mnie bionicle a nie stary dobry megs.....starcreem mogl by i byc ale prawda jest taka ze w filmie zaliczyl tylko epizodzik.....moze w kontunuacji bedzie lepiej......pozostale wszystko oki plus.aktorzy odtwarzajacy role glowne spisali sie bdb a dla panii Megan Fox(Mikeala) to z racji wygladu celujacy bym postawil..... ma ten ogien w oczach :-).film na pewno nie pozwoli sie nudzic ani trochu bo akcja goni akcje.jeden z najlepszych filmow ostatnich lat a jak dla mnie to numer jeden!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
schwa_vowel

Ja powiem tak- film mi se podobał chodx mam kilka zastrzeżeń- wlasnie jak już wspomniano- Starscream za mało zagrał w tym filmie- a tuż po Megatronie to najbardziej kluczowa postać ze stajni Decepticon'ów
kolejna sprawa- Scorponok- nawet nie pokazał swojej formy humanoidalnej no i ogólnie zdegradowanie Scorponoka do roli zwykłego żołdaka.
Kolejna sprwa- niedopowiedzenia- dużo niedopowiedzeń- ale dobra nie będę wyliczał- mozę wyjaśią to w kontynuacji- serialu bądź grze wideo...
A teraz najwarzniejsze- motyw kostki a raczej tego Sześcianu <W komiksie występuje pod nazwą Bazy podstawowej>
Akcja z hmm- powstawaniem Transformerów poprzez napromieniowanie moca sześcianu jakichś mechanicznych badź elektornicznych przedmiotów- to już przesada i naprawde trzeba przyznac posiadanie duzęj wyobraźni przez scenarzystów, ale to naprawdę najbardziej poroniony pomysł...Można by to było zrealizowac inaczej ale okej niech i tak będzie...<chociarz to mi nie pasuje>
Kolejna sprawa- jak dla mnei akcja toczy się zbyt szybko, ale z drugiej strony w Transformers the movie akcja toczyła sie jeszcze szybciej :D no może dlatego zę za stary jestem <20 lat lol>
No i sprawa kontynuacji- serduszko chce kontynuacji z raji umiłowania tego tematu czyli Transformers ale rozum podpowiada że mozę być nie tak dobrze jak część pierwsza.
PS: dodam ze trochę za durzu humoru a za mało dramatyzmu ale mozę być :D
film w skali od 1 do 10 oceniam <pomijajac moje zamiłowanie do tematu>
na 7. Ale jeżeli ktoś jest fanem transformers tak jak ja to moze pominąć fakt spapranego tematu z kostką i dodać 2 oczka. A fan efektów specjalnych niech doda jeszcze jedno czyli razem 10 :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
schwa_vowel

Czesc. Nie jestem fanem Transformersow (jedynym moj zwiazek z nimi, to transformujaca sie zabawka na baterie, ktora mialem jako dziecko), a na film poszedlem jakby przypadkiem, bo nie bylo niczego innego. I powiem tak: generalnie na filmie sie nie zawiodlem, byl prawie dokladnie taki jakiego sie spodziewalem (mnostwo rewelacyjnych efektow specjalnych, dobra muzyka, gra aktorska - w porzadku, standardowa fabula, przecietnie rozwinieta glebia bohaterow), jedno mi sie tylko nie podobalo: film byl zdecydowanie za dlugi! Nic by sie nie stalo, gdyby skrocic go o godzinke, no moze chociaz o pol... A poza tym - calkiem ok kino akcji dla mlodziezy i fanow.