PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98840}

Triumf woli

Triumph des Willens
1935
7,3 3,2 tys. ocen
7,3 10 1 3224
6,5 15 krytyków
Triumf woli
powrót do forum filmu Triumf woli

Dziki tłum idący za głosem oszołoma! Jestem wręcz wymęczona słuchaniem szczekania niemieckiej propagandy w tym filmie

Frix99

Trudny ten polski język, prawda? Spróbuj raz jeszcze. ;)

Zapominasz, że sam przyznałes: nie chodzi ci o film, o odkrywanie jego sensów, ale o to, żeby mi dokopać. W związku z tym, cokolwiek byś teraz nie napisał, wiarygodności jako rozmówca i partner do dyskusji nie odzyskasz.

zweistein

''cokolwiek byś teraz nie napisał, wiarygodności jako rozmówca i partner do dyskusji nie odzyskasz.''
Ale ja nawet nie mam takich chęci, nawet do tego nie dążę. Skąd Ci się to wzięło?

''Zapomniałeś wskazać osobę z forum, która o filmie napisała bardziej merytorycznie i z większą wiedzą niż ja. Tak drobiazg, ale jaki sympatyczny, prawda?''
A na jakiej podstawie Ty ode mnie tego wymagasz? Ja Cię też o wskazywanie prosiłem. Nie dostałem. Vice versa.

Frix99

Właśnie, więc dlaczego usilnie udajesz, że szukasz jakichś rzeczowych argumentów, skoro to oszustwo?

Pokaż kogoś lepszego, jako wzór tego lepszego poziomu ponad banal i prowokację... Jakoś ciężko, prawda? ;)
Prosiłeś? Ładnie prosiłeś, więc wskazałem, gdzie jest, sam wiesz gdzie pisałeś, i sam znalazłeś. Czego niby nie dostałeś?

zweistein

Nie wiesz, czego nie dostałem? Otóż nie wskazałeś mi dwukrotnie tego, o co prosiłem. Nie będę Ci pokazywać gdzie, uczynię tak samo jak i Ty powiem ''oczka masz, wystarczy poszukać''.

Frix99

Piaskownica w pełnej odsłonie... Wskazałem, ty poszukałes, znalazłeś i zacytowałem. Po co kłamać tak prymitywnie? A, wiem: nie musisz, ale możesz, prawda? :)

zweistein

Niczego nie wskazałeś, powiedziałeś ''oczka masz, wystarczy poszukać' i ''sorry, nie jesteś klasykiem żebym cię cytował''.

Frix99

Facet... Wskazalem. Znalazłeś. Sam skopiowales. Jednak te oczka nie działają już jak należy. Zakropl i spróbuj ponownie.

zweistein

Znalazłem dlatego, że tak naprawdę doskonale wiedziałem, gdzie to jest. Ale chodziło mi o to, żebyś to Ty wskazał. Chciałem zobaczyć, czy potrafisz. Nie zrobiłeś tego, więc niczego ode mnie nie dostaniesz.

Frix99

Kolejna rejterada. To ci wychodzi najlepiej.
Wiesz dlaczego? Bo niewiele innych atutów masz do dyspozycji. Możesz? Nie, musisz.

zweistein

Nie uciekam. Bynajmniej. Nigdzie się nie wybieram. Stoję tu jak dąb i ogłaszam, że nic ode mnie nie dostaniesz.

Frix99

Sprawdź sobie w słowniczku termin ucieczka. Może pomoże, kto wie?

zweistein

Kolejna żałosna próba zabłyśnięcia.

Frix99

Tym, że nie znasz innego znaczeniac słowa ucieczka? Alem błysnął! Zaraz... Na pewno ja? ;)

zweistein

Ty na pewno nie :)

Frix99

Słusznie, to ty swiecisz ignorancją. Nie obawiaj się, nikt ci tego trofeum nie odbierze. :)

zweistein

A Tobie nikt nie odbierze trofeum samozachwytu.

Frix99

Próbowałem o filmie, ale jakoś się nie udało. Pewnie nie wiesz, dlaczego, smyku?

zweistein

''Skoro to banalny truizm''

Banalny truizm? Co za pleonazm.

Frix99

Konkretnie: truizm czy prowokacja? Zdecyduj się. Jak już dojdziesz ze sobą do porozumienia, daj znać,ok? :)

zweistein

Daj znać, jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem :)

Frix99

Ale komu, komu? Złośliwemu trollowi, którego nie obchodzi film? Po co?

zweistein

Ile jeszcze razy wypomnisz mi, że film mnie nie interesuje? 50 czy 100?

Frix99

Skoro ciągle ci się wydaje to naturalne i normalne na forum filmowym... warto przypominać, że ani jedno, ani drugie.
Każdy twój argument w tej sytuacji nie ma wagi.

zweistein

No to wypominaj dalej :)

Frix99

Tylko na poziomie młocki możesz znajdujesz uzasadnienie swej obecności w tej rozmowie. Nie chcesz, musisz.

zweistein

Chcę. Mam nowy cel. Trenuję na Tobie swoją wytrwałość. Warto, dla kondycji.

Frix99

Wytrwałość w trollerce. Zbożny cel. A jaki mądry. Tylko pozazdrościć klasy.
Wystarczy pisać cokolwiek, co zresztą praktykujesz. Dasz radę.

zweistein

Wytrwałość w kontrowaniu dyletanctwa.

Frix99

Nie, nie twoja liga.:)
Wiemy o tym obaj, ale poudawaj dalej, skoro ci z tym lepiej.

zweistein

Zabawne, że znasz moje cele lepiej ode mnie.

Frix99

Liga i cel - to nie synonimy, biedaku.
Cele zaś sam je przedstawiłes, i sam się skompromitowałes, już zapomniałeś?
Order z ziemniaka za otwarta przyłbicę trollika w natarciu.

zweistein

Bajdurzysz.

Frix99

Sorry, z buraka. Rozchmurz czoło, pomyłka naprawiona.

zweistein

A tak w sumie to byłeś wielce zainteresowany tym filmem, a jak przyszło co do czego, to się okazało, że nie masz niczego wyjątkowego do powiedzenia, same truizmy, tak więc hipokryzja level hard

Frix99

Z perspektywy złośliwego trollika? Zapewne. Ale ile waży twoja opinia, smyku?

zweistein

Tyle co Twoja, ale pewnie powiesz, że to nieprawda :)
A do Smyka to pewnie Ty jeszcze chodzisz.

zweistein

https://www.filmweb.pl/film/Triumf+woli-1935-98840/discussion/mieli+rozmach+s*** ****y,2666702

Nie trzeba szukać daleko. W powyższym wątku po raz kolejny można zaobserwować Twoją nieporadność w czytaniu ze zrozumieniem.
Chodzi o fragment:
--- Skoro istotnie "nie robi wrażenia" to dlaczego "arcydzieło propagandy"?
--- Nie użyłem słowa "arcydzieło" w stosunku do tego filmidła; mylisz mnie z kimś innym chyba :-)