Trocki

The Trotsky
2009
5,7 1,1 tys. ocen
5,7 10 1 1082
Trocki
powrót do forum filmu Trocki

film o niczym

ocenił(a) film na 6

Jakiś koleś ma jazdy i zaczyna się realizować. Film jest dość sprawnie zrobiony, ale temat wydaje się dość kontrowersyjny, szczególnie jeżeli ktoś dobrze zna historię. Jakoś nie potrafiłem się z tego śmiać.

wiadp1

Niestety jeszcze nie dane mi było oglądać tego filmu, ale weź pod uwagę że w Ameryce (czy nawet we Francji) Trocki kojarzy się zupełnie inaczej niż w Polsce i zupełne inne jest jego znaczenie jako postaci. A tak z normalnych tematów: dużo w tym filmie Jessici Pare? Pzdr

duraq

niestety niewiele

ocenił(a) film na 7
wiadp1

jak już ktoś wspomniał tu na forum,jego kontrowersyjność jest widziana oczami czerwonych alergików,przeciętna osoba która nie podchodzi do tego jak średni komentator wirtualnej polski nie zobaczy w tym filmie aż tak ogromnych kontrowersji. Ja osobiście znam historie i uważam że to właśnie nasza choroba narodowa-nieumiejętność śmiania sie z tego co minęło i czego juz nie ma.Z misia się śmiałeś?z Rejsu? mimo że znasz historię-zapewne.Więc z czym tutaj masz problem?Ja dawno nie usmiałam sie przy żadnej komedii tak jak przy tym groteskowym dziele.Sama postać Trotsky'ego w ciele don Kichota naszych czasów jest całkiem zabawna i jednocześnie nie zgadzam sie aby film był o niczym. W bardzo banalny sposób byc może,ale jednak,jest pokazane leniwe społeczeństwo które idzie jak stado w obranym przez innych kierunku i godzące sie na wszystko co mu narzucą,bo przecież "nie mamy z nimi szans".Nie zaprzeczam że jest tu jakis głębszy sens-to film komediowy,nie refleksyjny dramat psychologiczny człowieku,ale sens mimo wszystko jest.Nie widzisz?

ocenił(a) film na 7
Shrodis

sedno