PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179223}

Trudna miłość

The Cake Eaters
2007
6,2 3,1 tys. ocen
6,2 10 1 3053
Trudna miłość
powrót do forum filmu Trudna miłość

.. o powolnie toczącej się akcji. Normalnie byłaby to dla mnie zaleta, ale tym razem tego „czegoś” mi zabrakło, całość nie urzekła.. Niemniej warto. Widzimy parę dni z życia dwóch rodzin, poznajemy ich małe sekrety. Najwięcej kontrowersji wzbudza relacja chorej córki i jej matki, która w dość specyficzny sposób próbuje „zadbać” o jej przyszłość. Jednak wątek ten nie został należycie wykorzystany. Jak zresztą i inne: film kończy się w momencie, w którym nic nie wiadomo, co będzie dalej. Taki zabieg ma swoje zalety, jednak mnie nie przekonał, jedynie 5/10.
Ciekawe czy inny filmaniak podzieli moje zdanie..? :)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

American Psycho będzie w sobotę o 23:05. A po nim na Zone Europa poleci:
http://www.filmweb.pl/film/Zrozumieć+ciszę-1994-9534
jak nie będziesz zmęczona kopcami kreta to możemy sobie pooglądać:)

Argento251

Ok z chęcią obejrzę :D

Argento251

A dzisiaj nic nie oglądamy? Myślałam, że tak i sobie napiekłam muffinek :P

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

W takiej sytuacji nie umiałbym odmówić:) Tylko że w tv nic nie widzę ciekawego.. Iplex więc? Ale ja mógłbym dopiero po północy, do tej godziny mam neta limitowanego.. Chyba że zobaczylibyśmy coś z tego:
http://www.iplex.pl/filmy/domowe-pieklo,1594
http://www.iplex.pl/filmy/krzyk-sowy,1223
oba mam u siebie nagrane na dvd, więc ty mogłabyś oglądać na Iplexie, ja z płyty.. "Krzyk sowy" jak pamiętasz już oglądałem, to jeden z moich polecanych i z chęcią mógłbym go sobie odświeżyć, a tego drugiego nie znam, ale wydawał mi się bardzo ciekawy..

Argento251

To może ten "Krzyk sowy" ponieważ horrory oglądam tylko za dnia :P Nawet kilka razy przekładam "Wywiad z wampirem", aż wreszcie sobie nagrałam i obejrzałam w ciągu dnia:P

Argento251

aa ostatnio zapomniałam Ci polecić jeszcze jeden film, jeden z moich ulubionych kina europejskiego. Do obejrzenia na iplexie za darmo :D http://www.iplex.pl/filmy/zlo,1694

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Zaznaczony do obejrzenia:)

No to ok, "Krzyk sowy", powiedz tylko godzinę. Ja będę gotowy już od 21-ej.

Argento251

hmmy a moglibyśmy tak 22:45? bo chciałabym zobaczyć jednak ten volver, ponieważ ma bardzo dobre opinie i wysoką ocenę na filmwebie :)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Jak najbardziej, dla mnie im późniejsza pora, tym lepiej:) A ten Volver kończy się o 23:45 jak widzę, to o tej się umawiamy?

Argento251

aa właśnie miałam napisać 23:45 pomyliło mi się :) niechaj tak będzie :D jesteśmy umówieni :) Potem Ci napiszę czy mi się podobał ten Volver :)

Argento251

ee jednak nie patrze na Volver zagapiłam się na kuchenne rewolucje :P wiec jak jesteś wolny możemy oglądać Krzyk sowy

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Aaa, oglądałem ten "Życie jak dom" i nie widziałem Twojego komentarza... Zaczęłaś już oglądać?

Argento251

jeszcze nie oglądam, dokończ sobie , zaczekam :)

Argento251

i jak się podobał?

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

W miarę podobał, bardzo smutny film..
Ja jestem już gotowy, zaczynamy? Nie pamiętam już, czy na Iplexie było to fajne tłumaczenie "pod drzewkiem Bonzai kluczyk się czai...", powiesz mi później, bo ja zapuszczę sobie z płyty:)

Argento251

ok i'm ready :D

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Więc start:)

Argento251

Dosyć fajny ten film, końcówka mnie przeraziła. Nie spodziewałam się, że Julia Stiles się zabije, a Greg współpracuje z byłą żoną Boba. Poza tym Julia Stiles ma okropną intonację głosu, zero emocji, słucha się jak syntezator mowy IVONA. Bob wzbudza skrajne emocje, irytuje, ale jednocześnie jest go szkoda. Podobała mi się scena na rozwidleniu dróg, w której droga do domu była oświetlona, a do domu w lesie ciemna, scena bardzo wymowna jakby przejście na ciemną stronę mocy :P i jeszcze fajna scena jak Greg strzela do staruszka i Boba, bardzo ładnie nakręcona i robi wrażenie. Żałuję, że nie ma połówek w skali ocen filmwebu, dałabym 6,5 a tak daje 6. Teraz muszę obejrzeć odcinek Modern Family inaczej nie pójdę spać :P

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Szkoda że nie polubiłaś Roberta bardziej, to było warunkiem by ten film mocniej Cię wciągnął.. Mnie on nie irytował, od początku postawiłem się w jego sytuacji i wczułem w jego postrzeganie świata i myśli.. Może dlatego, że we mnie też sporo jest z takiego samotnika?:) No cóż, nie urzekł Cię jeden z moich ulubionych filmów, może następnym razem trafimy na coś, co spodoba się nam obu tak samo:) To miłej nocy, też sobie chyba jeszcze jeden odcinek "Czystej krwi" zapuszczę:)

Argento251

Ja nie jestem pewna czy on mnie rzeczywiście irytował, targały mną bliżej nieokreślone emocje jeśli chodzi o tą postać :) On jest taki trudny do określenia, ja też jest typem samotnika ale nie utożsamiałam się z tą postacią, a może to przez ta Julie Stiles. Film mi się ogólnie trochę dłużył. Może za drugim razem mi się bardziej spodoba, z filmami jest czasem jak z piosenkami, które dopiero po kilku przesłuchaniach zaczynają się podobać. Może będzie tak w przypadku tego filmu :D pozdr

Argento251

Dzisiaj przed American Psycho na tvp1 leci Vicky Cristina Barcelona o 21:20 muszę zobaczyć za co Penelope Cruz dostała Oscara. Siostra oglądała, ale przetrwała tylko do połowy, bo podobno nudny jak flaki w oleju :/

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Oglądałem to już z rok temu, też jakoś specjalnie do gustu mi nie przypadł, zdecydowanie wolę starsze filmy Allena.. Ostatnim jaki polubiłem, ale za to bardzo, był "Przejrzeć Harry'ego".. Szkoda że to nie go puścili, mielibyśmy prawdziwy hit na sobotę:)
Nie wiem czemu, ale nie mam jakoś smaka na American Psycho.. Dziwne, bo to też jeden z moich ulubionych filmów.. Miałem go nagrywać, ale wczoraj padła mi nagrywarka (no dobra, sam ją usmażyłem.. Chcąc pewną usterkę naprawić rozkręciłem ją, ale później źle druciki skręciłem i po włączeniu do prądu tylko dym z niej poleciał:).. Ale już włączam jedynkę, może jak się zacznie wczuję się w klimat i humor mi wróci:)

Argento251

No mam nadzieję :D Miłego seansu :D

Argento251

aaa zapomniałam, napisać American Psycho to również jeden z moich ulubionych filmów :D Scena z wizytówkami genialna :D A Bale za ten film już powinien dostać Oscara, a drugiego za Mechanika :D

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Tak, wizytówki genialne:) Ale właśnie miałem pisać, że jednak nie mam teraz na ten film ochoty.. A nie chcę oglądać na siłę bo tak mi się on zbrzydzi później.. Oglądnął bym sobie coś, czego jeszcze nie widziałem..

Argento251

czyli proponujesz wspólny seans? no ok :) a co? ino skończę American Psycho :)

Argento251

Przeglądam właśnie iplex i musimy zobaczyć kiedyś ten film bo zapowiada się bardzo ciekawie :) http://www.iplex.pl/filmy/chopper,56

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Leciał niedawno na TVP Kulturze, mi całkowicie nie podszedł, z 10 minut wytrzymałem:) Szkoda że horrorów w nocy nie lubisz oglądać.. Ja przełączyłem się na 2 część Muchy na Polsacie:) I jeszcze coś bym zobaczył, wczesna godzina:) Też przepatruję Iplex.. A Ty? Masz jeszcze na coś ochotę czy już Cię nie ma..?

Argento251

Obejrzałam jeden odcinek Dwóch i pół i poszłam spac :) dzisiaj możemy coś obejrzeć, a potem dopiero we piątek moge towarzyszyć Ci w seansach bo w czwartek mam obronę pracy licencjackiej <stres> trzymaj za mnie kciuki :). Gadam tak ale pewnie zamiast się uczuć bede patrzeć. filmy ;p pozdr

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Ok, będę trzymał kciuki. Ponoć w moim wykonaniu jest to bardzo skuteczne, ilekroć ktoś mnie prosi zawsze idzie po jego myśli, więc możesz być spokojniejsza:)
Nie widzę dzisiaj nic ciekawego.. Choć zaraz.. Hook leci na tele5!
http://www.filmweb.pl/film/Hook-1991-1220
Oglądałaś? :)

Argento251

widziałam, ale dawno temu, możemy obejrzeć bo mi się podobało :) o której leci?

ocenił(a) film na 5
Argento251

ok to będziemy oglądać :D

Argento251

Leci dzisiaj jednak cos interesującego :D Tanczący z wilkami http://www.filmweb.pl/film/Ta%C5%84cz%C4%85cy+z+wilkami-1990-1257
oraz Vince niepokonany http://www.filmweb.pl/film/Vince+niepokonany-2006-249157

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

"Ale kina" nie sprawdzałem, bo nie mam:) A ten drugi film pisze tam że leci jutro?? Tak czy siak, będziesz oglądać lub już widziałaś?
Spóźniłem się trochę na Hooka, ale już oglądam, nawet ładny obraz ma teraz tele5, jak ostatnio tu na film patrzyłem był okropny:)

Argento251

ta tak patrze :) no też mam ładny obraz nawet. Niestety nie widziałam obu filmów. Kurcze a mi filmweb w oknie " nie przegap w tv" pokazuje źle mo se nastawiłam "jutro" zamiast dzisiaj :P ale dzisija leci np. prawo bronxu. ie widzialam wiec obejrze :) powiem Ci, że oglądałam Dawno temu w Ameryce i bardzo fajny, wciągający, nie widziałam końcówki jakieś 30 minut bo poszłam spać, ale muszę sobie skończyć kiedyś. Nie wiem ale DeNIro nie robi na mnie wrażenia, nie rozumiem potoku słów zachwytu pod jego adresem. Dla mnie w 99.9 filmów ma ciągle tą samą "minę gangsterską" podniesione łuki brwiowe i usta w "podkowę". Zresztą Meryl Streep też nie dzierżę, dla mnie gra zbyt teatralnie, ma zbyt zamaszystą gestykulację :) sorry nie na temat :P

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Cały ten temat chyba jest nie na temat:) Ja też fanem tych największych gwiazd nie jestem, pewnie dlatego że nie lubię oglądać topowych filmów.. Bo to chyba na tym polega, De Niro zagrał w wielu świetnych filmach które mają masę fanów, i oni za to go lubią. A wśród zwykłych widzów takich jak my mało jest wykształconych krytyków filmowych czy znawców gry aktorskiej (o czym jednak wielu zapomina.. Ja np. zawsze od oceny gry aktorskiej uciekam, tak jak przy Kristen o którą się wcześniej pytałaś. Wiem że ekspertem nie jestem więc nie oceniam.. Aktor musi wybitnie słabo zagrać bym mógł to dostrzec:) potrafiących wszystkie jej aspekty dostrzec, zwykły widz jest bardzo stronniczy - aktor gra w dobrych filmach = jest aktorem dobrym..
I znów reklama.. Hook to piękny film, ale przez nie źle się ogląda, za długo.. Mi już wystarczy, wyłączam się:) Miłego wieczoru:)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Hej, i jak tam u Ciebie po świętach? Ja miałem małą posuchę z filmami, ale czas nadrabiać zaległości:) Wbijamy tutaj:
http://www.filmweb.pl/film/Moje+życie+beze+mnie-2003-40767/discussion/w+TV,18950 32 ?
albo ten obraz też zapowiada się ciekawie:
http://www.filmweb.pl/film/Skok+do+wody-2005-277590
Oglądałaś może któryś z nich i możesz polecić?

Argento251

cześć :D a dobrze dobrze po świętach :) jadło się, oglądało filmy i.. jadło :D przez święta obejrzałam 15 filmów :) zaraz się wezmę za ocenianie :D Żadnego z tych dwóch nie oglądałam i nie wiem, który obejrzeć <myśli>

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Ja chyba zerknę trochę na ten pierwszy bo zaczyna się wcześniej i zobaczę czy mnie zainteresuje, będzie najwyżej na kiedy indziej (bo jest on dostępny na Iplexie jak widzę), a oglądać będę chyba ten drugi...

ocenił(a) film na 5
Argento251

A nie, ten pierwszy zaczyna się później, mam błąd w gazecie.. No to tym bardziej obstawiam "Skok do wody"..

Argento251

OK więc niech będzie skok do wody :D ps. obroniłam pracę na 5 :D

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Trzymałem wtedy kciuki:) Może trochę za późno sobie przypomniałem, bo gdzieś koło 16-stej, ale zawsze się liczy:)

I jak ten pierwszy film? Coś takiego jak z cyklu okruchy życia, nie? Nie wiem czy nie przełączę się na ten na jedynce...

ocenił(a) film na 5
Argento251

Zerkłem chwilę i przełączam, to będzie dużo lepszy jak dla mnie film.. Ale tamten dogram i też jeszcze dzisiaj dokończę.

Argento251

no ja właśnie zrezygnowałam bo mnie w ogóle nie wciągnął :P a mam takie głupie coś, że muszę każdy film do końca obejrzeć choćby nie wiadomo jaka to była szmira :P ale tego nie zdołam :D ja obejrzę odcinek are you there, Chelsea :) muszę jutro wcześnie wstać jadę do biblioteki, zamówiłam sobie 4 świetne książki na temat kinematografii. Jak przeczytam, napiszę Ci czy warto przeczytać :)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Ja za to ten film z jedynki, "Moje życie beze mnie", polecam. Od razu mnie wciągnął i bardzo mi się podobał:) Szkoda że przeze mnie nie oglądaliśmy go razem..

Argento251

hehe jak przez Ciebie :P po prostu tak wyszło :D możemy dzisiaj obejrzeć coś, jako że lubisz horrory to leci na tvn Przypadek 39 o 22.30 a wcześniej o 20.00 na tvn7 leci Cena odwagi z Anżeliną Dżuli :D:P chętny? :)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

Dwudziesta to trochę za wcześnie jak dla mnie na film:) Przypadek 39 już oglądałem, nie zły, choć nie umywa się do Sieroty (często te 2 filmy są razem wymieniane i rywalizują ze sobą). Włączyłem, chwilę z Tobą popatrzę, ale później chyba sobie puszczę "Sublokatorkę" na dvd bo tak mnie jakoś smak na nią naszedł:)

Argento251

aaa dziękuję za poświęcenie :D a też potem coś obejrzę chyba dokończę Paula bo skończyłam w połowie :)

ocenił(a) film na 5
Sorella_filmaniak

No co? Prawie godzinę oglądałem :D
I jak Ci się podoba? Ja już odpalam dvd, miłej nocy.