PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118195}

Trudne słówka

Spanglish
2004
6,6 18 tys. ocen
6,6 10 1 17997
4,8 6 krytyków
Trudne słówka
powrót do forum filmu Trudne słówka

ZAKOŃCZENIE ! Myślałam że John odejdzie od Debory i zwiąże się z Floor i że Cristina będzie mogła chodzić do tej szkoły prywatnej a to się skończyło dramatycznie ! Matka strasznie skrzywdziła córkę która zdążyła się zaprzyjaznic z tymi dziecmi ,pokochała Deborę jak drugą matkę a Johna jak ojca.Daję 7/10 bo cały film (oprócz oczywiście zakpńczenia?) mi się podobał.

Mayte

Z tym, że takie zakończenie jakie ty zaprezentowałaś wcale nie byłoby takie idealne. Gdyby John związał się z Flor i odszedł od Debory to córka Flor prawdopodobnie też nie byłaby zadowolona, skoro- jak sama piszesz- przywiązała się do Debory i pokochała ją. Deborah pewnie zabrałaby dzieci ze sobą, więc Cristina raczej by się z nimi nie widywała. Cristina mogłaby mieć nawet matce za złe, że rozbiła tą rodzinę. Dla niej idealna sytuacja była taka, że Flor nadal pracowała u Johna i Debory, a nie taka, że matka rozwala czyjś związek. Po drugie, taki hollywoodzki happy end jest niestety mało życiowy. Mi się to zakończenie podobało, bo było po prostu realistyczne. Poza tym nie sądzę, żeby Cristina czuła się skrzywdzona przez matkę, co można wywnioskować z końcowej mowy.

Mayte

Nie ma to jak obniżać ocenę filmowi tylko dlatego, że zakończenie było inne niż sobie planowaliśmy... dla mnie za kończenie dobre bo trudno aby w każdym filmie było szczęśliwe zakończenie, w życiu w przeciwieństwie do większości filmów wszystko nie kończy się szczęśliwie i dobrze, że wszystkie filmy nie są robione na "jedno kopyto" - żyli długo i szczęśliwie,.. zresztą bez przesady, to zakończenie nie było dramatyczne.