PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118195}

Trudne słówka

Spanglish
2004
6,6 18 tys. ocen
6,6 10 1 17997
4,8 6 krytyków
Trudne słówka
powrót do forum filmu Trudne słówka

głupi niezwykle naiwny amerykański dla dzieci w wieku od 10 do 15 lat dotrwałem do 40 minuty i puściłem blusa ... jeżeli oglądacie filmy przynajmniej ciut ambitne NIE OGLĄDAJCIE
PS. oglądałem po przeczytaniu opinii na forum :C

ocenił(a) film na 10
_psydwa_

Przepraszam że cos napisze:p, ale czy 40 minut filmu Cie upoważnia żeby pisac na jego temat jaką kolwiek opinie. Tak sie sklada że ja mam 22 lata a jestem tym filmem zachwycony i nie sądze aby owy film przypadł do gustu dziesięcio letnim dziecią, dziesięcio letnim dziecią może co najwyżej przypaść do gustu "Zły mikołaj". A wracając do samego filmu,) film ten to dosłownie samo życie, które ukazuje trudności dnia codziennego. Ale widząc w obsadzie Sandlera na pewno sie nastawiłes ze potknie sie dwa razy na skurce od banana i walnie głową w sedes....

kleudius

a Ty zanim zaczniesz wyglaszac madre pouczenia, naucz sie ortografii....

ocenił(a) film na 10
majeczka_4

Taaa oczywiście najłatwiej jest komuś wytknąć błędy w pisowni, jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz wogóle..
Ps. ja zdaje sobie z tego sprawe że napisałem skÓra przez u (otwarte) poprostu zwykła literówka, ALE ja bynajmniej zaczynam zdanie z dużej LITERY..

kleudius

Co wg Ciebie oznacza słówko "bynajmniej"? Polecam Ci sprawdzenie jego znaczenia w słowniku. Sugeruję też, żebyś nie bał się słówka "przynajmniej". Tródne słówka ;-)

ocenił(a) film na 10
StrasznyTyp

I poto odświeżałeś temat, ktory ma niemal rok, aby mi napisać o słówku przynajmniej. No rzeczywiście trudne słówka..
Mimo wszystko dzięki za fatyge..

kleudius

Tak, własnie po to to zrobiłem - na naukę nigdy nie jest za późno, kolego :-P

StrasznyTyp

"dziesięcio letnim dziecią" to jest kompilacja błędów....

ocenił(a) film na 10
kleudius

Odświeżam temat:
"a Ty zanim zaczniesz wyglaszac madre pouczenia, naucz sie ortografii...."

Rzeczywiście strzeliłem pare gaf w komentarzu z dnia 25 stycznia 2006 r., gdzie ja miałem głowe. Żeby nie było gadki że zaśmiecam temat, zdania o filmie nie zmieniłem, REWELACJA.

kleudius

To ja jeszcze wytknę tylko błąd wynikający z użycia zaimka OWY (owy film), gdzie poprawnie powinno się użyć zaimka ÓW (ów film). Błąd ten jest niestety bardzo rozpowszechniony, niczym plaga. Podobny los spotkał słowo "bynajmniej"...

_psydwa_

Mnie niestety spotkał ten sam los. Twój post powinien służyć za banner ostrzegawczy. Choć opłacało się dotrwać do końca bo pada tam jedyne mądre zdanie: „ (…) Your acceptance (admission to Princeton) while it would thrill me WILL NOT DEFINE ME. My identity rests firmly and happily” … to już niech każdy sobie sam dopowie.

ocenił(a) film na 4
_psydwa_

Popieram. Wczoraj oglądałem "Czułem Słówka" tego reżysera i rewelacja, a tego się nie da oglądać.

ocenił(a) film na 9
_psydwa_

Nie jest łatwo podsumować ten film tak po prostu. Łączy rozne gatunki...poza tym, raczej lubimy filmy w okreslonej konwencji. Ten jest inny. Zdecydowanie trzeba obejrzec caly film. Osobiscie bardzo go lubię...porusza mnie i kropka. Pokazuje najtrudniejszą relację z mozliwych, czyli zwiazek matki z córką i jeszcze wiele innych. Lubię filmy, ktore dotykają subtelnych tematow. Pisanie o filmie jako o totalnej klapie to gruba przesada. On ma się prawo nie podobać...ja tez nie wszystko lubie...ale film jest dobry i na pewno warto go zobaczyć.