Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528243
8,1 70 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

Carreya można nie lubić ale należy go szanować. Mimo własnych przeżyć, ma niesamowite umiejętności grania ludzi dramatycznie szalonych, śmiesznych, głupkowatych, ale i prawdziwych. Emocje jakie potrafi zostawić na ekranie to nie byle co. Aktor wciąga nas w problem postaci jakiej gra rolę. Pozwoliłem sobie napisać o nim tak wiele bo "The Truman Show" jest właśnie o tym. Ludzie oglądający Trumana są zaabsorbowani nim przez lata, bo jest prawdziwy. Ludzie do kina często idą na film po prostu gdy widzą w obsadzie linijkę zapisaną następująco: Jim Carrey.
Ten ogromny Big Brother, został świetnie napisany i bardzo dobrze wyreżyserowany.
Co ciekawe tyczy się wielu z nas, sam mam czasem wrażenie że wszyscy raz robią mi na złość raz mi pomagają, a cały czas obserwują.
Film dobrze obnaża nasze urojenia.
Ocena:9/10

zwichrowaniec

Nie cierpiałam Carreya za jego głupkowate role, dopóki nie obejrzałam "Truman Show". Szkoda, że tak rzadko można oglądać go w "normalnych" rolach. Pokazał, że stać go na coś więcej, niż struganie durnych min i wydawanie przeróżnych dźwięków, niekoniecznie twarzą...