Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528257
8,1 70 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

ŚWIETNY. Można by o nim wiele powiedzieć ponieważ dotyka wialu kwestii z życia, ale napiszę tylko tylę, że film powstał w 1998 lecz jak dla mnie jest dosyć akualny, szczególnie jeśli chodzi o roli medów w życiu człowieka. Kto wie może każdy z nas jest bohaterem takiego programu :P

ocenił(a) film na 9
akasha_33

Świetny pomysł i realizacja. Polecam

ocenił(a) film na 10
akasha_33

"kto wie może każdy z nas jest bohaterem takiego programu", aż po twoim komentarzu przypomniał mi się, jak pierwszy raz oglądałam ten film i poruszył mną tak bardzo, że naprawdę przez moment zaczęłam zastanawiać się, czy to możliwe, że też jestem żeńską wersją trumana, którą obserwują inni. a tak teraz na poważnie, to film jest jedyny w swoim rodzaju i oglądając go, nie czuć wcale, że został nakręcony aż 13 lat temu! dotyka spraw, które są istotne do dzisiaj (wpływ mediów na nasze życie), a poza tym to zawiera uniwersalny motyw miłości, która przetrwa nawet to, że obiekt uczuć jest uwikłany w jakimś reality-show. a co dla mnie najważniejsze w filmie to to, że truman pokazuje, że warto zawalczyć o swoje, choćby cały świat był przeciwko nam. piękny film! :)

ocenił(a) film na 8
still_dreamin

Warto dodać, że Truman nie byłby tak inspirującą postacią, gdyby nie genialny Jim Carrey i jego mimika twarzy.