Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528257
8,1 71 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

Najpierw Christof mówił, że na początku uzywali tylko jednej kamery czyli pokazywali jak Truman sie rodzi, a później mówi, że dopiero go wybrali z niechcianych dzieci :/ i wybrali wcześniaka czyli trumana. Tez to zauważyliście?

ocenił(a) film na 9
MlodY

A tak po za tym, żeby nie było nedomówień film jest rewelacyjny i niesie przesłanie.

ocenił(a) film na 7
MlodY

Właśnie po raz n-ty zobaczyłam Trumana i zastanawiałam się nad tym samym Pozdrawiam :)

asluk

Heheh ja tez to zauwazylem :) Tego akurat nie zauwazyli producenci :)
Choć nierealny to fajowy filmik :) Zawsze mozna obejrzec w TV. pozdro.

ocenił(a) film na 8
Poznaj_Rzeznika

no takie zycie jak trumana jest nierealne ale w sumie nasze się troche upadabnia :/
kazdy ma już komórke, jesteśmy monitorowani wlasciwie z kazdej strony, miasta monitoring, sklepy monitoring itd. wideotelefony i kupa sprzetu który nas otacza. Na szczescie mieskzamy w polsce a nie w japoni dlatego czeka nas to dopiero za 30 lat :DDD i cieszmy się tym :)
Nie mówie ze ktoś zbuduje takie coś ale coś w tym temacie jest.
pzdr

amlam

Niestety się z tobą zgadzam (nie da sie zachamować rozwoju cywilizacyjnego ale niesie on z soba również nietypowe zagrożenia)

ocenił(a) film na 8
GrEgOr86

fajnie ze rocznik 86 (po nicku tak sadze) dostrzega problemy tego świata :D
a dyskusja powyzej i ponizej dot. jakiejś tam niescisłości (która moze i wyraźna ale nie jest istotna w filmie) przysłania chyba niektórym cały film. Co mnie obchodzi jakaś wpadka tego typu ?! to że np. w Speed było widać pare razy kamery na zderzaku autobusu nie swiadczy o beznadziejnosci tego filmu prawda ?
pozdrawiam osoby które nie czepiają się głupich szczegółów w filmach
pzdr

ocenił(a) film na 8
MlodY

damn right, szkoda bo takich wpadek wiecej, a ludzie, ktorzy nie tak jak wy, nie przemysleli filmu, a szukaja jedynie tych wpadek i ciesza sie jak dzieci jak cos znajda

ocenił(a) film na 9
thenryk14

oj chłopie, lubisz wkurzać ludzi, żeby nie pisac dwa razy tego samego to skopiuje swoja wypowiedż z innego tematu:

To że film jest genialny i niesie przesłanie to juz chyba kazdy wie, ( no może nie każdy :D:D). Film nie jest nowy i komentarzy o nim było już wiele, a to jest po prostu pytanie z ciekawości czy możliwe jest zbudowanie takiego czegoś. Przeciez nie muszą byc wszystkie tematy zwiazane z tym jakie wartości niesie Truman Show. Forum jest aby napisac kilka spostrzeżeń i ciekawostek na temat filmu, a pytanie o kopułe takowym jest, no w tym przypadku o dziecko.
Pozdrawiam :)

MlodY

A nie wpadłeś/aś na to, że mogli filmować porody wszystich "kandydatów"? 1 kamera dla każdego...

ocenił(a) film na 9
Altharis

powiedział że zaczynali od jednej kamery nie od kilku.

MlodY

Może to była jedna, a może miał na myśli, że z Trumanem zaczynali od jednej

ocenił(a) film na 10
MlodY

Chyba nie, ponieważ w filmie jest powiedziane, że Truman został wybrany chyba z 5 niechcianych już urodzonych dzieci.

ocenił(a) film na 9
MlodY

powiedziane było, że wybrali go z piątki nie chcianych ciąż dlatego, że urodził się akurat w jakiś tam ustalony dzień, poza tym kochani moi wątpie żeby dzieci rodziły się RÓWNOCZEŚNIE (jak zapewne wiecie rodzi się przez kilka godzin, wyjście niemowlaczka na świat jest końcowym etapem, najpierw są skórcze... zdążyliby przygotować jedną kamere)

ocenił(a) film na 9
darling

Christof powiedział, że zaczynali od JEDNEJ kamery i w tym samym momencie pokazywali obraz z brzucha, dopiero tworzącego sie bobasa. i to mi nie pasi.

użytkownik usunięty
darling

taa...możeby zdążyli ale co by z nią zrobili? Na tym filmiku co on mówi że zaczynali od jednej kamery, to Truman sie dopiero...e...robi w brzuszku xD Mała niescisłość ale i w tym i wtym chceili urozmaicić ten fili pokazać jakie to ee...niewiarygodne :) ale mi sie tam opdoba :) wąłsnie ta jego neiwiarygodnosc

MlodY

jeśli już by mówić o nieścisłościach to mnie bardziej zaintrygował motyw w jaki sposob dostal się tam ten koles ze spadochronem. Z centrum na księżycu raczej by nie doleciał, tymbardziej w bialy dzien, a dostanie się przez tak szczęlną kontrukcję też myślę odpada, ale kto by sie nad takimi rzeczami rozwodził :) film jak zawsze, swietny.

ocenił(a) film na 10
MlodY

Niezła spostrzegawczość:) Nie zwracałem na to uwagi. pozdro

Belletti

Ja nie zauważyłem nie ścisłości. Nie zapominajmy że producenci z filmu i Christof chcieli pełnić tylko rolę Boga ale byli tylko ludżmi więc Christof mogł się po prostu pomylic albo nie zwracał takiej uwagi na szczegóły jak przeciętny Telemaniak. No a co do spadochroniaza to może właśnie facet który zajmował się uszczelnianiem kopuły otwożył w niej włazik no i skoczył. Tak chyba tez by mogło być jakby sie dobrze zastanowić.:)