Takie pytanie, bo oglądałam film, który mi sie dość podobał, a nie wiem, jaki jest jego tytuł. Może wiecie?
To było o kolesiu, chyba jakimś na H, który sobie normalnie, porządnie zył i nagle sie okazało, ze jest postacią z książki takiej kobiety, która w dodatku chciała go uśmiercić na koniec. No i tam się zakochał itd, a wreszcie to zegarek uratował mu zycie kiedy miał bliskie spotkanie z autobusem
Pomożecie?
Z góry dzieki.
Ten opis na początku przypominał mi "Numer 23" ,ale facet był bohaterem własnej książki, więc to raczej nie to. Aczkolwiek film też fajny i też z Jim'em.
I jeszcze coś podobnego było w "Sekretnym oknie", ale znowu autorem jest facet (Johnny Depp).
Sorry, to jedyne co mi przyszło do głowy.
P.S.
Dlaczego pytasz o to akurat pod tym filmem?
Pyta, bo sądząc po jej opisie to film jest zrobiony w podobnym stylu. Valixy, a może to była stacja Hallmark? Dawno temu to leciało? Ciężko będzie to znaleźć, chyba, że ktoś to też oglądał.
Pozwolę podłączyć się do wątku z pytaniem. Również szukam filmu, myślę że jest on dość podobny do tego tutaj, aczkolwiek oglądałem go lata temu więc mogę nieco się mylić. Czy ktoś może kojarzy film, którego akcja również przypomina beztroskie lata pięćdziesiąte w USA. Myślę że stylistyka filmu będzie ukierunkowana trochę na Orwella. Na pewno jest jakiś wielki brat i ludzie przez niego sterowani. Główny bohater na pewno na końcu filmu popełnia samobójstwo, na żywo, w programie telewizyjnym. Jest to niby jakiś desperacji krok aby obudzić społeczeństwo. Poza tym w filmie są na przykład publiczne egzekucje za przekroczenie prędkości, prezydent kraju jest wybierany co kilka tygodni w telewizyjnym teleturnieju i podobne, irracjonalne cuda. Tyle z mojej pamięci, niestety brak tytułu. Jedynie dostrzegam jakieś podobieństwa do Trumana. Jeżeli ktoś coś kojarzy, proszę o podpowiedzi... I jeszcze jedno, film raczej z tych starszych. Stawiam na lata 80-90... Z góry dzięki!