Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528243
8,1 70 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

Poza tym w moim odczuciu ten film jest przykry. Główny bohater nie ma prawdziwych przyjaciół, każdy tylko potrzebuje go do podniesienia oglądalności, czy wyemitowania reklam. Nie powinno się robić takich rzeczy. To gorsze niż big brother, bo tam ludzie wiedzą na co się godzą...

ocenił(a) film na 9
Ziutaaa

Dokladnie. Zgadzam się z przedmówczynią. Sci - Fi to tez raczej nie jest a napewno już nie komedia.

Kto przypomni jakieś śmieszne, komediowe sytuacje w tym filmie ?

Oglądając ten film nie smiałem się tylko wzruszyłem.

ocenił(a) film na 10
Ziutaaa

Ja może się nie śmiała, tylko "uśmiechałam się", jak Truman robił jakieś spontaniczne rzeczy i denerwował ekipę :) "Dalej Truman, dokop im! :)" Film super :)

ocenił(a) film na 10
mangosia85

Oczywiście że jest to w głównej mierze dramat, a jedynymi takimi bardziej komediowymi momentami są sceny gdzie pokazani sa ludzie oglądający ten program, zwłaszcza ten facet w wannie :)

Ziutaaa

Gdy poraz pierwszy oglądałam ten film to się rozchorowałam. Problematyka i sytuacja głównego bohatera poruszyła mną do głębi. Nie widziałam w tym nic śmiesznego. Chciało mi się tylko ryczeć. Dopiero za drugim razem odnalazłam jego komediowy charakter.
Moim zdaniem to komedio-dramat. Innej kategorii nie ma.

ocenił(a) film na 8
Reveuse

Komedio-dramat. Nawet bardziej komedia. Dla mnie samo patrzenie na tego błazna Carreya budzi we mnie śmiech ;) No cóż, ja raczej nie przyjąłem tego filmu na poważnie, patrzcie post wyżej, tylko... ee normalnie jakoś. Ni w ząb mnie film nie wzruszył.
Pozdrawiam,
Condic