Fabuła: 2/4
postaci: 2/3
sceneria: 1/2
inne plusy: 1/1
Ogólne uwagi: film z pomysłem, jednak bez rewelacji. Akcja i napięcie pojawiają się stosunkowo późno i nie jest ono najlepiej budowane we wczesnej fazie filmu. Po przemyśleniu i zastanowieniu się film jest ciut naiwny (czy bardziej główny hero).
Postaci: w zasadzie film ukazuje losy jednego bohatera. Tylko czemu on tak późno się obudził?
Sceneria: reality show :)
Inne plusy: pomysł. Po prostu.
Też bym dała tutaj + głównie za pomysł, ale całość mogłaby być trochę lepiej zrealizowana, mnie film momentami po prostu... nudził.
No bo jak sie mial obudzic? Kto by cos takiego pomyslal?
Dziwie sie, ze nie ujales tu swietnej roli Carreya. Nie ma za to plusa?
Nie mam w zwyczaju chwalić filmu za grę aktorską. Mogę co najwyżej obejrzeć jakiś film, bo gra w nim mój ulubiony aktor - ale na pewno nie dlatego, że ktoś gra w nim dobrze.
Troche logiczne, troche dziwne. Jesli ogladam film/serial w ktorym gra aktorska jest slaba, to mimo najlepszego scenariusza/rezyserii film/serial moze byc niesamowicie meczacy. Poza tym jesli obejrzysz film, w ktorym jakis aktor jest wybitny czy po prostu inny niz go widziales zazwyczaj, to moze sie stac ulubionym - ja tak wlasnie mialam z Truman Show i w zasadzie polowa wartosci tego filmu to dla mnie pan Carrey.
hahahahahahahahahahaahahahahah! nie rozumiem po co takie osoby zakladaja sobie konta na portalu filmowym.
Zakładają konta po to by popisywać się tu swoimi mONdrościami. Wywód o aktorach jest tego najlepszym przykładem.
A czy w filmie nie chodzi przynajmniej w połowie o aktorów. Pomyśl, że w jakiś genialnych filmach, aktorów zamieniają na gwiazdki Disneya. I co? Wyszłaby z tego papka.
lol,jeden z najlepszych filmow lat 90 oceniony na 6 + jakies durne wytlumaczenie dlaczego taka ocena a nie inna.
yhy, Batman Returns też jest jednym z najlepszych filmów lat 90. Weź Ty może lepiej skasuj od razu to swoje śmieszne konto, bo pośmiewisko z siebie robisz.